message
component

Tule mukaan

ateriat
Lounas & päivällinen

Lauantain lounas
Jauhelihakeitto M,G
Sienikeitto L,G

Lauantain päivällinen
Kermainen kalakeitto L,G
Bataattisosekeitto L,G

Sunnuntain lounas
Lihakeitto M,G 
Juustokeitto L,G

Hinta: 8 € sis. keittolounas, juoma ja leipä.
M maidoton, G gluteeniton, L laktoositon

Päiväjuoma

Päivähuomana joko kahvi, tee tai mehu, hinta 2 €.

Kahviannos sisältää kahvin, teen tai mehun sekä eväspalan valinnan mukaan, hinta: 4 €.

Eväspala

Ruisleipä
Broileripiirakka
Kebabpiirakka
Kasvispiirakka
Kanelipulla
Pikkuleivät
Omenapiirakkapala

Hinta: 2 €
Huom. Ruokalassa eväspaloista tarjolla vain ruisleipä ja kanelipulla. Kahvilassa kaikki vaihtoehdot.

Paikat & aukioloajat

Sekä kahvila että ruokala ovat avoinna lauantaina klo 10.30–18 ja sunnuntaina klo 10.30–14.30. 

Ruokalippujen ostopisteet

Ruoka- ja kahvilippuja myydään kirkon eteisessä sekä ruokalan ja kahvilan yhteydessä seurakuntasalilla. Lauantaina ruokalippuja saa myös kirkon edessä olevasta infoteltasta. Maksuvälineenä käy käteinen.

Etusivu-tule mukaan-ollaan ihmisiksi-686x345

rahoitus 

 
Yhteiskunnan palveluista ja omaisten huolenpidosta huolimatta moni vanhus on todella yksin ja peloissaankin. Ja toisaalta - olemme itse onnellisempia, kun autamme muita. Antaessaan todella saa.

 

Ollaan Ihmisiksi! -hanke

 TULE KANSSAMME RAKENTAMAAN INHIMILLISTÄ VANHUUTTA

 

Kolmivuotinen Ollaan Ihmisiksi! -lähimmäispalveluhanke elää ja voi hyvin! Syksy on täynnä kohtaamisia, koulutuksia, juhlaa ja arkea. 

Hankkeen tehtävänä on omalta osaltaan lievittää pääkaupnkiseudulla asuvien vanhusten yksinäisyyden ja turvattomuuden tunnetta. Tarve on aivan valtava, joten tekijöitä tarvitaan.

Toimimme tällä hetkellä mm. Espoossa Aurorakodissa, Iltalassa, Elämäntalo Aariassa ja Villa Glims -nimisellä  saattohoito-osastolla, Kauniaisissa Raamattuopistolla ja Kaunialan Sairaalassa, sekä monissa kodeissa eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Meille saa mielellään kertoa, jos tietää tai tuntee iäkkään ihmisen, joka kaipaisi yhteydenpitoa - ihmistä lähelleen. Ja meihin saa ottaa yhteyttä, jos mieleen on tullut ajatus siitä, että haluaisi tehdä jotain ikäihmisten elämänlaadun parantumiseksi.  Ota rohkeasti yhteyttä.

Saattohoitokoulutuksia

Järjestimme tammikuussa koulutuksen "Ihmiseksi ihmiselle saattohoidossa". Kaikille avoin, mutta erityisesti saattohoidon vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille suunnattu koulutus sai niin suuren suosion, että kaikki eivät mahtuneet mukaan.

Lauantaina 6.5. järjestettiin uusinta, joka kokosi jälleen ison joukon väkeä.

Olemme anomassa avustusta uudelle hankkeelle, Lohtua läsnäolosta, jonka tarkoituksena on tukea vapaaehtoisvoimin elämän loppuvaiheessa olevia lähimmäisiä. Uuden hankkeen toteutuminen varmistuu vasta aivan joulun kynnyksellä, mutta mukaan saattohoidon vapaaehtoistoimintaan pääsee aiemminkin. Jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät kohdasta Lisätietoja.

Puhelinpalvelu

Ollaan Ihmisiksi! -hankkeen työntekijät ovat tavoitettavissa yleensä maanantaista perjantaihin klo 9-15. Heille voi soittaa, jos on juttuseuran tarpeessa tai jokin painaa mieltä. Puhelinnumerot löytyvät kohdasta Lisätiedot. 

Vapaaehtoisista pidetään huolta

Hankkeeseen voi hakeutua vapaaehtoiseksi milloin vain ottamalla yhteyttä projektityöntekijöihin, joiden yhteystiedot löytyvät alta kohdasta Lisätiedot. Haastattelemme hakijat ja järjestämme tarvittaessa lähimmäispalvelun peruskoulutusta sekä sitä haluaville matkan varrella syventävää koulutusta. Pyrimme löytämään itse kullekin sopivan tavan ja paikan toimia. Monenlaiselle tekemiselle ja toiselle ihmiselle läsnä olemiselle on tarvetta.

