message
component

Musiikkilinja

Miksi juuri Musiikkilinja?

Suomen Raamattuopisto on kansanopisto, ja musiikkilinjalaiset tulevat tänne opiskelemaan musiikkia. Keikkailu on keskeinen osa muusikon arkea, ja tahdomme Musiikkilinjalla tarjota opiskelijoillemme mahdollisuuden nähdä ja kokea keikkailu osana opintoja. Keikkailu on loistava mahdollisuus soveltaa opittu käytäntöön ja palvella omilla lahjoilla yhteistä Jumalan seurakuntaa.

Opiskelijat eivät ole ammattilaisia, vaan vasta harjoittelevat keikkailuun liittyviä käytännöntaitoja. Siksi vastuumme opiskelijoita kohtaan on tarjota turvallisia ja selkeitä keikkoja, joilla he saavat harjoitella omien lahjojensa käyttämistä. Vastuumme keikkojen järjestäjiä kohtaan puolestaan on tarjota laadukasta ja asiaankuuluvaa sisältöä, ja siksi asetamme keikoille tietynlaiset raamit.

Millaisia keikkoja teemme?

Niputimme erilaiset keikkamahdollisuudet kolmeen kategoriaan, joista kaksi ensimmäistä on toteutettavissa tunnin ajomatkan säteellä Kauniaisista:

Pikkukeikat

4-7 kappaletta, joista max 4 esittävää kappaletta ja loput yhteislaulujen säestystä. Sopii esimerkiksi erilaisiin Sanan ja rukouksen iltoihin tai raamattuopetusten yhteyteen.

Messun säestäminen

Vuosien varrella Musalinja on ollut säestämässä messuja eri seurakunnissa, mm. Luther-kirkossa, Filia-messussa, ja Helsingin vanhassa kirkossa. Messut valmistellaan yleensä jonkun vetäjän tai assistentin johdolla, joka saattaa tarpeen mukaan tulla myös soittamaan. Musalinjan varastoista löytyy erilaisia sovituksia niin virsiin kuin uudempiinkin hengellisiinkin lauluihin, ja sovittaessa myös liturgioiden säestäminen onnistuu. Alustava hintapyyntö 200-300 € + matkat, hinnasta voidaan toki neuvotella.

Missiomusalinjan konsertit

Missiomusalinja on pienempi ja vakituisempi bändi, joka kiertää vuoden aikana keikoilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Nimensä mukaan Missiomusalinja pohtii lähetystyötä, omaa lähetyskutsuaan ja musiikin roolia lähetystyössä. Konsertit pyörivät samojen teemojen ympärillä, ja kappaleiden välissä nuoret kertovat omista kokemuksistaan. Missiomusalinjan voi tilata keikoille eri puolille Suomea, alustava hintapyyntö on 200€ + matkat. Hinnasta voidaan kuitenkin neuvotella, ja järjestäjä voi esittää toiveita myös sisällön suhteen.

Lisäksi...

Edellä mainittujen lisäksi Musiikkilinjan opiskelijoita on ollut mm. erilaisissa houseband-tehtävissä, säestämässä messua vankilassa, osana yhteisvastuukonserttia ja säestämässä Maata Näkyvissä –festareiden perjantain iltamessua. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja ehdota, vaikka keikkaidea olisikin ehdotettujen kategorioiden ulkopuolelta!

Milloin keikkoja tehdään/ milloin niistä kannattaa sopia?

Musiikkilinja tekee keikkoja lokakuun alusta aina huhtikuun loppuun saakka, mieluiten arkipäivinä. Myös viikonloppukeikkoja voidaan silloin tällöin tehdä, etenkin missiomusalinjan yhtyeen kanssa. Pyrimme ottamaan vastaan meille tarjotut keikat, ja vastaamme keikkapyyntöihin viikon sisällä. Toiveenamme on, että keikkapyynnöt lähetettäisiin meille viimeistään kuukautta aiemmin, jotta ehdimme rakentaa järjestäjän toiveita vastaavan keikkakokonaisuuden rauhassa. Joissakin tilanteissa voimme ottaa keikkoja vastaan myös tätä lyhyemmällä varoitusajalla, mutta toivomme järjestäjien olevan liikkeellä ajoissa.

Mitä mainita keikkapyynnön yhteydessä?

