pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Opintosyksy alkaa jälleen vilkkaana Kauniaisissa Suomen Raamattuopistolla. Tarjolla on viikonloppukursseja ja pidempiä opintolinjoja niin nuorille kuin aikuisille. Myös maahanmuuttajille on kielitaitoa ja työelämävalmiuksia parantavia koulutuksia.

Onko sun juttu musa-, teatteri-, urheilu vai nuorten raamattulinja?

Moni miettii vielä elokuussa opiskelupaikkaa ja kiirehtii varaamaan Kauniaisista itselleen opiskelupaikan.  Raamattuopiston kansanopisto on jo vuosikymmenen tarjonnut joustavia mahdollisuuksia lisätä omia taitojaan sekä kotoisan paikan kasvaa niin opiskelijana kuin ihmisenä.

Syyskuun alussa starttaavat suositut musiikki-, urheilu-, teatteri- ja nuorten raamattulinjat. Etenkin nuorten kohdalla elämäntilanteet voivat elää paljon ja siitä syystä lukukausi voi kestää oman elämäntilanteen mukaan joko vuoden tai puoli vuotta.

Esimerkiksi hyvin suosituilla musiikkilinjoilla on mahdollista perehtyä erityisesti missiomusaan, johon kuuluu keikkailua kotimaassa ja ulkomailla. Aiemmin musiikkilinjalla opiskelleille on uutuutena tarjolla toinen vuosi eli Musiikkilinja plus. Vuosi musiikkilinjoilla on jouduttanut monen matkaa esiintyvänä taiteilijana sekä avannut ovia jatko-opintoihin.

Tarkemmat hakuohjeet löytyvät Raamattuopiston verkkosivuilta ja lisätietoja saa tarvittaessa opintolinjojen vetäjiltä. Nuorten raamattulinja kutsuu ensisijassa nuoria, mutta esimerkiksi urheilu- ja teatterilinjalla ikärajaa ei ole.

Maahanmuuttajille YKI-kielikoulutusta ja Kristittynä Suomessa -opintolinja

Viime vuonna maahanmuuttajalinjat olivat Raamattuopiston suosituimpia linjoja. Eikä ihme, sillä esimerkiksi virallisesta kielitestistä pääsivät kaikki läpi syksyn kolmen kuukauden YKI-treenin jälkeen. Hyvää opetusta ja käytännön kielitaidon harjoittelua on tarjolla tänäkin syksynä YKI-treenissä.

Syvällisemmin suomalaiseen kieleen ja elämänmenoon perehdytään Kristittynä Suomessa -opintolinjalla. Osa opiskelijoista on asunut jo pitkään Suomessa, mutta kertovat kurssipalautteesta, kuinka vähän he oikeastaan uudesta kotimaastaan ennen kurssia tiesivät. Työelämävalmiuksien lisäksi monen kielitaito kohenee tuntuvasti. Ja kurssin henki – se kantaa ystävyyssuhteiden myötä vuoden kurssin jälkeenkin.

Moni maahanmuuttaja odottaa turhan kauan ennen kuin uskaltaa pyrkiä itseä hyödyttävään koulutukseen. Jos sinulla on siis jo jonkin verran Suomen kielen taitoa, niin ota siis rohkeasti heti yhteyttä maahanmuuttajalinjojen vetäjään, vararehtori Marja-Kaarina Marttilaan (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

Sielunhoitokurssi viikonloppuisin ja raamatunopetusta myös viikon aikana

Maallikkosielunhoitajia tarvitaan lähimmäisten tueksi niin lähipiirissä kuin työelämässä.  Suomen Raamattuopisto tarjoaakin laadukasta koulutusta ihmisten rinnallakulkijaksi halukkaille. Sielunhoitokurssi alkaa syyskuussa ja se koostuu viikonloppuisin järjestettävistä koulutuspäivistä.

Myös ammattiauttajat ovat kokeneet saaneensa sielunhoitokurssilta lisäpotkua oman persoonan käyttämiseen toisten hyväksi. Kurssilla käsitellään myös monipuolisesti ihmisten mielenterveyteen ja kanssakäymisen vaikeuksiin liittyviä asioita monialaisen opettajakunnan tuella.

Tänä vuonna on aloittanut myös Raamatun opetusta tarjoava Sisälle sanaan -viikonloppujen sarja. Syksyllä aloitetaan usein innostuneena uusia opintoja ja Sisälle sanaan tarjoaa oivan mahdollisuuden syventyä Raamattuun armoitettujen raamatunopettajien opastuksella.

Sokerina opintotarjonnan pohjalla on tietenkin Arkki eli Avoin Raamattukoulu. Se on jo vuosikymmenten ajan tarjonnut mahdollisuuden tulla opiskelemaan Raamatunkohtia viikoksi tai pidemmäksi aikaa. Arkin opettaja Santeri Marjokorpi on monille tuttu torstai-iltana Radio Deissä lähetettävästä Avoin Raamattukoulu -ohjelmasta. Myös monien muiden tuttujen tai uudempien raamatunopettajien laadukkaammasta opetuksesta pääsee nauttimaan jo Arkin tai Sisälle sanaan -kurssin opetuksen kautta.

Yksittäiset viikonloppukurssit alkavat myös jo syyskuussa

Kannattaa myös perehtyä syksyn yksittäisiin viikonloppukursseihin. Esimerkiksi Kirkkovuoden juuriin ja juhliin pääsee perehtymään jo syyskuun toisena viikonloppuna 8.-10.9.  Kuoronjohtokurssin ensimmäinen osa järjestetään 22.-23. syyskuuta ja toinen osa lokakuun alussa.

Suositut Naistenpäivät on myös uudistuneet ja ne järjestetään lokakuun lopussa. Viikkoa aiemmin taas järjestään etenkin nuoria aikuisia kutsuva Yksin armosta -viikonloppu. Lokakuun lopussa perehdytään tarkemmin uskonpuhdistuksen juhlavuoden teemoihin.

Tarkempia tietoja yksittäisistä viikonloppukursseista Raamattuopiston tapahtumakalenterista.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!