pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Uutisia

Suomen Raamattuopisto tarjoaa itse tehtyjä, laadukkaita lounaita. Ruokasali löytyy Suomen Raamattuopiston Kauniaisten päärakennuksen toisesta kerroksesta ja lounaan voi maksaa sisääntuloaulaan.

Lounas  tarjoillaan kello 11.30–12.30. Tervetuloa!

Lounaslista vko 47
20.–26.11.2017

Maanantai          

Kalakeitto / Kasviskeitto
Kiisseli
Kahvi, tee

Tiistai    

Kaalikääryleet, puolukkasurvos / Kasvispihvi
Perunasose
Kiisseli
Kahvi, tee

Keskiviikko         

Lohikiusaus/ Kasviskiusaus
Leivonnainen
Kahvi, tee

Torstai

Lihapullat / Kasviskroketit
Valkosipuliperunat
Rahka
Kahvi, tee

Perjantai             

Broilerpasta / Kasvispasta
Kiisseli
Kahvi, tee

Lauantai

Karjalanpaisti
Perunat
Kiisseli
Kahvi, tee

Sunnuntai           

Naudanpaisti
Perunat
Kylmää kalaa
Lämpimiä kasviksia
Hedelmärahka

Ruokalistaan saattaa tulla muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Raamattuopiston syksyn viikonloppujen ohjelma uudistuu. Edullisia viikonloppukursseja on tarjolla etenkin loka- ja marraskuussa. Nyt on aika varata paikkansa ja nauttia mukavista yhteisistä hetkistä.

Nuoret aikuiset yhdessä koolle Kauniaisiin

Uutta lokakuussa ovat esimerkiksi valtakunnallinen nuorten aikuisten tapaaminen, jonka koko viikonlopun ohjelma maksaa alle kolmekymmentä euroa. Yksin armosta -ryhmiä toimii eri puolilla Suomea ja 20.-22. lokakuuta kokoonnutaan ensi kertaa yhdessä Kauniaisiin.

Nyt on oivallinen tilaisuus tavata uusia ihmisiä ja miettiä yhdessä, mitä hengellisyys merkitsee pari-kolmekymppisten maailmassa. Yksin armosta -ryhmien vetäjä ja suosittu puhuja Jaakko Pirttiaho vastaa viikonlopun Raamattuluennoista yhdessä Uudenmaan uuden pastorin Ilpo Karin kanssa.  Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Lokakuun lopussa naisten ja uskonpuhdistuksen asiaa

Lokakuun viimeinen viikonloppu 27.-29.10 on superviikonloppu, jolloin kokoontuvat naiset ja uskonpuhdistuksesta innostuneet. Uudistuneille Naistenpäiville pääsee mukaan vain kolmellakymmenellä eurolla. Hyvän äärelle johdattaa Raamattuopiston naistyön koordinaattori, evankelista Anne Pohtamo-Hietanen.

Sekä uudistuneiden Naistenpäivien että Ajankohtainen uskonpuhdistus -viikonloppuun sisältyy yhteinen teatteriesitys. Iloinen Sen tien guljailijat -musiikkinäytelmä kutsuu mukaan Itä-Karjalaan ja sen lähetyshaasteisiin.

Naistenpäivien ohjelmaan voi osallistua vain pelkästään lauantaina, jolloin ohjelmaan kuuluu illalla myös teatteriesitys. Koko lauantain kurssimaksu on 19 euroa ja illaksi kaverinsa voi vielä ottaa mukaan teatteriesitykseen vitosella. Tule mukaan virittäytymään syksyyn ja nauttimaan hengellisen elämän lahjoista!

Vielä ehtii mukaan Uskonpuhdistuksen juhlavuoteen

Ajankohtainen uskonpuhdistus -viikonlopun puhujakaarti on korkeatasoinen, ovathan paikalla mm. kaikki kolme Raamattuopiston toiminnanjohtajaa, jo eläköityneet Raimo Mäkelä ja Timo Junkkaala sekä nykyinen toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen. Uskonpuhdistuksen juhlavuosi päättyy pian, mutta täällä ehtii vielä yhdessä pohtia, mitkä asiat ovat erityisesti kirkastuneet juhlavuoden aikana.

Marraskuussa kiikarissa ovat perhe, pyhät ja ihmissuhdetyö

Marraskuun puolivälissä 17.-19.11. on jälleen vuorossa vilkas viikonloppu. Raamatun historiallisen maantieteen kurssi järjestetään silloin Eero Junkkaalan johdolla. Samaan aikaan on suosittu mielenterveys- ja ihmissuhdetyön viikonloppu. Se kokoaa etenkin hoitoalan ammattilaisia, maallikkosielunhoitajia ja läheisten auttamisesta kiinnostuneita. Luennoitsijoina ovat mm. psykoterapeutti Hanna Niemi ja psykiatrian erikoislääkäri Topi Jääskeläinen.

