message
component

Kristittynä Suomessa

Hanke ei ole alkanut.

SRO-KriSu-esite2-700x345
Kurssi on päätoimista opiskelua

Kurssi toteutetaan kansanopiston yleissivistävänä koulutuslinjana. Opetuskielenä on selkosuomi ja tarvittaessa keskeiset asiat selvitetään englanniksi tai muilla yhteisillä kielillä. Lähiopetusta on viikoittain 24-28 tuntia maanantaista perjantaihin ja viikossa on 18 lähiopetustuntia suomen kieltä. Suomen tunneilla perehdytään kielen rakenteeseen ja rikastetaan sanavarastoa. Teemme keskustelu-, luku-, kuuntelu- ja kirjoitusharjoituksia ja perehdymme asiakieleen ja puhekieleen.

Kurssilla on opintolinjan vastaava opettaja, kurssiassistentti, suomi toisena kielenä opettaja ja muita vierailevia opettajia eri aloilta. 

Lukuvuosi 4.9.2017-1.6.2018  (38 OV)

Mukana kansaopiston yhteisissä tapahtumissa ja juhlissa

Opintolinja opiskelee omana ryhmänään pääosan lukuvuotta, mutta osallistuu kansaopiston yhteisiin tapahtumiin ja juhliin. Ryhmä opiskelee joillakin oppitunneilla yhdessä kansanopiston toisen linjan opiskelijoiden kanssa ja saa näin mahdollisuuden kuunnella ja käyttää suomen kieltä sitä äidinkielenään puhuvien kanssa. Kansanopisto tarjoaa maahanmuuttajalle luonnollisia oppimistilanteita valtaväestöön kuuluvien kanssa ja näin edesauttaa kotoutumista.

Retkiä ja kulttuurikohteita

Opetussuunnitelmaan kuuluu retkiä ja tutustumiskäyntejä kulttuurikohteisiin ja yhteiskuntaelämän kannalta keskeisiin laitoksiin. Tavoitteena on, että maahanmuuttaja oppisi tuntemaan suomalaista kulttuuria, historiaa ja yhteiskuntaa mahdollisimman laaja-alaisesti ja löytäisi myös kanavia vaikuttaa itselleen tärkeissä asioissa.

IT-taidot

Opintojen alkaessa selvitetään opiskelijan IT- eli ATK-taidot ja niissä annetaan yksilöllistä opetusta sitä tarvitseville. Perustaidot Word- ja sähköpostiohjelmien käytössä ja internet selaimien hallitseminen kuuluvat kurssin tavoitteisiin.

Työelämäjakso

Opintoihin kuuluu työelämäjakso niille opiskelijoille, joiden suomen kielen taito on riittävä. Kaikille opiskelijoille on tarjolla ryhmä- ja yksilöohjausta sopivan opinto- tai työelämäpolun löytymiseksi. Monet ovat tämän kurssin käytyään saaneet työpaikan, päässeet jatkamaan opintojaan ammatillisissa oppilaitoksissa tai VALMA-koulutuksessa.

Omat lahjat käyttöön

Varustaa kristittyä maahanmuuttajaa palvelemaan omilla lahjoillaan vapaaehtoisena tai työntekijänä seurakunnassa ja tavoittamaan toisia maahanmuuttajia seurakuntayhteyteen.

Katso esimerkki viikon lukujärjestyksestä
Kristittynä Suomessa -linja pyrkii rakentamaan siltaa kaukaa tulleiden lähimmäisten ja suomalaisten välille. Liittymällä Kristittynä Suomessa -linjan kummiksi voit olla mahdollistamassa työtä, jota tehdään niidenkin parissa, joilla itsellään ei ole mahdollisuutta maksaa kaikkia kuluja.

Opiskelija maksaa 350 € / kuukausi, jos hän asuu asuntolassa ja 210 € / kuukausi, jos käy kotoaan ja maksaa lisäksi matkat kodin ja opiston välillä. Useimmilla maahanmuuttajilla ei ole mahdollisuutta näitä kurssimaksuja maksaa saamistaan sosiaalietuuksista. Jokainen opiskelija maksaa kuitenkin pientä kuukausittaista kurssimaksua, joka osaltaan motivoi ja sitouttaa opiskeluun.

Haastamme sinut mukaan Kristittynä Suomessa -linjan kummiksi ja antamaan näin maahanmuuttajalle mahdollisuuden opiskella suomen kieltä ja Raamattua kristillisessä kansanopistossa!

Kiitos lahjastasi.

Hakemuksia otetaan vastaan 22.6.2017 asti, jonka jälkeen voi tiedustella vapaaksi jääneitä paikkoja.

Tulosta hakulomake, täytä se itse selkeällä käsialalla, allekirjoita ja lähetä liitteineen osoitteeseen  Suomen Raamattuopisto, Marja-Kaarina Marttila, Helsingintie 10, 02700 Kauniainen.

Hakulomakkeen voi myös tilata opintotoimistosta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 09 5123 910. Opintotoimisto palvelee maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Vastaava opettaja

TM Marja-Kaarina Marttila, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 09 5123 9129.

how to buy windows 10 much windows 10 illustrator light price
pos-sro1-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!