Tilaisuuden aihe/luonne ja arvioitu kesto. Paikalle saapuvien opiskelijoiden on hyvä tietää, kuinka paljon aikaa heidän tarvitsee kokonaisuudessaan varata keikalle ja millaiselle keikalle he ovat tulossa. Tarvitaanko Musiikkilinjaa säestämään yhteislauluja tilaisuuden eri vaiheissa? Onko tarkoituksena esittää tilaisuuden alussa kolme kappaletta ja lähteä sitten pois? Tuleeko aikaa varata useampi tunti vai riittääkö musiikki tilaisuuden alussa tai lopussa?

Kappaleiden valinta. SRO:lla laulukirjoina käytetään lähinnä Viisikielistä ja virsikirjaa, ja on musiikkilinjalaisten kannalta helpointa, jos tilaisuuden kappaleet voidaan valita näistä kahdesta. Yhteislauluja säestämään tulevat opiskelijat voivat sovittaessa tuoda mukanaan laulukirjoja.  Esityskappaleita valittaessa Musiikkilinjalla on oma lista, josta opiskelijat valitsevat kappaleet tilaisuuden aiheen ja luonteen huomioiden. Jos järjestäjällä on toiveita kappalevalintojen suhteen, pyydämme kertomaan ne mielellään heti keikkapyyntöä tehdessä, mutta viimeistään kahta viikkoa ennen keikkaa.

Kokoonpano. Pikkukeikat tehdään perinteisesti noin 3-5 opiskelijan voimin, ja Missiomusalinjan bändiin kuuluu vuodesta riippuen noin 4-7 henkilöä. Messuja tai muita suuritöisempiä tilaisuuksia/tapahtumia varten on kuitenkin mahdollista järjestää suurempia kokoonpanoja, ja esimerkiksi Maata Näkyvissä –festareiden messu toteutettiin koko Musiikkilinjan voimin.

Tekniikka. Musiikkilinjalla on omia äänentoistolaitteita, ja opiskelijat voivat tarvittaessa tuoda niitä mukanaan keikkapaikalle. Keikkapyynnön yhteydessä toivomme järjestäjältä tietoa siitä, millainen on keikkatila, onko keikkapaikalla mahdollisesti oma äänentoistokalusto sekä tieto siitä, löytyykö paikalta valmiiksi joitakin soittimia (kuten piano, rummut) vai tuovatko opiskelijat kaiken mukanaan.

Matkat ja osoite. SRO:lla on käytössään autoja, ja pääkaupunkiseudulla keikalle voidaan kulkea myös julkisia liikennevälineitä käyttäen. Toivomme järjestäjän maksavan matkakorvaukset. Vaihtoehtona on se, että järjestäjä sopii jonkun hakemaan keikkailijat SRO:lta (Helsingintie 10, Kauniainen) ja tuomaan heidät keikan jälkeen takaisin.

Ruokailu. Musiikkilinjalaisille tarjotaan opistolla mahdollisuus lounaaseen ja päivälliseen. Jos opiskelijat joutuvat keikan ajankohdan vuoksi jättämään ruokailuja väliin, toivoisimme, että keikan tilaaja järjestäisi heille ruokailumahdollisuuden. (Koskee yleensä lähinnä Missiomusalinjan konsertteja.)

Yhteydenotot:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

puh. 050 3813289 (puhelin ei käytössä kesä-elokuussa)

5syyta

1. Rohkaiseva ja kannustava ilmapiiri

Oletpa sitten vasta löytänyt kiinnostuksesi musiikkia kohtaan tai käynyt soittotunneilla vaikka kolmevuotiaasta asti, innostunut musateknologiasta tai klassisesta musiikista, soittanut aiemmin bändissä tai et, täällä on paikka juuri sinulle. Jokainen linjalla on yhtä arvokas. Raamattuopisto on hyvä paikka oppia uutta itsestä ja omista lahjoista sekä iloitsemaan muiden kyvyistä. Yleinen rohkaisemisen ilmapiiri sekä toisten kannustaminen luovat turvallisen ja rennon oppimisympäristön, jossa jokainen saa omalla paikallaan harjoitella valitsemaansa instrumenttia omana itsenään, ilman kilpailua tai ulkopuolelta asetettuja paineita.

 

2. Lukemattomat oppimismahdollisuudet

Musalinjalla pääset opiskelemaan monipuolisesti taitavien opettajien johdolla. Opetus on laadukasta, ja kehittyä voi juuri niin paljon kuin itse haluaa. Teoriaopinnoissa sekä soittotunneilla huomioidaan jokaisen lähtötaso, ja tuntien sisällöt suunnitellaan sen mukaan. Innokkaat voivat opiskella pidemmälle, mutta halutessaan saa keskittyä aivan perusteisiin. Valinnaisia aineita löytyy sävellyksestä ilmaisutaitoon ja kamarimusiikista lauluyhtyeisiin, ja halutessasi sinulla on mahdollisuus perustaa bändejä tai muita proggiksia vapaa-ajalla.