Jos Israelin maantiede jäi erityisesti mieleen edellisestä viikonlopusta, niin Israel-henkistä ohjelmaa on luvassa seuraavanakin viikonloppuna. Israel-raamattuseminaarissa 24.-26.11. perehdytään Pyhään maahan tässä ajassa.

Samana viikonloppuna järjestetään myös Perheen uusi tuleminen -viikonloppu. Sitä vetävät Mia ja Tapio Puolimatka.

Myös syksyn viimeinen Sisälle sanaan -viikonloppujen sarja järjestetään silloin. Aiheena ovat Kirjoitukset. Sisälle sanaanhan pääsee missä vaiheessa vuotta vain, koska koko Raamatun läpikäyntiä varten järjestään viikonloppu joka kuukausi lomajaksoja lukuun ottamatta.   

Muistathan myös, että marraskuun alku on perinteisten Pyhäinpäiväjuhlat -viikonlopun aikaa. Marras-joulukuun vaihteessa puolestaan perehdymme tarkemmin Islamiin.

Ilmoittaudu heti

Kannattaa varata paikkansa heti viikonloppuihin. Lisätietoja löytyy kurssikalenterista, jossa sopivaa kurssia näpäyttämällä pääset ilmoittautumissivulle. Tervetuloa mukaan!

Syksyn tullen myös torstain Avoimien ovien luennot jatkuvat. Syksyn luennoitsijoiden lista on pitkä ja tässä on vain muutama poiminta tältä syyskaudelta.

Elämän valinnat

Ajankohtainen kysymys etanasiasta ja saattohoidosta on ylilääkäri Tinna Tasmuthin aiheena. Hän luennoi aiheesta torstaina 26.10.

Emeritus professori Markku Ojanen puolestaan pohtii 9. marraskuuta, onko yhteinen onni paras onni. Psykologian professoruuristaan eläköitynyt Ojanen on tullut tunnetuksi ”onnellisuusprofessorina”.

Raamattuopiston vararehtori, maahanmuuttajalinjojen vetäjä Marja-Kaarina Marttila puolestaan käsittelee kulttuureja. Hän tarkastelee 23. marraskuuta, mitä tapahtuu, kun erilaiset kulttuurit törmäävät työpaikalla.

Evankeliumi, rukous ja Martti Luther

Joulukuuta lähestyttäessä sukelletaan jälleen kristinuskon peruskysymyksiin. Teologian maisteri Tiina Karlssonin aiheena 30.11. on rukouksen ihmeellinen maailma.

Aluejohtaja, pastori Ilpo Karin aiheena on Martti Lutherin elämä. Hän pohtii itsenäisyyspäivän jälkeen 7.12. Lutherin elämän merkitystä meille.

Ennen joulua 14.12. kokoonnutaan vielä miettimään, miten evankeliumia voi kertoa tämän ajan ihmisille. Alustajana on Raamattuopiston rehtori Juha Vähäsarja.

Tarkempi aikataulu ja ohjelma

Torstaisin Avoimien ovien ohjelma alkaa kello 10 aamuehtoollisella. Luentosaliin siirrytään noin kello 10.45 ja luento on maksuton.

Kahdeltatoista on mahdollista nauttia monipuolinen lounas Raamattuopistolla. Moni poikkeaa myös avoinna olevaan kirjamyyntiin ja kirpputorille. Olet sydämellisesti tervetullut Avoimien ovien tilaisuuksiin.

Syksyn luentojen vielä tarkempi ohjelma löytyy tätä linkkiä hiirellä napauttamalla.

Syksy tulee pikkuhiljaa ja on mukava tavata samanhenkisiä ihmisiä sisätiloissa. Raamattuopisto kutsuu nuoria aikuisia niin raamattupiiriin, musiikillisiin Lähellä-iltoihin tai Nuorten naisten iltoihin kuin kokonaiseen Yksin armosta -viikonloppuun. Tilaisuudet ovat maksuttomia, paitsi viikonlopusta joudumme ottamaan pienen kurssimaksun, johon opiskelijat saavat vielä neljänneksen alennusta.

Raamikset torstaisin kello 18.30

Raamikset eli Raamattupiirit ovat rentoa yhdessäoloa, pelailua, musaa, syömistä, poppariraamiksia leffojen parissa, rukousta ja pysähtymistä Raamatun äärellä.

