pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Kokemuksia Avoimesta raamattukoulusta

 

Jäin viime kesänä eläkkeelle ja ryhdyin syksystä opiskelemaan Arkissa joka toinen viikko. Vuosi on ollut todella antoisa. Hyvät opettajat, mahtavat opiskelutoverit ja ennen kaikkea tukevaa Jumalan Sanaa. Ruokakin on erinomaista. Ensimmäistä kertaa elämässä ymmärrän, mitä tarkoittaa "Jumalan perhe". On saanut oikein levätä pyhässä ilmapiirissä, on rakentunut ja rohkaistunut. Sitä oikein odottaa seuraavaa viikkoa. Jos mietit, mitä tehdä elämälle, tässä yksi mahdollisuus, jota ei varmasti tarvitse katua. Vuosi tai viikko, Jumala ruokkii.

Helena
Avoimessa raamattukoulussa 2018-2019

 

Meillä oli mahdollisuus tulla opiskelemaan Avoimeen Raamattukouluun koko syys- ja kevätlukukauden ajaksi.
Aika on mennyt nopeasti. Raamatunopetus on ollut laadukasta ja monipuolista. On mielenkiintoista opiskella, kun joka viikko käydään sekä vanhan että uuden testamentin kirjoja rinnakkain läpi. Liikuntamahdollisuudet ja julkinen liikenne Kauniaisissa ovat hyvät. Tämä on ollut hieno mahdollisuus hiljentyä ja rauhoittua pyhän Raamatun ääreen.

Timo ja Teija Marttinen
Avoimessa raamattukoulussa 2017–2018

 

Syksyllä 2011 koin elämässäni kaipuuta muutokseen ja ajattelin, ”nyt pitää tapahtua jotakin uutta elämässäni ja saada arjen rutiineihin muutos”. Rukoilin Jumalaa ja pyysin: ”Anna minulle voimia selvitä päivän askareista ja vastuista”. Olin tullut tilanteeseen että halusin oppia tuntemaan paremmin Jumalaani ja Raamattua. Samalla koin myös että on tullut aika siirtyä eteenpäin arjen elämässä ja hengellisessä elämässä.

Rukoilin paljon ja koin suurta ahdistusta ja tuntui että Jumala ei vastaa tai ehkä ei kuule rukouksiani. Kunnes kerran ikään kuin salama kirkkaalta taivaalta sain vastauksen. Tämä vastus oli Avoin raamattukoulu eli Arkki. Kahden pitkän vuorokauden harkinnan tuloksena otin yhteyttä raamattuopistolle ja kyselin käytännön järjestelyistä. Minut toivotettiin tervetulleeksi Arkille.  Asiassa oli Jumalan suunnitelma mukana. Tein heti alussa päätöksen, että jos opiskelen, niin opiskelen koko vuoden.

Meillä oli tosi hyvä tiimi ja saimme kokea kristittyjen yhteyttä. Koin suurena ilona sen, että Arkissa oli myös viikko opiskelijoita. Arkki-viikon alettua maanantaisin oli jännittävää odottaa, minkälaisia ihmisiä tällä viikolla saan opiskelukaveriksi. Mielestäni myös suuri rikkaus oli yhteiset luennot muiden raamattuopiston kurssien kanssa. Oli rakentavaa ja rohkaisevaa kuulla peruskurssilaisten nuorien ajatuksia ja sain oppia heiltä paljon. Arkkivuoden aikana sain paljon uusia ystäviä, veljiä ja siskoja Herrassa.

Opetuksen sisältö oli mielenkiintoista. Oli mahtavaa käydä Raamattua luku luvulta läpi ja tutkia sanaa järjestelmällisesti. Sain monia uusia näkökulmia asioihin. Vaikka olin lukenut itse paljon Jumalan Sanaa, niin siitä huolimatta sain jokaisena päivänä oppia jotakin uutta.  Se tietomäärä on huikea, mitä vuoden aikana Arkista saa. Itselleni tuli hyvin läheiseksi Jeesuksen ja alkuseurakunnan ajan historia ja Raamatun ulkopuoliset lähteet, jotka todistavat Jeesuksesta ja ensimmäisten kristittyjen taisteluista ja marttyyriudesta.

Arkin opetuksellinen anti oli mielestäni erinomaista ja mikä sen mahdollisti, oli varmasti onnistuneet valinnat luennoitsijoissa, kokeneesta rovastista teologian tohtoriin ja nuoreen hiljan valmistuneeseen teologiin. Tämä ikäjakauma ja kokemusten runsaus antoi oman suolansa opetukseen.

Arkki on hyvä paikka syventyä Sanaan ja oppia tuntemaan Jeesusta Kristusta henkilökohtaisemmin omana Vapahtajana. Eikä sitä ikinä tiedä mitä Arkki tuo tullessaan. Tätä kirjoittaessani Arkin päättymisestä on noin kaksi viikkoa ja olen saanut kutsun hengelliseen työhön omaan kotiseurakuntaani.

Jari Vahtera
Avoimessa raamattukoulussa 2011–2012

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!