message
component

Sielunhoitolinja

Monimuotokoulutuksena toteutettava sielunhoitolinja koostuu yhdeksästä lähiopetusjaksosta, ryhmäkokoontumisista sekä etätehtävistä ja käytännön harjoituksista. Kurssiin kuuluu 3 ov laajuinen loppukirjoitelma. Laajuudeltaan sielunhoitolinjan opintokokonaisuus on yhteensä 16,5 ov. Viikonloput alkavat tavallisesti perjantaina klo 17 ruokailulla ja ilmoittautumisella ja päättyvät sunnuntaina klo 15 mennessä. Oppitunteja viikonloppua kohden on keskimäärin 16.

Syksy 2016

Orientoiva päivä 17.9.
1. viikonloppu 23.-25.9. Kristillisen uskon perusteet I
2. viikonloppu 21.-23.10. Kristillisen uskon perusteet II
3. kaikille avoin viikonloppu 18.-20.11. (Mielenterveys- ja ihmissuhdetyön kurssi)

Kevät 2017

4. viikonloppu 20.-22.1. Mielen rakentuminen ja toiminta
5. viikonloppu 10.-12.2. Mielen oireilu ja toipuminen
6. kaikille avoin viikonloppu 3.-5.3. (Sielunhoitotyön opintopäivät)
7. viikonloppu 24.-26.3. Sielunhoidollinen kohtaaminen I
8. viikonloppu 21.-23.4. Sielunhoidollinen kohtaaminen II
9. viikonloppu 19.-21.5. Päätösviikonloppu

Syksy 2017

Orientoiva päivä 9.9.
1. viikonloppu 22.-24.9. Kristillisen uskon perusteet I
2. viikonloppu 20.-22.10. Kristillisen uskon perusteet II
3. kaikille avoin viikonloppu 17.-19.11. Mielenterveys- ja ihmissuhdetyön kurssi

Kevät 2018

4. viikonloppu 12.-14.1. Mielen rakentuminen ja toiminta
5. viikonloppu 9.-11.2. Mielen oireilu ja toipuminen
6. kaikille avoin viikonloppu 2.-4.3. Sielunhoitotyön opintopäivät
7. viikonloppu 23.-25.3. Sielunhoidollinen kohtaaminen I
8. viikonloppu 20.-22.4. Sielunhoidollinen kohtaaminen II
9. viikonloppu 18.-20.5. Päätösviikonloppu

Vertaisryhmät

Koko kurssin ajan toimivat vertaisryhmät. Pienryhmissä on mahdollisuus jakaa ja prosessoida yhdessä oppimaansa. Vertaisryhmät kokoontuvat lähiopetusviikonloppuna . Niissä opetellaan kuuntelemista sekä kuulluksi tulemista. Ryhmät kokoontuvat lukuvuoden aikana 5 kertaa.

Moniammatillinen opettajakaarti

Kurssilla opettajina toimivat monet oman alansa ammattilaiset, mm.

Mirja Sinkkonen, psykologi, psykoterapeutti
Juha Vähäsarja, Raamattuopiston rehtori, työnohjaaja, TM
Pekka Heiskanen, rovasti
Hanna Niemi, erityistason psykoterapeutti, TM, lehtori
Topi Jääskeläinen, psykiatrian erikoislääkäri, LL, TM
Sirpa Knuutila, psykoterapeutti, TM
Jouko Heikkinen, TT


Sielunhoitolinjalla opiskelee vuosittain noin 20 opiskelijaa. He saavat valmiuksia toimia sielunhoitoavustajana seurakunnassa ja kristillisissä järjestöissä. Tavoitteemme on pitää kurssi- ja täysihoitomaksut kohtuullisina niin, että mahdollisimman moni voisi osallistua koulutukseen. Raamattuopisto kattaa kaikista toimintansa kuluista n. 40 % lahjoitusvaroin.

Antamalla tukesi voit vaikuttaa siihen, että yhä useamman rinnalla on vierelläkulkija elämän vaikeissa tilanteissa.

Kiitos lahjastasi.

