pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Uutisia

Suomen Raamattuopisto tarjoaa maahanmuuttajille mahdollisuuksia suomen kielen, Raamatun tai suomalaisen yhteiskunnan opiskeluun. Näiden kurssien määrä on lisääntynyt edellisvuodesta.

Nyt kesällä on jo kolme kielikurssia suomen opintojen alkuvaiheessa oleville. Heti kesän alussa on tarjolla sekä päivä- että iltapainotteinen intensiivikurssi. Ensimmäinen kurssi alkaa jo 5. kesäkuuta ja toinen kurssi on heti seuraavalla viikolla. Kursseille voi osallistua joko yhdessä tai erikseen. Elokuussa on vielä Survival Finnish -kurssi niille, jotka eivät ole vielä lukeneet suomen kieltä tai ovat vasta tulleet maahan.

Syksyllä on mahdollisuus aloittaa joko koko lukuvuoden opiskelu tai muutaman kuukauden valmistautuminen viralliseen kielitestiin. Suosittu Kristittynä Suomessa -maahanmuuttajalinja alkaa syyskuussa ja lukuvuoden aikana perehdytään monipuolisesti kieleen ja kulttuuriin sekä suomalaiseen yhteiskuntaan.

Monia kiinnostaa viralliseen kielitestiin valmistautuminen ja sitä varten on olemassa kolmen kuukauden YKI-treeni. Viime vuonna kaikki YKI-treenin opiskelijat pääsivät läpi virallisista kielitesteistä. YKI-treenien määrä nousee, sillä syksyn lisäksi myös keväällä on opetusta suomen kielen viraliseen YKI-kielitestiin tähtääville.

Uutuutena aloittaa myös Urheilulinja, jolla voi opiskella myös pelkällä englannilla ja kieltä oppii lukuvuoden aikana. Kaikista kursseista löytää lisätietoja sro.fi -nettisivuilta.

In English

Finnish Bible Institute offers possibilities for immigrants to study Finnish language, the Bible and Finnish Society Suomen. The amount of these courses has risen since last year.

If you are in the beginning of your Finnish studies, the easy way to start is to attend the language course during the summer 2017. There is one week day-course right in the beginning of June, an evening-course the following week and Survival Finnish -course for newcomers.

Also the number of the YKI-treeni has risen, because besides the autumn you also have opportunity to study during the spring. Last year every student of YKI-treeni passed their official Finnish language YKI-test.

Also the popular As Christian in Finland one year course starts again in September. There is also an interesting novelty, one year course called Urheilulinja (Sports and Faith) for those whose like to study sports and can speak English. You will find more information – also in English – on the web pages www.sro.fi.

Suomen Raamattuopisto tarjoaa itse tehtyjä, laadukkaita lounaita. Ruokasali löytyy Suomen Raamattuopiston Kauniaisten päärakennuksen toisesta kerroksesta ja lounaan voi maksaa sisääntuloaulaan. Tervetuloa!

Lounaslista viikko 21
22.–28.5.2017

Maanantai

Pestokalavuoko / Gratinoituja kasviksia
Perunoita
Kiisseli
Kahvi, tee

Tiistai

Lihakeitto / Kasviskeitto
Hedelmäsalaatti
Kahvi, tee

Keskiviikko 

Jauhelihakastike / Kasviskastike
Perunat
Maitokiisseli, marjahillo
Kahvi, tee

Torstai 

Keittiö suljettu

Perjantai 

Kinkkupasta / Kasvispasta
Kiisseli
Kahvi, tee

Lauantai 

Possupihvi
Perunasose
Kiisseli
Kahvi, tee

Sunnuntai 

Tomaatti-sitruunalohta
Perunat
Lämpimiä kasviksia
Kylmää paistia
Pannacotta
Kahvi ja tee

Ruokalistaan saattaa tulla muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Suomen Raamattuopiston Säätiö lomauttaa lähes koko henkilökuntansa kolmeksi viikoksi loppuvuoteen mennessä.
 
- Ajat ovat taloudellisesti haastavat ja henkilökunnan lomautusten lisäksi teemme säästötoimia muussakin toiminnassa, kertoo toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.
 
- Tavoitteena on tervehdyttää talous kestävälle pohjalle ja antaa turvalliset puitteet Raamatun opetukselle ja evankeliumin julistamiselle jatkossakin.
 
Lomautukset ajoittunevat pääosin kesäaikaan
 
Lomautukset pyritään järjestämään yhteistoiminnassa henkilöstön kanssa siten, että niistä koituu mahdollisimman vähän haittaa Suomen Raamattuopiston toimintaan osallistuville. Pääosa lomautuksista toteutunee kesäaikaan, jolloin esimerkiksi opetustoiminta tai hallintopalvelut ovat tavallisestikin vähäisemmällä miehityksellä. Leirit ja muut kesän isommat tapahtumat toteutetaan suunnitellusti.
 
