message
component

Musiikkilinja

5syyta

1. Rohkaiseva ja kannustava ilmapiiri

Oletpa sitten vasta löytänyt kiinnostuksesi musiikkia kohtaan tai käynyt soittotunneilla vaikka kolmevuotiaasta asti, innostunut musateknologiasta tai klassisesta musiikista, soittanut aiemmin bändissä tai et, täällä on paikka juuri sinulle. Jokainen linjalla on yhtä arvokas. Raamattuopisto on hyvä paikka oppia uutta itsestä ja omista lahjoista sekä iloitsemaan muiden kyvyistä. Yleinen rohkaisemisen ilmapiiri sekä toisten kannustaminen luovat turvallisen ja rennon oppimisympäristön, jossa jokainen saa omalla paikallaan harjoitella valitsemaansa instrumenttia omana itsenään, ilman kilpailua tai ulkopuolelta asetettuja paineita.

 

2. Lukemattomat oppimismahdollisuudet

Musalinjalla pääset opiskelemaan monipuolisesti taitavien opettajien johdolla. Opetus on laadukasta, ja kehittyä voi juuri niin paljon kuin itse haluaa. Teoriaopinnoissa sekä soittotunneilla huomioidaan jokaisen lähtötaso, ja tuntien sisällöt suunnitellaan sen mukaan. Innokkaat voivat opiskella pidemmälle, mutta halutessaan saa keskittyä aivan perusteisiin. Valinnaisia aineita löytyy sävellyksestä ilmaisutaitoon ja kamarimusiikista lauluyhtyeisiin, ja halutessasi sinulla on mahdollisuus perustaa bändejä tai muita proggiksia vapaa-ajalla.


Musalinjalla pyritään antamaan mahdollisuus myös erikoisempien soitinten opiskeluun. Opetusta on annettu mm. tinapillin, harmoonin ja busukin soittoon sekä rappiin ja studiotyöskentelyyn. Jokainen opiskelija kuuluu sekä rock- että folk-bändiin, ja tunneilla käydään läpi runsaasti eri musiikkityylejä.

 

3. Kosolti kokemusta

Bändi- ja soittotunneilla treenataan soittoa yhdessä ja erikseen. Lahjat pistetään likoon Raamattuopiston talentti-illoissa sekä lähiseurakuntien järjestämillä pienemmillä keikoilla. Esiintymisen lisäksi niistä kertyy arvokasta kokemusta tapahtumien järjestämisestä. Tänä vuonna opiskelijat saavat kokeilla myös ison lavan meininkiä, kun musalinjalaiset pääsevät säestämään Maata Näkyvissä -festareiden perjantai-illan messun. Muutenkin vuoden aikana syntyy kontakteja useisiin samanhenkisiin kristittyihin muusikoihin, joiden kanssa yhteismusisointi voi jatkua vielä paljon musalinjan jälkeenkin.

 

4. Keskeinen sijainti

“Täältä on hyvät kulkuyhteydet kaikkialle, paitsi sinne minne on huonot kulkuyhteydet”, kertoo musalinjan vetäjä Mikko Nikula. Ja tottahan se on. Sijainti pääkaupunkiseudulla Helsingin läheisyydessä mahdollistaa matkustamisen eri puolille Suomea, sekä tuo kaiken tarvittavan lähelle. Siitä huolimatta Kauniaisissa saa kuitenkin olla suhteellisen rauhassa. Täällä on hyvät ulkoilumahdollisuudet ja aivan opiston läheisyydessä sijaitsee parin kilometrin mittainen lammen lenkki.

 

5. Lähemmäksi Jumalaa

Musalinjalla usko on suuressa roolissa. Tunneilla pohditaan mitä on olla kristittynä musiikin maailmassa, ja mitä Raamattu oikeastaan kertoo taiteista tai omien lahjojen käyttämisestä. Tarjolla on Raamattuluentoja eri aiheista, ja linjalla on vuosien saatossa käynyt useita kristittyjä muusikkoja kertomassa kokemuksiaan työstään. Muutenkin kristittyjen yhteys ja kristilliset arvot ovat vahvasti läsnä opiston arjessa. Yhteinen usko ja musiikki luovat vahvan siteen opiskelijoiden välille, ja moni onkin löytänyt linjalta elämäänsä pysyviä ihmissuhteita. Musalinjan aikana solmittu ystävyys kantaa, ja jotkut ovat löytäneet itselleen jopa elämänkumppanin.

