pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Uutisia

Suomen Raamattuopiston keittiö tarjoaa itse tehtyjä aterioita. Runsaasta noutopöydästä löytyy sopivaa purtavaa isoille ja pienille ruokailijoille. Erikoisruokavaliot hoidamme yksilöllisesti. Ruokalippuja voi ostaa sisääntuloaulan toimistosta

 Lounaslista viikko 17

24.4.-30.4.2017

Maanantai

Kalakeitto/kasviskeitto

Marjakiisseli
Kahvi/Tee

Tiistai
Kaalikääryleet, puolukkasurvos/
Kasvispihvi
Perunasose
Hedelmäkiisseli
Kahvi/Tee

Keskiviikko
Lohikiusaus/Kasviskiusaus
Leivonnainen
Kahvi/Tee

Torstai
Lihapullat/Kasviskroketit
Valkosipuliperunat
Sitruunamousse
Kahvi/Tee

Perjantai
Nakkeja, perunasosetta
Kahvi/Tee, Leivonnainen

Lauantai
Karjalanpaisti
Perunat
Kiisseli

Sunnuntai
Naudanpaisti
Perunat
Kylmää kalaa
Lämpimiä kasviksia
Täytekakkua

 

Ruokalistaan saattaa tulla muutoksia ja pidätämme oikeuden muutoksiin.

Suomen Raamattuopiston Säätiö lomauttaa lähes koko henkilökuntansa kolmeksi viikoksi loppuvuoteen mennessä.
 
- Ajat ovat taloudellisesti haastavat ja henkilökunnan lomautusten lisäksi teemme säästötoimia muussakin toiminnassa, kertoo toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.
 
- Tavoitteena on tervehdyttää talous kestävälle pohjalle ja antaa turvalliset puitteet Raamatun opetukselle ja evankeliumin julistamiselle jatkossakin.
 
Lomautukset ajoittunevat pääosin kesäaikaan
 
Lomautukset pyritään järjestämään yhteistoiminnassa henkilöstön kanssa siten, että niistä koituu mahdollisimman vähän haittaa Suomen Raamattuopiston toimintaan osallistuville. Pääosa lomautuksista toteutunee kesäaikaan, jolloin esimerkiksi opetustoiminta tai hallintopalvelut ovat tavallisestikin vähäisemmällä miehityksellä. Leirit ja muut kesän isommat tapahtumat toteutetaan suunnitellusti.
 
- Tiukentunut taloustilanne johtuu kustannusten noususta sekä vuokratuottojen ja julkisen tuen, muun muassa valtiontukien ja seurakunnilta tulevien korvausten vähenemisestä. Sen sijaan yksityisten uskovien tuki Raamattuopistolle on kasvanut, mistä iloitsemme. Kiitämme uskollisia tukijoitamme siitä, että esimerkiksi juuri toteutunut Kevätkeräys auttoi osaltaan lyhentämään kaavailtujen lomautusten kestoa, Lauri Vartiainen sanoo.
 
- Toivon, että tukijamme muistavat meitä rukouksin tässäkin talousahdingossa. Ilman vapaaehtoistyöntekijöitämme ja muuta saamaamme tukea Raamattuopisto ei pystyisi toimimaan.
 
Suomen Raamattuopiston Säätiön nykyinen toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen ja kaksi edeltävää toiminnanjohtajaa Timo Junkkaala ja Raimo Mäkelä vetosivat tämän kuukauden Kevätkeräyksen yhteydessä Suomen Raamattuopiston tukijoihin, jotta toimintaa ei jouduttaisi supistamaan.

Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa on torstaisin Avoimet ovet, jotka alkavat aamuehtoollisella ja jatkuvat yleisöluennolla kello 10.45. Avoimien ovien yleisöluennot keskittyvät Raamatun teksteihin sekä huhti-toukokuussa varsin kansainvälisiin aiheisiin.

Heti pääsiäisen jälkeen pohditaan Jeesuksen ylösnousemusta. Raamatunopettaja, opistokappalainen Veli-Matti Kujala käsittelee sitä, miten opetuslapset vakuuttuivat Jeesuksen nousseen kuolleesta.  Ennen pääsiäistä eli Kiirastorstaina ei ole Avoimien ovien luentoa.