Musalinjalla pyritään antamaan mahdollisuus myös erikoisempien soitinten opiskeluun. Opetusta on annettu mm. tinapillin, harmoonin ja busukin soittoon sekä rappiin ja studiotyöskentelyyn. Jokainen opiskelija kuuluu sekä rock- että folk-bändiin, ja tunneilla käydään läpi runsaasti eri musiikkityylejä.

 

3. Kosolti kokemusta

Bändi- ja soittotunneilla treenataan soittoa yhdessä ja erikseen. Lahjat pistetään likoon Raamattuopiston talentti-illoissa sekä lähiseurakuntien järjestämillä pienemmillä keikoilla. Esiintymisen lisäksi niistä kertyy arvokasta kokemusta tapahtumien järjestämisestä. Tänä vuonna opiskelijat saavat kokeilla myös ison lavan meininkiä, kun musalinjalaiset pääsevät säestämään Maata Näkyvissä -festareiden perjantai-illan messun. Muutenkin vuoden aikana syntyy kontakteja useisiin samanhenkisiin kristittyihin muusikoihin, joiden kanssa yhteismusisointi voi jatkua vielä paljon musalinjan jälkeenkin.

 

4. Keskeinen sijainti

“Täältä on hyvät kulkuyhteydet kaikkialle, paitsi sinne minne on huonot kulkuyhteydet”, kertoo musalinjan vetäjä Mikko Nikula. Ja tottahan se on. Sijainti pääkaupunkiseudulla Helsingin läheisyydessä mahdollistaa matkustamisen eri puolille Suomea, sekä tuo kaiken tarvittavan lähelle. Siitä huolimatta Kauniaisissa saa kuitenkin olla suhteellisen rauhassa. Täällä on hyvät ulkoilumahdollisuudet ja aivan opiston läheisyydessä sijaitsee parin kilometrin mittainen lammen lenkki.

 

5. Lähemmäksi Jumalaa

Musalinjalla usko on suuressa roolissa. Tunneilla pohditaan mitä on olla kristittynä musiikin maailmassa, ja mitä Raamattu oikeastaan kertoo taiteista tai omien lahjojen käyttämisestä. Tarjolla on Raamattuluentoja eri aiheista, ja linjalla on vuosien saatossa käynyt useita kristittyjä muusikkoja kertomassa kokemuksiaan työstään. Muutenkin kristittyjen yhteys ja kristilliset arvot ovat vahvasti läsnä opiston arjessa. Yhteinen usko ja musiikki luovat vahvan siteen opiskelijoiden välille, ja moni onkin löytänyt linjalta elämäänsä pysyviä ihmissuhteita. Musalinjan aikana solmittu ystävyys kantaa, ja jotkut ovat löytäneet itselleen jopa elämänkumppanin.

Tänne ovat tervetulleita kristityt eri kirkkokunnista mutta myös ne, joilla ei välttämättä ole sen kummempaa seurakuntataustaa. Ei paineita.

 

BONUS: Missiomusalinja

Jos haluat musalinjaan vielä jonkin ekstraripauksen, on mahdollista miettiä missiomusalinjaa. Se sisältää saman ilmapiirin ja kristittyjen yhteyden, mutta tarjoaa vielä enemmän keikkakokemusta ja mahdollisuuden nähdä mitä musiikin kautta tehtävä lähetystyö voi olla Suomessa ja muualla maailmalla. Missiomusalinja opettaa millaista on elää ja toimia osana vakituisempaa bändiä, ja mikäli linjasta tulee tarpeeksi suuri, vuoteen kuuluu myös musikaali.

Hakuohjeet löytyvät täältä.


Teksti: Lukuvuoden 2016-2017 assarit Pekka, Tuomas ja Saana

 

 Missiomusalinjan Varjele-yhtye lähtee Venäjälle

Varjele-yhtye koostuu neljästä Suomen Raamattuopiston Missiomusalinjan opiskelijasta ja yhdestä työntekijästä. Marraskuussa 2016 Varjele kiersi viikon verran Kainuuta vieraillen seurakunnissa ja kouluissa. Helmikuussa tehtiin pieni kiertue Pohjois-Suomeen ja kevään mittaan on joitakin keikkoja ympäri Suomea. Yhtye suuntaa maalis-huhtikuussa 2017 kiertueelle Venäjälle Inkerin kirkon kutsumana. Siellä he tukevat paikallisten seurakuntien työtä pitämällä gospelkonsertteja ja esiintymällä seurakuntien tilaisuuksissa. Bändin musiikki koostuu venäjän-, suomen- ja englanninkielisestä hengellisistä kappaleista ja mukaansatempaavasta gospelista. Musiikki on universaali kieli. Se on myös mainio keino kertoa ilosanomaa. Siksi yhtye esittää osan lauluista myös paikallisella kielellä. 

