message
component

Raamattuopetus


Tutkimusten mukaan tänä päivänä monet suomalaiset kokevat uskovansa erilaiseen "jumalaan" kuin kirkko opettaa. Mutta mitä kirkko opettaa? Ja kuka on pätevä sanomaan, miten on uskottava, kenellä on "kirkon ääni"? Ilman muuta Raamatusta, apostoleilta kuuluu "ääni", jota kannattaa seurata. "Kuka haluaa kuulla Jumalan puhuvan, lukekoon pyhää Raamattua" (Martti Luther).

Raamattuopisto tarjoaa luentosarjoja Vanhan ja Uuden testamentin kirjoista. Harkitsemisen arvoinen idea on toteuttaa seurakunnassa Matka halki Raamatun -viikonvaihde tiekarttana Raamattuun ja perehtyä sen jälkeen yksittäiseen Raamatun kirjaan. Tarjolla on vaikkapa Tule, niin näet -opetussarja Johanneksen evankeliumista tai Mihin uskot -luennot Roomalaiskirjeestä. Erityisen hyvin pääsiäisiäisaikaan tai ennen sitä sopii Kohti pääsiäistä -sarja, jossa luennoidaan havainnollisesti Vanhan testamentin pääsiäisjakso 2. Moos 1–12.

Lisätiedot

Lähetysrengassihteeri, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 09 5123 9134 


Uusi testamentti on maailman tärkein kirja. Se kertoo, kuinka Jumala ratkaisi ihmiskunnan suurimmat ongelmat, syyllisyyden ja kuoleman. Se tapahtui Jeesuksen ihmiseksi tulemisella, kuolemalla ja ylösnousemuksella.

Uutta testamenttia ei voi ymmärtää ilman Vanhaa testamenttia. Kahden vuosituhannen ajan Jumala valmisti Israelin kansaa ottamaan vastaan Messiaan. Jeesuksessa Jumala toteutti pelastussuunnitelmansa.

Apostoli Paavali sai erityisen tehtävän selittää aikalaisilleen ja samalla kaikille ihmisille, mistä Jeesuksen sovitustyössä oli kysymys. Yhä vielä Uuden testamentin sanomassa on vastaus jokaisen ihmisen polttavimpiin kysymyksiin elämästä ja kuolemasta, rakkaudesta ja vihasta, armosta ja tuomiosta.

Luentosarja jakautuu neljään osaan

Uusi testamentti Vanhan testamentin selityksenä
Evankeliumi Jeesuksen mukaan
Evankeliumi Paavalin mukaan
Uusi testamentti ja meidän aikamme kysymykset.

Lisätiedot

Lähetysrengassihteeri Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 09 5123 9134


Moni kokee erityisesti Vanhan testamentin vaikeatajuisena. Sanoma ei avaudu. Nyt on mahdollisuus päästä siihen sisälle pätevän opetuksen ja keskustelun kautta.

Vanhaan testamenttiin tutustuminen on juurihoitoa meille ihmisinä. Löytyyhän sen luomisteologiasta alkuperämme ja arvomme ihmisinä sekä vastuullisuutemme ja tarkoituksemme.

Vanhan testamentin maailma ei ytimessään ole lopultakaan kaukana meistä. Ihminen kipuineen ja iloineen on samanlainen Raamatun lehdillä kuin tänäänkin, vaikka erilaisissa kehyksissä. Myös Jumala on pysynyt samana. Siksipä meillä on paljon ammennettavaa Vanhasta testamentista, alkukristittyjen ja Jeesuksen Raamatusta. Opetus Vanhan testamentin sanomasta sisältää neljä luentoa, joissa valotetaan sen keskeisiä ajatuksia: luomisenteologiaa, pyhyyttä, armoa ja toivoa.