Raamatun näkökulmia lähetystyöhän ja maahanmuuttajiin 

Ennen vappua pidettävässä tilaisuudessa tutustutaan urheilulinjan vetäjän Niko Ijäksen kanssa siihen, miten lähetystyötä tehdään urheilun välityksellä. Kansainväliseen keskusteluun liittyy myös vapun jälkeen pastori Timo Keskitalon luento siitä, tulisiko kristityn olla huolissaan islamista. Kansainvälistä työtä sivuaa myös vararehtori, maahanmuuttajalinjojen vetäjän Marja-Kaarina Marttilan aihe siitä, miten maahanmuuttaja voidaan kohdata. Se pidetään ennen äitienpäivää 11.5.

Kevään Avoimet ovet päättää kevään osalta Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtajan Lauri Vartiaisen luento 18. toukokuuta. Hänen aiheensa kumpuaa Raamatun kirjoitusten tutkinnasta. Vartiainen tarkastelee väitettä, jonka mukaan Jeesuksen jumaluus olisi keksitty 300-luvulla.

Lisätietoja Avoimien ovien luennoista tätä linkkiä napauttamalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomen Raamattuopistolla eletään taloudellisesti niukkaa aikaa. Kevätkeräyksellä yritetään saada sen verran tukea, että toimintaa ei jouduta supistamaan.

Raamattuopiston nykyinen ja edeltävät toiminnanjohtajat lähestyvät ystäviä Kevätkeräyskirjeessä. Jo eläkkeelle siirtyneet toiminnanjohtajat Timo Junkkaala ja Raimo Mäkelä näkevät tärkeäksi auttaa Raamattuopistoa yli haastavan ajan.

Raamattuopisto tarvitaan

He ja nykyinen toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen muistuttavat Raamattuopiston perustajan Urho Muroman aikoinaan asettaneen Raamattuopistolle kolme tehtävää.  Keskeistä on Raamattuun syventyminen ja evankeliumin levittäminen määrätietoisesti. Kolmanneksi opisto auttaa ihmisiä löytämään oman paikkansa seurakunnassa, jotta jokainen vapaaehtoinen voi käyttää lahjansa ”sielujen voittamiseen Kristukselle”.

-        Tarve tämän näyn toteuttamiseen on nyt vielä suurempi kuin Muroman aikana. Nyt tarvitaan niitä, jotka näyttävät uskollisesti suuntaa Jumalan sanasta.  Raamattuopistoa tarvitaan, toiminnanjohtajat muistuttavat yhteiskirjeessään.

Sinua tarvitaan

Raamattuopiston toiminta perustuu hyvin pitkälti yksityishenkilöiden säännölliseen tukeen. Toiminnanjohtajat muistuttavat, että Raamatun mukaan meidän tulee huolehtia taloudellisesti heistä, jotka jakavat meille Jumalan sanaa. Toiminnan taloudellinen perusta on erityisesti ystävien säännöllisessä kannatuksessa.

-        Kutsumme sinua rukoilemaan Raamattuopiston työn puolesta, tulemaan mukaan sen toimintaan ja tukemaan sitä, toiminnanjohtajat kirjoittavat.

Lisätietoja

Lisätietoa lahjoittamisesta ja toiminnanjohtajien kirjeestä oheista linkkiä klikkaamalla

www.sro.fi/lahjoita/kerays

Etukäteen paljon huomiota herättänyt Kirkkokansan Raamattupäivä kokosi viikonloppuna väkeä Finlandia-talolle. Tilaisuutta ei järjestetty alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Kallion kirkossa, koska kirkon sisällä vaikuttava sateenkaariväki koki kristillisestä avioliittokäsityksestä puhumisen vaikeaksi Kallion kirkon tiloissa.  

Viidesläisen herätystysliikkeen johtajat ja Kallion kirkkoherra puhuivat tapahtuneesta sovinnollisesti, vaikka esimerkiksi Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää ja OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen näkivät ajat vaikeina.

Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen muistutti kristittyjen yhteydestä. Vaikka viidesläinen herätysliite on vain pieni osa valtavan suurta Jumalan kansaa, niin sekin on silti tärkeä osa Jumalan kansaa.