 

Lue bändin vaiheista Facebooksivulta.

 

Bändin jäsenet: Roosa Hassel – laulu, huilu, koskettimet; Daniela Ahl – laulu, kitara, koskettimet, basso; Suvi Janatuinen – laulu, perkussiot, kitara; Jarno Ketola – laulu, kitara; Pekka Sormunen – laulu, kitara, basso

 

Tule tukijoukkoihin, lähetetään Varjele rukouksin matkaan! 

 

Osa kuluista katetaan kurssimaksuilla, mutta se ei riitä aivan kaikkeen. Ennen matkaa Suomessa pidettävien konserttien avulla keräämme matkakassaa. Lisäksi lahjoitusten avulla on kerättävä vielä 2500 €.

Lahjoitukset OP FI73 5720 2320 1095 43  Danske Bank FI40 8000 1100 0684 11  Nordea FI74 1378 3000 2196 30  Viite: 13 00066 12511 Kiitos lahjastasi!

 

 
 

Keikkatiedustelut:

Saana Suutari

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

p. 050 3813289

 

 

 

 

Lue Missiomusalinjan 2014-2015 ja 2015-2016 bändien matkoista Suomessa, Japanissa, Bulgariassa ja Etu-Aasiassa 

 

 

Zahir kävi Kirgisiassa ja Bulgariassa

 
 
 

 

 

Missiomusalinjan Zahir-yhtye suuntasi huhtikuussa 2016 kiertueelle Kirgisiaan ja Bulgariaan. Siellä he tukivat paikallisten seurakuntien työtä pitämällä gospelkonsertteja ja esiintymällä seurakuntien kutsuvissa tilaisuuksissa sekä lastenkodissa ja vanhustentalossa. Bulgariassa bändiläiset pitivät myös musiikkipajoja paikallisille nuorille sekä soittivat kutsuvan katukonsertin seurakuntakeikkojen lisäksi. Bändin musiikki koostui englannin, venäjän- ja turkinkielisistä hengellisistä kappaleista.

 

 

 Reissun vaiheista voit käydä lukemassa Zahirin Facebooksivulta.

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 


Missiomusalinjalla viemme ilosanomaa eteenpäin musiikin keinoin Suomessa ja ulkomailla. Opiskelemme musiikkia ja Raamattua. Erityisesti pureudumme musiikin mahdollisuuksiin lähetystyössä ja evankelioinnissa. Linja on käytännönläheinen eli keikkailemme paljon.

Missiomusalinja muodostaa omat itsenäiset bändinsä, jotka saavat ohjausta sekä sähköisessä että akustisessa musiikissa, painottuen folk- ja pop-tyyppiseen gospelmusiikkiin. Myös vanhempaa suomalaista hengellistä musiikkia sovitetaan kulloiseenkin keikkaan sopivaksi sekä luodaan aivan uusia biisejä siivittämään evankeliumin sanomaa. Ryhmä pääsee hengellisen musiikin konkareiden kanssa tien päälle, keikkailemaan kouluihin, seurakuntiin, pienemmille ja isommille areenoille. Keväällä on 3-4:n viikon mittainen ulkomaanjakso. Toinen vuoden 2014-2015 Missiomusalinjan yhtyeistä teki esiintymismatkan Japaniin ja toinen Bulgariaan sekä Etu-Aasiaan. Vuoden 2015-2016 Missiomusalinjan matka suuntautui Kirgisiaan ja Bulgariaan ja kevään 2017 Venäjälle.

Missiomusalinja opiskelee osittain yhdessä musiikkilinjan kanssa: esimerkiksi musiikin teoriaa, musiikkiteknologiaa, musiikin teologiaa. Osittain opetus tapahtuu PK Internationalin kanssa missiologiaan ja kansainvälisyyteen liittyvillä tunneilla. Juurevaa raamatunopetusta tarjoilevat Raamattuopiston opettajat. 

Mitä Missiomusalinjalla on enemmän verrattuna Musiikkilinjaan?