- Tiukentunut taloustilanne johtuu kustannusten noususta sekä vuokratuottojen ja julkisen tuen, muun muassa valtiontukien ja seurakunnilta tulevien korvausten vähenemisestä. Sen sijaan yksityisten uskovien tuki Raamattuopistolle on kasvanut, mistä iloitsemme. Kiitämme uskollisia tukijoitamme siitä, että esimerkiksi juuri toteutunut Kevätkeräys auttoi osaltaan lyhentämään kaavailtujen lomautusten kestoa, Lauri Vartiainen sanoo.
 
- Toivon, että tukijamme muistavat meitä rukouksin tässäkin talousahdingossa. Ilman vapaaehtoistyöntekijöitämme ja muuta saamaamme tukea Raamattuopisto ei pystyisi toimimaan.
 
Suomen Raamattuopiston Säätiön nykyinen toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen ja kaksi edeltävää toiminnanjohtajaa Timo Junkkaala ja Raimo Mäkelä vetosivat tämän kuukauden Kevätkeräyksen yhteydessä Suomen Raamattuopiston tukijoihin, jotta toimintaa ei jouduttaisi supistamaan.

Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa on torstaisin Avoimet ovet, jotka alkavat aamuehtoollisella ja jatkuvat yleisöluennolla kello 10.45. Avoimien ovien yleisöluennot keskittyvät Raamatun teksteihin sekä huhti-toukokuussa varsin kansainvälisiin aiheisiin.

Heti pääsiäisen jälkeen pohditaan Jeesuksen ylösnousemusta. Raamatunopettaja, opistokappalainen Veli-Matti Kujala käsittelee sitä, miten opetuslapset vakuuttuivat Jeesuksen nousseen kuolleesta.  Ennen pääsiäistä eli Kiirastorstaina ei ole Avoimien ovien luentoa.

Raamatun näkökulmia lähetystyöhän ja maahanmuuttajiin 

Ennen vappua pidettävässä tilaisuudessa tutustutaan urheilulinjan vetäjän Niko Ijäksen kanssa siihen, miten lähetystyötä tehdään urheilun välityksellä. Kansainväliseen keskusteluun liittyy myös vapun jälkeen pastori Timo Keskitalon luento siitä, tulisiko kristityn olla huolissaan islamista. Kansainvälistä työtä sivuaa myös vararehtori, maahanmuuttajalinjojen vetäjän Marja-Kaarina Marttilan aihe siitä, miten maahanmuuttaja voidaan kohdata. Se pidetään ennen äitienpäivää 11.5.

Kevään Avoimet ovet päättää kevään osalta Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtajan Lauri Vartiaisen luento 18. toukokuuta. Hänen aiheensa kumpuaa Raamatun kirjoitusten tutkinnasta. Vartiainen tarkastelee väitettä, jonka mukaan Jeesuksen jumaluus olisi keksitty 300-luvulla.

Lisätietoja Avoimien ovien luennoista tätä linkkiä napauttamalla.

Suomen Raamattuopistolla eletään taloudellisesti niukkaa aikaa. Kevätkeräyksellä yritetään saada sen verran tukea, että toimintaa ei jouduta supistamaan.

Raamattuopiston nykyinen ja edeltävät toiminnanjohtajat lähestyvät ystäviä Kevätkeräyskirjeessä. Jo eläkkeelle siirtyneet toiminnanjohtajat Timo Junkkaala ja Raimo Mäkelä näkevät tärkeäksi auttaa Raamattuopistoa yli haastavan ajan.

Raamattuopisto tarvitaan

He ja nykyinen toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen muistuttavat Raamattuopiston perustajan Urho Muroman aikoinaan asettaneen Raamattuopistolle kolme tehtävää.  Keskeistä on Raamattuun syventyminen ja evankeliumin levittäminen määrätietoisesti. Kolmanneksi opisto auttaa ihmisiä löytämään oman paikkansa seurakunnassa, jotta jokainen vapaaehtoinen voi käyttää lahjansa ”sielujen voittamiseen Kristukselle”.

-        Tarve tämän näyn toteuttamiseen on nyt vielä suurempi kuin Muroman aikana. Nyt tarvitaan niitä, jotka näyttävät uskollisesti suuntaa Jumalan sanasta.  Raamattuopistoa tarvitaan, toiminnanjohtajat muistuttavat yhteiskirjeessään.

Sinua tarvitaan

Raamattuopiston toiminta perustuu hyvin pitkälti yksityishenkilöiden säännölliseen tukeen. Toiminnanjohtajat muistuttavat, että Raamatun mukaan meidän tulee huolehtia taloudellisesti heistä, jotka jakavat meille Jumalan sanaa. Toiminnan taloudellinen perusta on erityisesti ystävien säännöllisessä kannatuksessa.

-        Kutsumme sinua rukoilemaan Raamattuopiston työn puolesta, tulemaan mukaan sen toimintaan ja tukemaan sitä, toiminnanjohtajat kirjoittavat.

Lisätietoja

Lisätietoa lahjoittamisesta ja toiminnanjohtajien kirjeestä oheista linkkiä klikkaamalla

www.sro.fi/lahjoita/kerays

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!