Tänne ovat tervetulleita kristityt eri kirkkokunnista mutta myös ne, joilla ei välttämättä ole sen kummempaa seurakuntataustaa. Ei paineita.

 

BONUS: Missiomusalinja

Jos haluat musalinjaan vielä jonkin ekstraripauksen, on mahdollista miettiä missiomusalinjaa. Se sisältää saman ilmapiirin ja kristittyjen yhteyden, mutta tarjoaa vielä enemmän keikkakokemusta ja mahdollisuuden nähdä mitä musiikin kautta tehtävä lähetystyö voi olla Suomessa ja muualla maailmalla. Missiomusalinja opettaa millaista on elää ja toimia osana vakituisempaa bändiä, ja mikäli linjasta tulee tarpeeksi suuri, vuoteen kuuluu myös musikaali.

Hakuohjeet löytyvät täältä.


Teksti: Lukuvuoden 2016-2017 assarit Pekka, Tuomas ja Saana

 

 Missiomusalinjan Varjele-yhtye lähtee Venäjälle

Varjele-yhtye koostuu neljästä Suomen Raamattuopiston Missiomusalinjan opiskelijasta ja yhdestä työntekijästä. Marraskuussa 2016 Varjele kiersi viikon verran Kainuuta vieraillen seurakunnissa ja kouluissa. Helmikuussa tehtiin pieni kiertue Pohjois-Suomeen ja kevään mittaan on joitakin keikkoja ympäri Suomea. Yhtye suuntaa maalis-huhtikuussa 2017 kiertueelle Venäjälle Inkerin kirkon kutsumana. Siellä he tukevat paikallisten seurakuntien työtä pitämällä gospelkonsertteja ja esiintymällä seurakuntien tilaisuuksissa. Bändin musiikki koostuu venäjän-, suomen- ja englanninkielisestä hengellisistä kappaleista ja mukaansatempaavasta gospelista. Musiikki on universaali kieli. Se on myös mainio keino kertoa ilosanomaa. Siksi yhtye esittää osan lauluista myös paikallisella kielellä. 

 

Lue bändin vaiheista Facebooksivulta.

 

Bändin jäsenet: Roosa Hassel – laulu, huilu, koskettimet; Daniela Ahl – laulu, kitara, koskettimet, basso; Suvi Janatuinen – laulu, perkussiot, kitara; Jarno Ketola – laulu, kitara; Pekka Sormunen – laulu, kitara, basso

 

Tule tukijoukkoihin, lähetetään Varjele rukouksin matkaan! 

 

Osa kuluista katetaan kurssimaksuilla, mutta se ei riitä aivan kaikkeen. Ennen matkaa Suomessa pidettävien konserttien avulla keräämme matkakassaa. Lisäksi lahjoitusten avulla on kerättävä vielä 2500 €.

Lahjoitukset OP FI73 5720 2320 1095 43  Danske Bank FI40 8000 1100 0684 11  Nordea FI74 1378 3000 2196 30  Viite: 13 00066 12511 Kiitos lahjastasi!

 

 
 

Keikkatiedustelut:

Saana Suutari

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

p. 050 3813289

 

 

 

 

Lue Missiomusalinjan 2014-2015 ja 2015-2016 bändien matkoista Suomessa, Japanissa, Bulgariassa ja Etu-Aasiassa 

 

 

Zahir kävi Kirgisiassa ja Bulgariassa

 
 
 

 

 

Missiomusalinjan Zahir-yhtye suuntasi huhtikuussa 2016 kiertueelle Kirgisiaan ja Bulgariaan. Siellä he tukivat paikallisten seurakuntien työtä pitämällä gospelkonsertteja ja esiintymällä seurakuntien kutsuvissa tilaisuuksissa sekä lastenkodissa ja vanhustentalossa. Bulgariassa bändiläiset pitivät myös musiikkipajoja paikallisille nuorille sekä soittivat kutsuvan katukonsertin seurakuntakeikkojen lisäksi. Bändin musiikki koostui englannin, venäjän- ja turkinkielisistä hengellisistä kappaleista.

 

 

 Reissun vaiheista voit käydä lukemassa Zahirin Facebooksivulta.

