message
component

Teatterilinja

teatterilinja

Uusi teatterilinja alkaa syyskuussa 2017

Suomen Raamattuopistolla alkaa syksyllä 2017 Teatterilinja - hyppää mukaan jo nyt! Teatterilinja on intensiivistä opiskelua, kasvua ja kehittymistä esiintyjänä ammattitaitoisten opettajien johdolla. Koulutus on myös rentoa yhdessä tekemistä ja tutkimista - toinen toisiamme tukien.

Tärkeät päivämäärät

2017–2018 lukuvuosi 4.9.2017-1.6.2018 2017

Syyslukukausi 4.9.–22.12. 2017

Kevätlukukausi 2.1.–1.6.2018

Opetuksen osa-alueet

Opetuksen lähtökohtana on teatteri esittävänä taiteena. Opetuksessa painottuu kokonaisvaltainen kasvu esiintyjänä, teatteriesityksen valmistaminen sekä teatterin eri osa-alueiden ymmärtäminen osana kokonaisuutta. 

Teatteritaiteen perusteiden lisäksi Teatterilinja tarjoaa mahdollisuuden opiskella toiminnallisesti näyttelijäntaiteen eri puolia. Näitä ovat mm. kehotietoisuus, fyysinen ja puheilmaisu, improvisaatio, performanssitaide, tilankäyttö, hahmojen rakentaminen ja esitysten valmistamisen prosessi.

Esitykset ja päättötyö

Teatterilinjalla tutkitaan Raamattua, ihmisyyttä ja teatteritaiteen eri puolia. Vuoden aikana harjoitellaan ja toteutetaan myös useita erilaisia esityksiä.

Esityksiä valmistaessa jokainen ryhmän jäsen tuo oman panoksensa kokonaisuuteen. Esitys muodostaa yhden tulkinnan jostakin ilmiöstä tai ajatuksesta. Opetuksen keskiössä on näiden muuttaminen draamalliseen muotoon sekä siihen liittyvät eettiset näkökohdat. Lopuksi laaditaan ja toteutetaan päättötyö, johon kuuluu myös oman työn arviointia.

Linjan vastaavana opettajana toimii Matti Halén ja lisäksi linjalla vierailee edustava joukko loistavia teatterintekijöitä.

 

Kehity taiteilijana, kasva kristittynä

Linja soveltuu sinulle, joka tahdot kehittyä monipuolisesti esiintyvänä taiteilijana tai teatterin harrastajana sekä kasvaa kristittynä. Opiskelu on tutkivaa ja omakohtaista ja siinä korostuvat ryhmässä toimiminen ja kokemuksellinen oppiminen.

Teatterilinja antaa työkaluja omaan taiteelliseen ilmaisuun. Vuoden aikana opetellaan antamaan omille kokemuksille merkityssisältöjä. Samalla opitaan ilmaisemaan ajatuksia, tunteita ja tavoitteita esittävän taiteen keinoin. 

Opetuksessa huomioidaan kunkin omat lähtökohdat. Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelun perusteella.

Alaikäraja Teatterilinjalle on 16 vuotta, yläikärajaa ei ole.

Opiskelukustannukset Teatterilinjalla

Teatterilinjan kuukausimaksu lukuvuonna 2017-2018 on nopean ilmoittautujan etuna 368 €/kk, kun ilmoittaudut 31.5.2017 mennessä. Tämän jälkeen ilmoittautuneille hinta on 388 €/kk. 

Hinta sisältää opetuksen ja täysihoidon oppilasasuntolassa kahden tai kolmen hengen huoneissa lähiopetusviikoilla sekä lukukauden aikana tehdyt teatterivierailut kotimaassa.

Opiskelua varten voi hakea Kelalta toisen asteen opiskelijan opintotukea (opintorahaa, asumislisää ja opintolainaa). Katso lisää www.kela.fi tai kysy opintotoimistosta p. 09 5123 910, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Haku Teatterilinjalle on alkanut

Teatterilinjalle hakeminen tapahtuu hakulomakkeella ja sen liitteillä, lisäksi hakijat kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun. 

Teatterilinja kestää koko lukuvuoden eli syyskuun alusta kesäkuun alkuun. Ilmoitamme Teatterilinjalle hyväksymisestä mahdollisimman pian hakulomakkeen ja liitteiden saapumisen jälkeen. 

Haku teatterilinjalle päättyy 11.8.2017.

Voit tiedustella Teatterilinjasta opintotoimistosta p. 09 5123 910 tai vastaavalta opettajalta Matti Halénilta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Sähköposteihin pyrimme vastaamaan muutaman päivän sisällä.

Hae Teatterilinjalle nettilomakkeella tai paperisella hakulomakkeella. Paperisen hakulomakkeen voit esitäyttää sähköisesti ennen tulostusta. Postita hakulomake tämän jälkeen liitteineen osoitteella: Suomen Raamattuopisto / Teatterilinja, PL 15, 02701 Kauniainen. Hakulomakkeen voi myös tilata opintotoimistosta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 09 5123 910. Opintotoimiston väki palvelee sinua maanantaista perjantaihin klo 9–16.

Teatterilinjan opettajat

mattihalen

Teatterilinjan vetäjä Matti Halén on monipuolisesti lahjakas taiteentekijä, jolla on pitkä kokemus teatterityöstä. Esiintymisen lisäksi hän on työskennellyt erilaisten ryhmien kanssa kurssien, produktioiden, draamatyöskentelyn ja taiteen tuotannon parissa. 

Matin tekemässä teatterissa painottuvat usein rikas visuaalisuus ja fyysisen teatterin ilmaisukeinot. Teatteritaiteessa Mattia kiinnostaa erityisesti uusien asioiden tutkiminen ja laajan dynaamisen ilmaisun etsiminen yhdessä muiden kanssa. Matti on Paraabeli -kollektiivin perustajajäsen.

Lisäksi Teatterilinjalla vierailee useita loistavia opettajia kuten mm:

Iiris Autio on valmistunut teatteri-ilmaisunohjaajaksi Yrkeshögskolan Noviasta ja työskentelee monipuolisesti sekä perinteisen esityskeskeisen teatterin että soveltavien ja ryhmälähtöisten menetelmien parissa. Taiteellisessa työssä häntä inspiroi vuorovaikutteisuus ja taiteidenvälisyys, sopivasti haastavaa ja kasvattavaa prosessia unohtamatta. Iiris on myös Paraabeli -kollektiivin perustajajäsen.

Kati Korosuo / DTB. Kati on tanssija, koreografi ja Dances to a Beat (DTB) –menetelmän kehittäjä. DTB on improvisaatioon, toistoon ja rytmiin perustuva tanssitekniikka. Se pakottaa harjoittajansa pysymään hetkessä, kieltäytymään itsensä ja omien valintojensa tuomitsemisesta sekä luottamaan intuitiivisesti kehoonsa rakentuneeseen tietoon.

Suvi Leppänen / Klovneria. Suvi on saanut fyysisen teatterin näyttelijäkoulutuksen Vaasassa Svenska yrkeshögskolanissa ja jatkaa tällä hetkellä opintojaan Teatterikorkeakoulussa. 

Pekka Nyman on kirkkonummelainen freelancemuusikko, joka on tehnyt viime vuodet myös näyttelijän töitä. Hän on johtanut Suomen Lähetysseuran Jakaranda -musiikkiryhmää vuodesta 1990 ja ollut muutenkin tiiviisti mukana Lähetysseuran taidetyössä.

pos-sro1-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!

    javgen