pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Uutisia

Suomen Raamattuopiston keittiö tarjoaa itse tehtyjä aterioita. Runsaasta noutopöydästä löytyy sopivaa purtavaa isoille ja pienille ruokailijoille. Erikoisruokavaliot hoidamme yksilöllisesti. Ruokalippuja voi ostaa sisääntuloaulan toimistosta. 

Tervetuloa.

Lounaslista viikko 7 
13.2.–19.2.2017

Maanantai 
Kreikkalainen jauhelihavuoka/Kasvisvuoka
Hedelmäsalaatti, kahvi, tee


Tiistai 

Nakkikastike/Kasviskastike, perunat

Kiisseli, kahvi, tee

Keskiviikko 
Kermainen uunikala/Kasvisvuoka, perunat
Kiisseli, kahvi, tee

Torstai 
Wienin leike/kasvispihvi, yrttiperunat
Rahka, kahvi, tee

Perjantai 
Kasvissosekeitto
Kiisseli, kahvi, tee

Lauantai 
Keittiö on kiinni hiihtoloman vuoksi.

Sunnuntai 
Naudan paisti, perunat
Lämpimiä kasviksia
Kylmää kalaa
Tiramisu 

Ruokalistaan saattaa tulla muutoksia.

Sielunhoito on rinnalla kulkemista elämän haasteissa. Sielunhoitoon on suuri tarve ja sillä on paljon annettavaa nykypäivän ihmisille.

Moni pohtiikin, olisiko sovelias toisten tukijaksi tai miten saisi vahvistusta tähän rooliin. Sielunhoitotyön opintopäivät kutsuvatkin käsittelemään sielunhoitoa tässä ajassa ja nykyisissä haasteissa.

Minäkö sielunhoitaja?

Viikonloppu antaa myös mahdollisuuden pohtia, onko itsellä halua syventyä jatkossa tarkemminkin sielunhoitoon. Siihenhän on mahdollisuus myös Suomen Raamattuopistossa syksyllä alkavalla Sielunhoitolinjalla, jonka opetus on erittäin korkealaatuista.

Viikonlopun aikana pohditaan mm. sielunhoidon rajanvetoa suhteessa erilaisiin terapioihin. Milloin sielunhoito riittää ja milloin tarvitaan esimerkiksi mielenterveyden ammattilaisten apua? Sielunhoidolla on tärkeä rooli ihmisen tukijana psyykkisissä vaikeuksissa, mutta on hyvä tunnistaa, missä menevät auttamisen rajat kussakin tilanteessa.

Kokeneet opettajat

Mielenkiintoista onkin pohtia mm. maallisen ja hengellisen ulottuvuuksia ihmisen auttamisessa, josta alustaa Suomen Raamattuopiston vararehtori Marja-Kaarina Marttila. Monet muutkin kokeneet ja ammattitaitoiset opettajat alustavat eri näkökulmista viikonloppukurssilla.

Sielunhoidosta useita oppikirjoja julkaissut professori Paavo Kettunen luennoi vallalla olevan sielunhoitonäkemyksen juurista ja nykytilanteesta. Psykiatrian erikoislääkäri Topi Jääskeläisen aiheena ovat mielenterveyden häiriöt ja niiden uskonnolliset sisällöt. Rovastit Olavi Peltola ja Pekka Heiskanen puolestaan ammentavat vuosikymmenten kokemuksesta sielunhoidosta ja ihmisten kohtaamisesta.

Lisätietoja

Sielunhoitotyön opintopäivät ovat maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.-5.3. 2017. Kurssimaksu kolmen päivän ajalta on 89 euroa, josta päätoimiset opiskelijat saavat lisäalennusta. Lisäksi on mahdollisuus täysihoitoon ja majoittumiseen viikonlopun aikana. Tervetuloa!

Lisätietoja tämän linkin kautta:.  https://sro.fi/raamattuopisto/kurssit-ja-tapahtumat/tulevat-kurssit-ja-tapahtumat/ohjelma/?tapahtumaID=4584

Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa on torstaisin Avoimet ovet. Tilaisuudet alkavat kello 10 ehtoollisjumalanpalveluksella. Sen jälkeen kello 10.45 alkaa luento, jonka aihe vaihtelee esimerkiksi evankeliumeista ihmissuhteisiin ja yhteiskunnan tilaan.

Helmikuussa Auditoriossa alustaa mm. yli 40-vuotta pappina toiminut, Suomen Raamattuopiston julistustyön johtajan tehtävistä kevään aikana eläköityvä Pekka Heiskanen. Myös palkittu kirjailija, psykoterapeutti Saara Kinnunen kertoo isäsuhteesta, joka oli aiheena hänen vuodenvaihteessa Vuoden kristillinen kirja -tunnustuksen saaneessa Isän kaipuu -kirjassaan. Myös monia muita ajankohtaisia ja ajattomia aiheita Raamatusta kuuluu kevään ohjelmaan.

Kevään luento- ja keskusteluhetkien aiheita ovat mm.

26.1. Sukupuolineutraali ideologia ja kristinusko. Juha Ahvio

2.2. Onko kaikki rakkaus Jumalasta? Riku Larmala

9.2. Pappina kirkkolaivan kyydissä 41 vuotta - myrskyssä ja tyvenessä, peräsimellä ja ilman. Pekka Heiskanen

16.2. Isän kaipuu. Saara Kinnunen.

Alustusten jälkeen on omakustanteinen lounas, kirjamyynti ja kirpputori klo 12–13. Torstaikammari kutsuu jutustelemaan, levähtämään ja kahvittelemaan klo 12–14. Kaikki tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin on vapaa pääsy.