Lisätiedot

Lähetysrengassihteeri Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 09 5123 9134 
Julistusjohtaja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 0400 817 889


sro mhrMatka halki Raamatun -viikonloppu järjestetään yhteistyössä seurakunnan ja Suomen Raamattuopiston kanssa. Tapahtumassa käydään koko Raamattu läpi. Aikaa on myös kysymyksiin ja keskusteluun, mikä auttaa kuulijat ja luennoijat samalle ja Sanan aaltopituudelle. Apuvälineenä palvelee osallistujille tarjottava opintokansio. Oppitunteja perjantaista sunnuntaihin kertyy viisitoista. Tutustu aikatauluun.

Opetustiimissä toimivat muun muassa Timo ja Eero Junkkaala, Pekka Heiskanen, Jukka Norvanto, Mika Pouke, Ilkka Rytilahti, Jari Nordman ja Lauri Vartiainen.

Mhr-tapahtuma on luotu synnyttämään ja tukemaan kuulijoissa henkilökohtaista kristillistä uskoa ja rakkautta sanaan sekä vahvistamaan seurakuntien omaa työtä.Tavoitteena on synnyttää seurakuntaan uusia raamattupiirejä.

Matka halki Raamatun -tapahtumat

Suunnittele oma Mhr-tapahtuma

Järjestävän seurakunnan kanssa käydään valmistelukokous, josta on mukana Raamattuopiston aluejohtaja tai tapahtumasta vastaava henkilö.

Vieraiden kutsuminen

Viikonvaihteenmittaiseen tapahtumaan kutsutaan seurakunnan alueella asuvia ihmisiä. Apuna on usein käytetty Eero Junkkaalan Mannaa taivaasta -kirjaa sekä kutsukortteja, joita seurakuntien vapaaehtoiset ovat jakaneet mm. ostoskeskuksissa ja seurakunnan tilaisuuksissa tai niitä on postitettu koteihin.

Puitteet

Tapahtumaa varten varataan riittävän suuri tila, jossa kaikilla on hyvä näkyvyys valkokankaalle ja kuuluvuus luennoitsijalle sekä keskustelulle. Jo suunnitteluvaiheessa on hyvä varautua jälkihoitoon kuten uusien raamattupiirien perustamiseen, vetäjien etsimiseen ja kouluttamiseen.

Kustannukset

Kokonaiskorvaus sovitaan seurakuntakohtaisesti. Kulut muodostuvat luentopalkkioista, matkakuluista, jaettavasta kutsumateriaalista ja tiedotuksesta. Mannaa taivaasta -kirjan hinta on 2–3 €/kpl. Luentojen ja sunnuntain messun yhteydessä kannetaan kolehdit Raamattuopiston raamattukoulutustyölle. Seurakunta huolehtii mahdollisista tarjoiluista ja lastenhoidosta.

Jälkihoito

Viikonlopputapahtumaa voi seurakunnassa jatkaa vaikkapa Matka halki Raamatun -viikkoluennoilla. Alkavien ja entistenkin raamattupiirien toimintaa palvelee radioraamattupiiri ja niiden käyttöön liittyvät Eero Junkkaalan kirjoittamat oppaat, joita saa Perussanomasta.

Lisätiedot

Lähetysrengassihteeri Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 09 5123 9134 
Julistusjohtaja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 0400 817 889

 

Mhr-lukuohjelmat

Lue ja kuuntele Mhr-luentoja

seurakunnissa raamattuopetusRaamattuopetukseen painottuvat tapahtumat voidaan järjestää seurakunnan tarpeen mukaan määräajoin toistuvana sarjana tai viikonvaihteessa.  

Matka halki Raamatun -viikonvaihde antaa hyvän pohjan jatkaa sanan äärellä henkilökohtaisesti, raamattupiireissä tai vaikkapa opiskellen yksittäisiä Raamatun kirjoja seurakunnassa.

Alakategoriat

solidworks 2017 premium how much is chief architect premier
inventor professional 2015 for sale inventor professional 2015 sales cheap license autocad architecture 2017
pos-sro1-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!