Hakuaika sielunhoitolinjan lukuvuodelle 2017–2018 päättyy 15.8.2017. Hakemukseen tulee liittää suositus omasta kotiseurakunnasta tai esimerkiksi kristillisestä järjestöstä.

Hakuhaastattelut pidetään Raamattuopistossa. Haastattelu koostuu ryhmä- ja yksilöhaastattelusta.

Hae Sielunhoitolinjalle nettilomakkeella tai paperisella hakulomakkeella.

Paperisen hakulomakkeen voit esitäyttää sähköisesti ennen tulostusta. Postita hakulomake tämän jälkeen liitteineen alla olevaan osoitteeseen. Hakulomakkeen voi myös tilata opintotoimistosta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 09 5123 910. Opintotoimiston väki palvelee sinua maanantaista perjantaihin klo 9–15.

 

Vastaava opettaja

Mira Vihanto, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 09 5123 9139

Postiosoite:
Suomen Raamattuopisto/Sielunhoitolinja, Helsingintie 10, 02700 Kauniainen

Lukuvuosi 2017–2018

Vuosimaksu 650 € kattaa yhdeksän viikonloppua, sisältäen tuutoroinnin sekä lähiopetusjaksojen opetuksen. Huom. opiskelu edellyttää osallistumista kaikkiin lähiopetusviikonloppuihin.

Täysihoito majoitusvaihtoehdosta riippuen 92–216 €/viikonloppu.

Koulutukseen ei ole mahdollista saada Kelan opintorahaa. Tukea opiskelukustannusten kattamiseen voi kysyä esimerkiksi omasta seurakunnasta.


Linja sopii sinulle, joka toimit sielunhoitajana, rinnalla kulkijana ammatissasi tai vapaaehtoisena sekä sinulle, joka koet kutsumusta rinnalla kulkijan tehtävään.

Kokemuksia aiempien vuosien opiskelijoilta

SIELUNHOITOLINJA-Arja Kalmari-320

Kaikenikäiset koululaisista alkaen tarvitsevat kuuntelijaa. Vapaaehtoistyössä haluan oppia kohtaamaan ihmisiä herkästi ja kunnioittavasti. Siihen uudistettu ja laajennettu sielunhoitolinjan neljäs kurssi toi avun.

Linja rakentuu viisaasti teemoittain kristillisen uskon perusteista mielen toiminnan kautta sielunhoidolliseen kohtaamiseen. Asiantuntijoiden, kirjallisuuden, tuutorien ja vertaisryhmän tuella sain syventyä kaikessa rauhassa inhimillisen elämän kirjoon, oppia ymmärtämään ihmisten moninaisuutta ja armahtamaan myös itseäni.

Kurssilaisten ja ohjaajien lämmin yhteisöllisyys hoiti. Kirjalliset tehtävät auttoivat pohdinnoissa ja kasvamisessa ihmiseksi ihmisen rinnalle. Rukousyhteys ryhmässä rohkaisi. Sielunhoitolinja on antoisa sijoitus sille, joka tahtoo pysähtyä hoitamaan omaa uskonelämäänsä ja olla auttamassa lähimmäistä. Arja Kalmari, opiskeli linjalla 2014–2015 

 

SIELUNHOITOLINJA-Ari-320Tulin Sielunhoitolinjalle koska halusin auttaa rinnalla kulkien ja kuunnellen ongelmien kanssa painivia lähimmäisiä. Omiin sielun haavoihin tutustuminen auttaa ymmärtämään myös muita. Ajoittain opiskelu ja oman itsen tutkistelu tuntuivat vaikealta. Toisaalta opiskelu on myös antanut paljon. Olen saanut uusia ystäviä ja pienryhmät ovat olleet tärkeitä purkupaikkoja. Monipuolista koulutusta tulen käyttämään vapaaehtoistyössä ja rinnalla kulkijana siellä minne Jumala vie. Ari Piippo, opiskeli linjalla 2014–2015

autodesk autocad 2015 light price to microsoft office
illustrator cc read this cs6 purchase where autocad lt 2014
pos-sro1-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!