Lisätietoja ohjelmasta löytyy nettisivuilta oheisen linkin kautta. Sivun latautuminen saattaa toisinaan hieman kestää.

https://sro.fi/raamattuopisto/kurssit-ja-tapahtumat/avoimien-ovien-torstait

 

Teologiset opintopäivät järjestettiin Suomen Raamattuopistolla 3.-5. tammikuuta. Päivillä pohdittiin Lutherin uskonpuhdistuksen perintöä ja pureuduttiin ajankohtaisiin kysymyksiin mm. kirkosta, etiikasta sekä sielunhoidosta.

Opintopäivien kansainvälinen vieras oli teologian professori ja pappi Eberhard Hahn. Suomalaisia asiantuntijoita päivillä olivat mm. Eero Huovinen, Päivi Räsänen, Jouko Martikainen, Leif Erikson ja Karlo Arffman.

Teologiset opintopäivät ovat esillä illalla radio Deissä

Teologisten opintopäivien teemoista oli ajankohtaista ohjelmaa myös Radio Deissä. Radioraamattupiirin tilalla kuultiin tiistaina 3. tammikuuta kello 18.30-19 Teologisilla opintopäivien keskeisestä teemasta eli Uskonpuhdistuksesta.

Tiistai-illan ohjelmassa pohdittiin uskonpuhdistuksen merkitytä, sen tuloa Suomeen Mikael Agricolan myötä sekä sitä, mitä uskonpuhdistus merkitsee tänään. Ohjelmassa olivat mukana mm. Lauri Vartiainen ja Juha Vähäsarja.

Teologisten opintopäivien paneelikeskustelusta kuullaan tarkemmin keskiviikkoiltana. Keskustelu kuullaan Radio Deissä keskiviikkona 4.1. kello 20-21. Paneelin vetää Timo Junkkaala.

Teologisten opintopäivien ohjelma

Lue lisää pääpuhujasta seurakuntalainen.fi -verkkouutisesta.

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/mika-kirkko-dosentin-kysymykseen-kannata-vastata-yhdesta-nakokulmasta/

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/paivi-rasanen-laakarit-eivat-halua-ryhtya-eutanasian-toteuttajiksi/

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/haluatte-reformoida-kirkon-lukekaa-roomalaiskirjetta/

 

 

 

Vuoden kristilliseksi kirjaksi on valittu Saara Kinnusen teos Isän kaipuu. Kirjan on kustantanut Suomen Raamattuopiston kustannusyhtiö Perussanoma.

FM, VTM Saara Kinnunen on työskennellyt esimerkiksi perheterapeuttina. Tässä työssä hän huomasi, että huonovointisuuden taustalla on usein haavoittunut isäsuhde. Kirja onkin tarkoitettu sekä terapiatyötä tekeville että yksityisille ihmisille itsetuntemuksen lisäämiseen ja itsensä kanssa työskentelemiseen. Kiitospuheessaan Saara Kinnunen korosti etenkin, miten lapsille on tärkeää – vielä aikuisuudessakin – saada kiitosta ja hyväksyntää vanhemmiltaan.

-Kirja voi auttaa nykyisiä isiä parempaan vanhemmuuteen, Kinnunen arvioi.

- Olen tietenkin iloinen siitä, jos tämä kilpailun voittaminen nostaa tätä kirjaa ja sen sanomaa laajemmin esille.

Valinnan teki Mikael Pentikäinen

Vuoden kristillisen kirjan valinnasta kilpaili tänä vuonna kuusi teosta, jotka kristillisten kustantajien asettama valintalautakunta oli asettanut kilpailuun. Lopullisen valinnan teki itsenäisesti Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Hän perusteli valintaansa kirjan merkittävyydellä sekä sillä, että tämä kirja puhutteli häntä eniten henkilökohtaisella tasolla.  

-          Kinnusen Isän kaipuu kuitenkin kosketti erityisellä tavalla eikä vähiten siksi, että luin sitä viiden lapsen isänä ja myös perhekriisin kokeneen ison sisarussarjan vanhimpana, Pentikäinen kertoi.

Pentikäisen mielestä Isän kaipuu -kirja toimii monella tasolla. Myös hän korosti valintojensa perusteluissa sitä, miten tärkeää on, että lapsella on olemassa isä, joka on läsnä.

- Jo sanapari Isän kaipuu sisältää monta näkökulmaa: on isän tuntemaa kaipuuta, on lasten isään kohdistuvaa kaipuuta, on isyyden kaipuuta, ja on Taivaan isään kohdistuvaa kaipuuta, ja on Hänen lapsiinsa kohdistuvaa kaipuuta.

Isän kaipuu on hyvä lahja isänpäivänä tai jouluna

Yleisöäänestyksessä eniten ääniä sai Jouko Ikolan kirjoittama Hyvyyttä on. Myös toinen Perussanomien julkaisema kirja oli ehdokkaiden joukossa. Se oli Suomen Raamattuopiston Varsinais-Suomen aluejohtajan Juho Sankamon kirja Israelin kuninkaiden maailma.

Perussanomissa iloitaankin kirjaehdokkuuksista, sillä Kinnusen kirja saa julkisuutta juuri isänpäivän kynnyksellä ja Israelin kuninkaiden maailma kiinnostaa erityisellä tavalla joulun alla. Molempia kirjoja voi tilata helposti verkkokaupan kautta: www. perussanoma.fi.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!