Hankkeen työntekijät ovat tavattavissa yleensä arkisin klo 9 - 15. Heidän kanssaan voi keskustella luottamuksellisesti lähimmäispalvelussa vastaan tulleista, mieltä painavista asioista.

Vapaaehtoisten yhteisiä vertaisryhmiä järjestetään tarpeen mukaan, ja virkistyspäiviä vietetään pari kertaa vuodessa. 

 

Eutanasia vai saattohoito, Vapaaehtoistyö ja onnellisuus

- Avoimien ovien luentosarjassa torstaisin klo 10.45-12 vierailee 26.10. ylilääkäri Tiina Tasmuth aiheenaan Eutanasia vai saattohoito,  ja 9.11. professori Markku Ojanen luennoi lähimmäispalveluun liittyvästä aiheesta Paras onni - yhteinen onni.

 

Haluaisin auttaa, mutta aina en osaa

Marraskuun Mielenterveys- ja ihmissuhdetyön kurssin aiheena 17.-19.11. on Eväitä kriisissä olevan kohtaamiseen. Ohjelma on suunniteltu palvelemaan erityisesti heitä, jotka haluavat kanssakulkijoina, tavallisina ihmisinä tukea lähimmäistään. Ilmoittautuminen 10.11. mennessä.

 

Hankkeen rahoitus 

STEA (ent. RAY:n avustusosasto) rahoittaa hanketta Veikkauksen tuotoilla. Kuulumme Vanhustyön keskusliiton koordinoimaan Eloisa ikä -ohjelmaan, jonka tavoitteena on parantaan suomalaisten ikäihmisten henkistä hyvinvointia. 

  

Lisätiedot

Lisätietoja Ollaan Ihmisiksi! -hankkeesta, mukaan pääsemisestä, koulutuksista ja tapahtumista antaa projektipäällikkö Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 040 451 6781 ja projektityöntekijä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 9052235.

Käy tykkäämässä meistä Facebook-sivullamme: @ollaanihmisiksihanke

 

 

 

Ollaan ihmisiksi! on tänä keväänä alkanut hanke, jonka tavoitteena on diakonisen toiminnan lisääminen ja syventäminen Raamattuopistolla. Hanke toteutetaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja sille haetaan RAY:n rahoitusta.

Tavoitteemme  on lievittää niiden ikäihmisten yksinäisyyden ja turvattomuuden tunnetta, joiden elämä on syystä tai toisesta rajoittunut neljän seinän sisään. Todellisia tarvitsijoita on jo paljon tiedossamme, projektivastaava Elina Lamminmäki kertoo.

Nyt tarvitaan sinua ja sinun verkostojasi. Etsimme ja tarvitsemme vapaaehtoisten joukkoa, joka voisi antaa osaamistaan hankkeen toteutuksen suunnitteluun. Lisäksi tarvitsemme tekijöitä – niitä, jotka ryhtyvät vanhusten lähimmäisiksi, heidän luonaan kävijöiksi. Vapaaehtoiset koulutetaan ja heitä tuetaan eri tavoin.

KUTSUMME sinut ja aihepiiristä kiinnostuneet tuttusi avoimeen tiedotus- ja ideointitapaamiseen Raamattuopistolle, luokkaan 2, sunnuntaina 27.4.2014 messun ja lounaan jälkeen klo 13.15. Olet sydämellisesti tervetullut!

Lisätiedot

Projektivastaava
Elina Lamminmäki
p. 040 451 6781
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

HSP-bussikuljetukset-686x345

Kajaani–Iisalmi–Kuopio–Varkaus–Mikkeli–Helsinki

Yhdysvuoroilla pääsee mukaan Kuhmosta ja Joensuusta. Perjantaista sunnuntaihin.
Vuokatinranta p. 08 619 470

Lempäälä–Viiala–Kylmäkoski–Toijala–Kalvola–Helsinki

Lauantaina
Antero Kallio p. 050 511 8996

Turku–Salo–Helsinki

Lauantaina
Jouni Ylitalo p. 040 754 1627

Kankaanpää–Jämijärvi–Ikaalinen–Kyröskoski–Hämeenkyrö–Pirkkala–Hämeenlinna–Helsinki

Lauantaina
Kankaanpään srk, aamupäivisin p. 044 713 3569, matkanjohtajana Keijo Rainerma.

Soini–Lapua–Ylistaro–Seinäjoki–Helsinki

Perjantaista sunnuntaihin
Sinikka Lammi p. 050 349 8933

Lappeenranta–Luumäki–Kouvola–Kuusankoski–Helsinki

Lauantaina
Juha Hasanen p. 044 516 7250

Jyväskylä-Helsinki-Jyväskylä

PERUTTU

 

Jos haluat järjestää retkiryhmän omalta paikkakunnaltasi, ota yhteyttä julistustoimistoon p. 09 5123 9134.

pos-sro1-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!