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 


Missiomusalinjalla viemme ilosanomaa eteenpäin musiikin keinoin Suomessa ja ulkomailla. Opiskelemme musiikkia ja Raamattua. Erityisesti pureudumme musiikin mahdollisuuksiin lähetystyössä ja evankelioinnissa. Linja on käytännönläheinen eli keikkailemme paljon.

Missiomusalinja muodostaa omat itsenäiset bändinsä, jotka saavat ohjausta sekä sähköisessä että akustisessa musiikissa, painottuen folk- ja pop-tyyppiseen gospelmusiikkiin. Myös vanhempaa suomalaista hengellistä musiikkia sovitetaan kulloiseenkin keikkaan sopivaksi sekä luodaan aivan uusia biisejä siivittämään evankeliumin sanomaa. Ryhmä pääsee hengellisen musiikin konkareiden kanssa tien päälle, keikkailemaan kouluihin, seurakuntiin, pienemmille ja isommille areenoille. Keväällä on 3-4:n viikon mittainen ulkomaanjakso. Toinen vuoden 2014-2015 Missiomusalinjan yhtyeistä teki esiintymismatkan Japaniin ja toinen Bulgariaan sekä Etu-Aasiaan. Vuoden 2015-2016 Missiomusalinjan matka suuntautui Kirgisiaan ja Bulgariaan.

Missiomusalinja opiskelee osittain yhdessä musiikkilinjan kanssa: esimerkiksi musiikin teoriaa, musiikkiteknologiaa, musiikin teologiaa. Osittain opetus tapahtuu PK Internationalin kanssa missiologiaan ja kansainvälisyyteen liittyvillä tunneilla. Juurevaa raamatunopetusta tarjoilevat Raamattuopiston opettajat. 

Mitä Missiomusalinjalla on enemmän verrattuna Musiikkilinjaan?

Oppitunteja lähetystyöstä ja evankelioinnista.
Enemmän keikkoja samalla porukalla.
Eri musiikkityylien läpikäymistä saman bändin kanssa.
Pidempi ulkomaanjakso.

Mitä Missiomusalinjalla on samanlaista kuin Musiikkilinjalla?

Reilusti kristillinen meininki.
Yhteissoiton riemu.
Ryhmähenkeen panostaminen.
Useita samoja oppiaineita: mm. laulunkirjoittaminen, musiikin eri tyylit, muusikon käytännön taidot, kristittynä musiikin maailmassa-kurssi, musiikin teoria.

Mitä Missiomusalinjalla on vähemmän verrattuna Musiikkilinjaan?

Soittamista eri kokoonpanoissa – missiomusalinja muodostaa yhden kokoonpanon jolla käydään eri tyylejä. Soittoa ja laulua on kuitenkin paljon.


Musiikin teoriaa. – Opintomatkojen vuoksi joitakin oppiaineita, mm. teorianopiskelua on vähemmän kuin musiikkilinjalla.

Ihmisiä. – Musiikkilinjalla on n. 30-40 opiskelijaa – Esimerkiksi vuoden 2014-2015 missiomusalinja muodostuu kahdesta viiden hengen pienryhmästä. Jos tulijoita on paljon, pienryhmiä perustetaan lisää.

Hakeminen Missiomusalinjalle

Hakemusten perusteella kutsumme haastatteluun ja antamaan soitto- / laulunäytteen. Seuraavat haastatteluajat ovat 22.5. Myös muita aikoja voidaan joustavasti sopia. Samalla hakemuksella voi hakea myös musiikkilinjalle. Missiomusalinjalle voidaan ottaa rajallinen määrä eri instrumenttien soittajia ja laulajia. Musiikkilinjalle taas voimme ottaa enemmän saman soittimen soittajia ja laulajia, koska kokoonpanoja on musiikkilinjalla enemmän. Hakuohjeet ja hakemukset löydät täältä.

 

Vastaavat opettajat

Mikko Nikula
Musiikkilinjojen vastaava opettaja
kitara, folk/kansanmusiikki, laulun tekeminen, musiikin tyylien tuntemus, missiomusalinjan produktioiden ohjaus

V-P Kangas
Musiikkilinjan opettaja
sähkökitara, pop/jazz-teoria, rock/jazz-bändi, improvisointi

Mari-Kaisa Auvinen
Musiikkilinjan opettaja
Teoria, säveltapailu, lauluyhtye, kuoro, laulun tekeminen

Tuomas Auvinen (opintovapaalla lukuvuoden 2016-2017)
Musiikkilinjan opettaja
Bändit, musiikin historia, säveltapailu, laulun tekeminen

Tuntiopettajina loistavia muusikkoja mm.