Kokoonnumme klo 18.00 Raamattuopiston aulassa, josta siirrymme sitten muihin tiloihin. Ilta loppuu noin klo 21.

Teetä ja mehua on tarjolla, muita herkkuja voit tuoda paikalle mukanasi nyyttäriperiaatteella.

Lokakuussa Yksin armosta -viikonloppu

Suomen Raamattuopisto järjestää useilla paikkakunnilla Yksin armosta -iltoja, joiden osallistujat ovat pääosin nuoria aikuisia. Nyt järjestämme valtakunnallisen tapaamisen Kauniaisissa Suomen Raamattuopistolla. Tule ja jaa kokemustasi siitä, mitä armo sinun elämässäsi merkitsee.

Viikonlopun aikana pohdimme erityisesti Filippiiniläiskirjeen sanomaa. Luvassa on mukavaa yhdessäolo ja ulkoilua Nuuksion kansallispuiston kauniissa maisemissa. Muista ilmoittautua pian tämän linkin kautta. Koko viikonlopun hinta on alle kolmekymppiä.

Loka-marraskuussa nuorten naisten illat tiistaina

Illoissa pohditaan naiseutta monien eri teemojen kautta ja Raamatun äärellä. Illan ohjelmaan kuuluu alustus, keskustelua, teetarjoilu, suklaata, yhteistä jakamista ja rukousta. Voit myös tuoda jotain pientä purtavaa nyyttärimeiningillä.

Lokakuussa 31.10 teemana on Prinsessa vai Batman?  Marraskuun 28. päivä puolestaan liikutaan tunteiden vuoristoradalla.

Marraskuussa torstaina musiikillisia iltoja

Syksyllä kannattaa inspiroitua musiikin, Jumalan sanan ja rukouksen voimalla. Lähellä-cafe on 23.11. ja Lähellä ilta 2.11. Tule tunnelmallisiin iltoihin torstaisin kello 18.30. Näinä kertoina ei järjestetä Raamista, vaan kokoonnutaan kaikki yhteen.

Tule rohkeasti mukaan, meillä on hyvä henki! Raamattuopisto löytyy Kauniaisista, osoitteesta Helsingintie 10. Kauniaisten juna-asema on vieressä ja pihalta löytyy hyvin parkkitilaakin niin pyörille kuin muille menopeleille.

Suomen Raamattuopiston Säätiö lomauttaa lähes koko henkilökuntansa kolmeksi viikoksi loppuvuoteen mennessä.
 
- Ajat ovat taloudellisesti haastavat ja henkilökunnan lomautusten lisäksi teemme säästötoimia muussakin toiminnassa, kertoo toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.
 
- Tavoitteena on tervehdyttää talous kestävälle pohjalle ja antaa turvalliset puitteet Raamatun opetukselle ja evankeliumin julistamiselle jatkossakin.
 
Lomautukset ajoittunevat pääosin kesäaikaan
 
Lomautukset pyritään järjestämään yhteistoiminnassa henkilöstön kanssa siten, että niistä koituu mahdollisimman vähän haittaa Suomen Raamattuopiston toimintaan osallistuville. Pääosa lomautuksista toteutunee kesäaikaan, jolloin esimerkiksi opetustoiminta tai hallintopalvelut ovat tavallisestikin vähäisemmällä miehityksellä. Leirit ja muut kesän isommat tapahtumat toteutetaan suunnitellusti.
 
- Tiukentunut taloustilanne johtuu kustannusten noususta sekä vuokratuottojen ja julkisen tuen, muun muassa valtiontukien ja seurakunnilta tulevien korvausten vähenemisestä. Sen sijaan yksityisten uskovien tuki Raamattuopistolle on kasvanut, mistä iloitsemme. Kiitämme uskollisia tukijoitamme siitä, että esimerkiksi juuri toteutunut Kevätkeräys auttoi osaltaan lyhentämään kaavailtujen lomautusten kestoa, Lauri Vartiainen sanoo.
 
- Toivon, että tukijamme muistavat meitä rukouksin tässäkin talousahdingossa. Ilman vapaaehtoistyöntekijöitämme ja muuta saamaamme tukea Raamattuopisto ei pystyisi toimimaan.
 
Suomen Raamattuopiston Säätiön nykyinen toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen ja kaksi edeltävää toiminnanjohtajaa Timo Junkkaala ja Raimo Mäkelä vetosivat tämän kuukauden Kevätkeräyksen yhteydessä Suomen Raamattuopiston tukijoihin, jotta toimintaa ei jouduttaisi supistamaan.
pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!