Oppitunteja lähetystyöstä ja evankelioinnista.
Enemmän keikkoja samalla porukalla.
Eri musiikkityylien läpikäymistä saman bändin kanssa.
Pidempi ulkomaanjakso.

Mitä Missiomusalinjalla on samanlaista kuin Musiikkilinjalla?

Reilusti kristillinen meininki.
Yhteissoiton riemu.
Ryhmähenkeen panostaminen.
Useita samoja oppiaineita: mm. laulunkirjoittaminen, musiikin eri tyylit, muusikon käytännön taidot, kristittynä musiikin maailmassa-kurssi, musiikin teoria.

Mitä Missiomusalinjalla on vähemmän verrattuna Musiikkilinjaan?

Soittamista eri kokoonpanoissa – missiomusalinja muodostaa yhden kokoonpanon jolla käydään eri tyylejä. Soittoa ja laulua on kuitenkin paljon.


Musiikin teoriaa. – Opintomatkojen vuoksi joitakin oppiaineita, mm. teorianopiskelua on vähemmän kuin musiikkilinjalla.

Ihmisiä. – Musiikkilinjalla on n. 30-40 opiskelijaa – Esimerkiksi vuoden 2014-2015 missiomusalinja muodostui kahdesta viiden hengen pienryhmästä. Jos tulijoita on paljon, pienryhmiä perustetaan lisää.

Hakeminen Missiomusalinjalle

Hakemusten perusteella kutsumme haastatteluun ja antamaan soitto- / laulunäytteen. Aikoja voidaan sopia joustavasti. Samalla hakemuksella voi hakea myös musiikkilinjalle. Missiomusalinjalle voidaan ottaa rajallinen määrä eri instrumenttien soittajia ja laulajia. Musiikkilinjalle taas voimme ottaa enemmän saman soittimen soittajia ja laulajia, koska kokoonpanoja on musiikkilinjalla enemmän. Hakuohjeet ja hakemukset löydät täältä.

 

Vastaavat opettajat

Mikko Nikula
Musiikkilinjojen vastaava opettaja
kitara, folk/kansanmusiikki, laulun tekeminen, musiikin tyylien tuntemus, missiomusalinjan produktioiden ohjaus

V-P Kangas
Musiikkilinjan opettaja
sähkökitara, pop/jazz-teoria, rock/jazz-bändi, improvisointi

Mari-Kaisa Auvinen
Musiikkilinjan opettaja
Teoria, säveltapailu, lauluyhtye, kuoro, laulun tekeminen

Tuomas Auvinen (opintovapaalla lukuvuoden 2017-2018)
Musiikkilinjan opettaja
Bändit, musiikin historia, säveltapailu, laulun tekeminen

Tuntiopettajina loistavia muusikkoja mm.

Erkki Koivisto
pop/jazz-piano

Neea Lamminmäki
folk / kansanmusiikkipiano

Taneli Helminen
sähköbasso, rock/jazz-bändi

Laura Airola
kansanmusiikki, viulu

Markus Malin
rummut

Mikko Arlin
rummut

Samppa Leino
saksofoni, trumpetti, sovitus puhaltimille, sävellys

Liisa Lipas
pop/jazz-teoria, säveltapailu ja sovitus, sävellys, piano biisintekijän työkaluna

Enna Henriksson
laulu: pop/jazz ja klassinen

Eero Rautio
live-äänentoisto ja studiotyöskentely

 

Lisäksi lukuisia vierailevia opettajia mm.

Nina Åström
esiintyminen, Kristittynä musiikin maailmassa

Outi & Lee Müller
kristittynä musiikin maailmassa

Pekka Simojoki
kristittynä musiikin maailmassa, Laulun tekeminen

Tommi Kalenius
laulun tekeminen

Matti Halén
lavaesiintyminen

Mikko Härkin (mm. Mehida)
kristittynä rock-maailmassa

Sami Asp (mm. MGtH)
Kristittynä musiikin maailmassa

Markus Niemispelto (mm. Mehida, MGtH)
rytmiworkshop

Kaarle Mannila ja Johanna Ahlmark-Mannila
etnolaulu

Elina Lamminmäki
muusikon kehonhulto

Raamattuopettajat

Riku Larmala, Tiina Karlsson, Timo Liiri, Jukka Niemelä, Juha Vähäsarja, Lauri Vartiainen

acrobat 11 pro where to buy building design suite premium 2017 purchase adobe indesign cs6
excel 2013 education edition autocad lt 2014 educational license acrobat xi standard oem license navigate to these guys buy oem illustrator cs6
pos-sro1-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!