message
component

Teologinen linja

SRO-Teologinen linja esite 686x345

Haluatko opiskella teologiaa vahvan tieteellisesti ja samalla hengellisesti rakentavasti? Nyt se on mahdollista Raamattuopiston teologian verkko-opinnoissa. Koulutukseen on rakennettu sisään yleisen teologian perusopintojen suorittaminen avoimessa yliopistossa, Itä-Suomen yliopiston (UEF= University of Eastern Finland) vaatimusten mukaisesti.

Tätä on teologian verkko-opinnot

* Eksegetiikan, kirkkohistorian, systemaattisen ja käytännöllisen teologian sekä uskontotieteen opiskelua

* Laajan yleissivistyksen saamista (historiaa, filosofiaa, sosiologiaa...)

* Opiskelemista työn tai muun toimen ohella sinulle sopivana aikana

* Yliopiston tutkintoon hyväksyttävien opintojen suorittamista (25 op)

* Valmiuksia toimia hengellisessä työssä

* Vahva pohja niille, jotka aikovat lukea teologiaa kandiksi tai maisteriksi asti

 

Teologian verkko-opinnot on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet laajalti teologiasta ja siihen läheisesti kytkeytyvistä ilmiöistä. Raamatun tuntemuksen lisäksi tarkastellaan muun muassa kirkkohistorian tapahtumia, ajan filosofioiden kytkeytymistä teologiaan, kristillisten oppien kehitystä, sielunhoitoa ja uskonnollista viestintää sekä sosiologian ja psykologian näkökulmia uskontoon. Toiselle opinnot ovat lähtölaukaus teologian maisterin opintoihin, toinen saavuttaa niillä itsenäisen sivuaineen jo suoritetun tutkinnon rinnalle ja siten vaikka uskonnon aineenopettajan pätevyyden. Opiskella voi myös puhtaasta omasta mielenkiinnosta.Tervetulleita ovat yhtälailla teologista yleissivistystä hakevat kuin ammatilliseen tutkintoon tähtäävät.


Verkko-opinnot

Verkko-opinto vaihtoehdossa sisältönä on avoimen yliopiston yleisen teologian perusopinnot (25op). Opiskeleminen tapahtuu verkko-oppimisympäristossämme. Opiskelua tuetaan henkilökohtaisella tuutoroinnilla. Verkko-oppimisympäristö sisältää Raamattuopiston verkkoluentoja, referaatteja tenttikirjoista sekä muuta tenttiin ja oppimistehtäviin valmentavaa tukimateriaalia. Verkko-opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Opettajat

Avoimen yliopiston opintopistesuoritteista kuten kirjatenteistä ja oppimistehtävistä vastaavat Itä-Suomen avoimen yliopiston lehtorit ja professorit. Raamattuopiston kutsumina opettajina verkko-luennoilla toimivat monet alansa asiantuntijat teologian maistereista tohtoreihin mm.

Ville Auvinen, TT STI:n pääsihteeri
Timo Eskola, TT FT dosentti STI:n tutkija
Eero Junkkaala, TT
Timo Junkkaala, TT eläkkeellä oleva entinen Suomen Raamattuopistosäätiön toiminnanjohtaja
Erkki Jokinen, TM kirjailija, valokuvaaja & pappi
Tiina Karlsson, TM Raamattuopiston nuorisotyö
Veli-Matti Kujala, TM Raamattuopiston opettaja
Timo Liiri TM, Raamattuopiston nuorisotyö
Lauri Vartiainen, TM Suomen Raamattuopistosäätiön toiminnanjohtaja

 


Teologiaa kovan tieteellisesti ja samalla hengellisesti ravitsevasti. Tämä on teologian verkko-opintojen näkymme. Kristinuskon tuntemisen ohenemisen myötä tarvitaan tuleville teologeille entistä enemmän kristillisen perinteen ja Raamatun opetusta. Teologian verkko-opintoja tukemalla olet rakentamassa kirkon, seurakuntien ja sen piirissä toimivien järjestöjen huomista. Kutsumme sinua mukaan tähän rakennustyöhön – rukoilemaan ja antamaan taloudellista tukea.

Raamattuopisto kattaa kaikista toimintansa kuluista n. 40 % lahjoitusvaroin. Tavoitteemme on pitää kurssimaksut kohtuullisina. Antamalla tukesi voit vaikuttaa siihen, että mahdollisimman moni voisi osallistua linjalle.

Kiitos lahjastasi.

Teologisen linjan vastaava opettaja Veli-Matti Kujala.

Hakeminen

Hae Teologian verkko-opintoihin nettilomakkeella tai paperisella hakulomakkeella.

Paperisen hakulomakkeen voit esitäyttää sähköisesti ennen tulostusta. Postita hakulomake tämän jälkeen liitteineen alla olevaan osoitteeseen. Hakulomakkeen voi myös tilata opintotoimistosta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 09 5123 910. Opintotoimiston väki palvelee sinua maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Hakea voi ympäri vuoden, mutta pisimmän suoritusajan avoimeen yliopistoon saa, kun aloittaa opinnot alku syksystä tai vuoden alussa.

 

Vastaava opettaja

Veli-Matti Kujala, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 09 5123 9119.

Postiosoite:
Suomen Raamattuopisto / Teologian verkko-opinnot, PL 15, 02701 Kauniainen

pos-sro1-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!