- Kristittyjen täytyy pysyä yhdessä, puolustaa kaveria eikä olla hiljaa, Vartiainen muistutti.

Myös paneeliin osallistunut Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo halusi selventää, miksi Kirkkokansan Raamattupäivää vietettiin tällä kertaa Finlandia-talossa Kallion kirkon sijaan.

- Oli aika raskas askel, kun tulin. Toisaalta on hienoa olla Finlandia-talossa Suomen juhlavuonna, mutta onhan tämä surkea juttu. Syy, minkä takia olemme täällä, on se, että avioliittokysymys on ollut Kallion seurakunnassa erityisen herkkä, hän kertoi.

Laajasalo totesi, että objektiivisesti katsottuna tapahtuman siirtäminen oli oikea arvio, jotta hyvä ja tärkeä yhteistyö voisi jatkua.

Puhetta kristillisestä avioliitosta

Finlandia-talon sali täyttyi ääriään myöten kansanedustaja Päivi Räsäsen ja rehtori Niilo Räsäsen odotetun avioliittopuheen aikana. He muistuttivat, että vaikka eduskunta on muuttanut avioliittolakia, niin Jumalan sanaa päätös ei muuta.

- Yleisen ilmoituksen perusteella ymmärrämme, että ihmiskunta voi jatkua vain sen perusteella, että olemme miehiä ja naisia. Tämän ymmärtämiseen emme tarvitse Raamattua. Jokaisessa kulttuurissa on tietoisuus siitä, että avioliiton muodostaa kaksi sukupuolta. Jumalan luomistyön ja Jeesuksen opetuksen mukaisesti avioliiton muodostaa yksi nainen ja yksi mies. Tämä on myös Uuden testamentin apostolien johdonmukainen opetus, Niilo Räsänen sanoi. 

Päivi Räsänen kertoi eduskunnan äänestyspäätöksellä sukupuolineutraaliksi muutetun avioliittolain muutoksen vaiheista.

- Hanketta edistettiin asteittain käyttäen tunnetarinoita ja kaapaten sanoja kiertoilmaisuiksi kuten tasa-arvoinen, sateenkaari tai rakkaus.

Hän totesi, ettei muutosta voi vähätellä todeten sen koskettavan vain marginaalista vähemmistöä.

- Sukupuolijärjestelmään perustuva ihmiskuva haastetaan laajalla rintamalla lähtien päiväkodeista ja koulusta. 

Räsäset halusivat rohkaista kristittyjä avioliittoasiassa. 

- Nyt ei ole hiljaisuuden, mukavuusalueelle vetäytymisen tai yleiseen eetokseen sopeutumisen aika. Me tarvitsemme kirkossamme uskonpuhdistuksen, jossa palataan lain ja evankeliumin sanaan myös avioliiton kohdalla, päätti Päivi Räsänen pariskunnan osuuden.

Raimo Mäkelä alusti uskonpuhdistuksesta

Kirkkokansan Raamattupäivän varsinainen teema oli Uskonpuhdistus ja Lutherin perintö. Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtajan tehtävistä eläköitynyt rovasti, teologian tohtori Raimo Mäkelä alusti aiheesta.

Hän johdatti kuulijat paikan päällä ja radioiden ääressä uskonpuhdistuksesta Jeesuksen kohtaamiseen. Hän muistutti siitä, että Luther turvautui kokonaan hänen ulkopuolellaan olevaan, hänestä riippumattomaan Jumalan sanaan.

- Koko kirkon suurin kaksoisvaara on, että vaatimuksesta tulee lahja ja lahjasta tulee vaatimus. Usko ei perustu kokemukseen, vaan kokemus perustuu uskoon, hän totesi.

Raimo Mäkelä muistutti Raamatun olevan ihmisen turva myrskyisinä aikoina. Lutherin keskeinen löytö Raamatusta oli, että uskon ja Jeesuksen kautta tulemme Jumalalle kelvollisiksi, vaikka olemmekin syntisiä.

-  Raamatussa Jumala avaa meille sydämensä, Mäkelä sanoi.

- Kun uskomme Jeesukseen, Jumala näkee meissä vain hänet. Hän kelpaa puolestamme Jumalalle, ja me kelpaamme hänessä Jumalalle, vaikka olemmekin kelvottomia.

 

 

 

 

 

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!