Erkki Koivisto
pop/jazz-piano

Neea Lamminmäki
folk / kansanmusiikkipiano

Taneli Helminen
sähköbasso, rock/jazz-bändi

Laura Airola
kansanmusiikki, viulu

Mikko Arlin
rummut

Samppa Leino
saksofoni, trumpetti, sovitus puhaltimille, sävellys

Liisa Lipas
pop/jazz-teoria, säveltapailu ja sovitus, sävellys

Mari Multanen
pop/jazz-laulu

Enna Henriksson
laulu

Eero Rautio
live-äänentoisto ja studiotyöskentely

 

Lisäksi lukuisia vierailevia opettajia mm.

Nina Åström
esiintyminen, Kristittynä musiikin maailmassa

Outi & Lee Müller
kristittynä musiikin maailmassa

Pekka Simojoki
kristittynä musiikin maailmassa, Laulun tekeminen

Tommi Kalenius
laulun tekeminen

Matti Halén
lavaesiintyminen

Mikko Härkin (mm. Mehida)
kristittynä rock-maailmassa

Sami Asp (mm. MGtH)
Kristittynä musiikin maailmassa

Markus Niemispelto (mm. Mehida, MGtH)
rytmiworkshop

Kaarle Mannila ja Johanna Ahlmark-Mannila
etnolaulu

Elina Lamminmäki
muusikon kehonhulto

Raamattuopettajat

Riku Larmala, Tiina Karlsson, , Timo Liiri, Jukka Niemelä, Juha Vähäsarja, Lauri Vartiainen

Musalinjan ja Missiomusalinjan arki on täynnä soittoa, laulua ja intensiivistä opiskelua. Kuitenkin meininki on rento ja luovuus saa kukoistaa. Linjojen sydän on Tusculum-niminen idyllinen puuhuvila, jossa suurin osa opetuksesta tapahtuu. Siellä soi niin rock kuin irkkumusiikkikin, välillä päät sauhuavat teoriatehtäviä pähkäillessä. Studiossa muun muassa opiskellaan ääniteknologiaa ja äänitetään musalinjan levy.

Tässä muutama linkki vuosien varrella toteutettuihin äänitteisiin, musiikkivideoihin, sekä live-pätkiä. Tekijänoikeudellisista syistä netissä on enimmäkseen pätkiä folk- ja kansanmusiikkityyppisistä jutuista joka ovat myös hyvin suosittua linjallamme, mutta musiikkilinjalla käydään paljon muitakin eri musiikkityylejä läpi lähtien rockin ja popin eri tyyleistä gospeliin ja klassiseen musiikkiin. Omilla valinnoilla voi myös vaikuttaa siihen, minkä tyylisissä yhtyeissä musiikkilinjalla soittaa. 

Musiikkilinjat 2015-2016

musalinjan mainosvideo: http://youtu.be/UQq3snjNA4c

missiomusalinjan mainosvideo: http://youtu.be/_hWNmkHAgfI

Musiikkilinja 2014-2015

Opiston linjojen uusi mainosvideo: https://youtu.be/IafEWuU1jFw

Missiomusalinjan 2014-2015 videoita: 

https://youtu.be/T1sYwyFdqNg

https://youtu.be/AJnLDYfwOs8

Musiikkilinja 13-14

Viisikielisen mainosvideo

https://www.youtube.com/watch?v=wSRbJ2Dpv3k 

Maata Näkyvissä -festarit 2013

https://www.youtube.com/watch?v=ghV2WaV_O4I

https://www.youtube.com/watch?v=sUII7pB_TBE 

Musiikkilinja 12-13

https://www.youtube.com/watch?v=pH-2b_6NPy4 

Musiikkilinja 11-12

https://www.youtube.com/watch?v=mMkMUJ7yTxg 

Musiikkilinja 10-11

https://www.youtube.com/watch?v=16TPfuR-zuA 

 Musiikkilinja 09-10

https://www.youtube.com/watch?v=EGq4TXuCes4

https://myspace.com/musalinjaofficial/music/songs 

Musiikkilinja 07-08

https://www.youtube.com/watch?v=GHRi8CRV39E

https://myspace.com/musalinja/music/songs

 

 

 

 

 

 

 

 

pos-sro1-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!

    javgen