pos-sro2-top4


Perustan teologiset opintopäivät
3.–5.1.2018

KIRKKO – HERRALLE KUULUVA
Perusta-lehden teologiset opintopäivät 3.–5.1.2018

Kirkon itseymmärrys on kadoksissa. Yhteiskunnassa vallitseva moniarvoisuus on tullut myös kirkon sisäpuolelle. Kirkon tunnustukseen ja Raamattuun sitoutumisen sijaan puhutaan moniäänisestä kirkosta. Hengellisesti sekavana aikana yhä keskeisemmäksi nousee kysymys siitä, mikä kirkko pohjimmiltaan on. Teologipäivillä pyrimme pohtimaan pintaa syvemmältä kirkon identiteettiä, ongelmia ja tulevaisuutta. Miten siis olla kirkkona nykyajassa?

Ulkomaisena vieraana on Norjan luterilaisen lähetysliiton (Norsk Luthersk Missjonssamband) pääsihteeri Øyvind Åsland. Hän kertoo pohjoismaisten luterilaisten naapurikirkkojen ratkaisuista kirkkoa haastavissa kysymyksissä ja siitä, miten herätysliikeväki on niihin reagoinut.

Yleisluentojen aiheet antavat monipuolisen näköalan kirkon olemukseen, haasteisiin ja nykytilaan. Kotimaisista asiantuntijoista mukana ovat mm. Olavi Rimpiläinen, Sammeli Juntunen, Antti Laato, Anna-Maria Laato ja Jouko Martikainen. Kanavissa käsitellään laajasti mielenkiintoisia ja ajankohtaisia teologisia teemoja, jotka liittyvät esimerkiksi kirkkoon, lähetystyöhön, eettisiin kysymyksiin, Raamattuun, sielunhoitoon ja kirkkohistoriaan.

Teologiset opintopäivät on tarkoitettu paitsi teologeille myös kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille. Tapahtuman yhteydessä on laaja kristillisen ja teologisen kirjallisuuden myyntinäyttely.

Tapahtuman järjestää teologinen aikakausjulkaisu Perusta yhdessä Suomen Raamattuopiston, Suomen teologisen instituutin ja Suomen Evankelisluterilaisen Opiskelija- ja Koululaislähetyksen kanssa.

Ohjelma 3.1.
Ohjelma 4.1.
Ohjelma 5.1.
pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!