pos-sro2-top4

Lain ja evankeliumin studio 1
21.–22.3.2020

”Jumalan sana on lakia ja evankeliumia. Laki ilmaisee meille Jumalan pyhän tahdon ja kurittaa meitä Kristuksen luo. Evankeliumi on iloinen sanoma Jumalan armosta, joka tarjotaan meille Kristuksessa.”

Näin sanoo Suomen evankelisluterilaisen kirkon kristinoppi vuodelta 1948 kohdassa 55. Se on useille tuttua luterilaista ”peruskauraa” – ja monien mielestä loppuun kaluttu luu, josta ei enää saa mitään uutta eikä voimallista.

Lain ja evankeliumin suhteesta avautuu kuitenkin paljon muitakin aarteita henkilökohtaiseen uskonelämään, hengelliseen työhön ja koko todellisuuden ymmärtämiseen, erityisesti Jeesuksesta Jumalihmisenä ja Pyhästä Kolmiykseydestä.

Merkittävä on myös meidän kokemuksemme vaatimuksesta ja lahjasta ja niiden vastakkaisuudesta. Luther sanoikin: ”Se, joka osaa tehdä eron lain ja evankeliumin välillä, kiittäköön siitä Jumalaa ja tietäköön, että hän on todellinen teologi.” Aikamme merkittävimpiin Luther-tutkijoihin kuuluva Oswald Bayer jatkaa tähän: ”Se, joka antaa Raamatun olla konkreettinen historiallinen peruslähtökohtansa, tulee johdetuksi tyhjentymättömän laajaan kokemusavaruuteen, joka ei ole haltuun otettavissa.”

Lain ja evankeliumin suhteen syvyyksiin ja käytännölliseen soveltamiseen opastetaan Suomen Raamattuopiston Lain ja evankeliumin studiossa 1-2 teologian tohtori Raimo Mäkelän johdolla, menetelminä luennointi, keskustelu ja henkilökohtainen pohdinta. Hänen laajaa väitöskirjaansa lain ja evankeliumin suhteesta saa studiossa erikoishintaan.

Raimo Mäkelä oli Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtajana neljännesvuosisadan. Hänen 80-vuotissyntymäpäivänsä on vuonna 2020. Tämä studio liittyy myös siihen.

Studion jaksot 1 ja 2 (21.-22.3. ja 25.-26.4.) ovat kokonaisuus. Siksi osallistuminen molempiin on suositeltavaa; ne eivät toista itseään eivätkä korvaa toisiaan. Kumpaankin voi kuitenkin osallistua erikseenkin. Studio soveltuu kenelle tahansa: kristillistä uskoa etsiville, uskon alkuvaiheissa oleville, kokeneille kristityille, hengellisen työn tekijöille, teologeille ja "maallikoille".

Ohjelma 21.3.
Ohjelma 22.3.
pos-sro2-right

HINNAT

KURSSIMAKSU on 29 €.

TÄYSIHOITO henkilöltä koko tapahtuman ajalta:

Ystävien talossa (huoneissa wc ja suihku)
- kahden hengen huoneessa 73 €
- yhden hengen huoneessa 98 €

Retro-asuntolassa (wc ja suihku käytävän varrella)
- neljän hengen huoneessa 63 €
- kahden / kolmen hengen huoneessa 68 €
- yhden hengen huoneessa 88 €

Ateriapaketti 32 € (ei sisällä aamiaista ja iltapalaa).

Ruoka- ja kahvilippuja myydään myös erikseen muualla majoittuville ja päiväkävijöille.


ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittauduthan mielellään 18.03.2020 mennessä puhelimitse vastaanottoomme 09 512 3910 tai yllä olevasta ilmoittautumislinkistä.

Olet tervetullut myös lyhyemmäksi ajaksi.

YHTEYSTIEDOT:

Suomen Raamattuopisto
Helsingintie 10 / PL 15
02700 Kauniainen
www.sro.fi

Helsingistä Kauniaisiin kulkevat lähijunat U, L ja E.


  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!