pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Heiskanen Pekka

rovasti, entinen julistusjohtaja
p. 0400 817 889
pekka.heiskanen@sro.fi

Rovasti Pekka Heiskanen on Suomen Raamattuopiston julistusjohtaja. Hän on tunnettu Raamatun ja sielunhoidon opettaja. Eri luentosarjojen lisäksi hän on vieraillut seurakunnissa luennoitsijana Pappi vai lääkäri – illoissa ja Matka halki Raamatun – tapahtumissa.

Pekka Heiskasella on takanaan 15 vuoden työ seurakuntapappina, josta kahdeksan vuotta Viekijärven kirkkoherrana. Kutsumus papintyöhön löytyi ihmisen tasolle laskeutuvasta Jumalan armosta. Siitä eväästä on riittänyt murusia muillekin jaettavaksi niin lähipiirissä, Suomessa ja maan rajojen ulkopuolella.

Pekka Heiskasen mielestä seurakunta ja järjestö täydentävät toisiaan. Seurakunnassa voidaan saatella sen jäsentä Jumalan sanalla pitkin hänen elämän kaartaan kehdosta hautaan. Järjestötyössä voidaan enemmän paneutua kehittelemään tähän aikaan sopivia keinoja tavoittaa evankeliumilla Kristuksesta ja seurakunnasta vieraantuneita. Molemmissa pyritään kohtaamaan Jumalan sanalla ihmisiä heidän eri elämäntilanteissaan.

Pekka Heiskasen esikoisteos, runokirja Ihmiseksi, jonka on kuvittanut kehitysvammainen Marika Paalamo Lieksan Kirsikodista ilmestyi v. 2001 (Ihmiseksi 2. p, loppuunmyyty) kertoo ihmisen arvosta kauneudesta. Sydänääniä yli kolmenkymmenen vuoden taipaleelta ihmisiä kohdaten ja Sanaa julistaen on hänen kirjassaan Kulkurin eväät (kuvitus graafikko Josefina Hatara, Ihmiseksi 2007), jolla hän haluaa kutsua lukijoita iloitsemaan Sanan aarteista ja elämän syvästä rikkaudesta. Ja kolmas kirja Kiitokseksi (Perussanoma 2012), sisarensa Raili Kajavan maalauksilla kuvitettuna, viestii sanomaa elämän kipeästä kauneudesta ja Jumalan armon kantoaallosta läpi elämän.

Pekka Heiskasen perheeseen kuuluvat vaimo Sirpa ja kaksi jo aikuistunutta poikaa.

Sotilasarvoltaan Pekka Heiskanen on luutnantti.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!