pos-sro2-top4
pos-sro2-top5


Maahanmuuttajalinjalle ovat tervetulleita kaikkialta maailmasta Suomeen muuttaneet ikään tai lähtömaahan katsomatta. Voit hakea tälle opintolinjalle, kun olet saanut oleskeluluvan. Koulutus sopii erityisen hyvin 1-2 vuotta suomessa asuneelle maahanmuuttajalle, joka on jo opiskellut suomen kielen alkeita ja jolla on vielä kotouttamislain mukaista koulutusaikaa jäljellä. Jos hakijalla on jo suomen kielen alkeet hallussa, hyötyy hän kurssista enemmän. Lukutaito-opetus ei kuulu kurssin opetussuunnitelmaan. 

Aiempien vuosikurssien opiskelijoiden kokemuksia

Wilma

Wilma (Filippiinit): Olen oppinut ihan hyvin, koska ennen minä en puhu mitään. Mutta nyt minä yritän puhua koko ajan suomea.

Htay (Myanmar/Burma): Mä tykkään tästä, koska opiskelemme yhdessä rauhallisesti ja rehellisesti. Olen onnekas täällä ja saan soittaa kitaraa ja laulaa.

Morin (Sri Lanka): Tämä on minulle toinen kurssi, mutta nyt vasta puhun suomea. Olin ujo, mutta kurssi on auttanut minua, koska haluan opiskella myös Raamattua.

Kadar (kurdi): Luulin, että kurssi on vain suomen kieltä, mutta se antaakin menetelmän Suomen yhteiskuntaan kotoutumiseen.

Anna (Venäjä): Jos haluat löytää uusia ystäviä, oppia suomen kieltä ja kulttuuria, tämä kurssi on juuri sinulle. Nyt tiedän mikä maa Suomi on ja millaiset on suomalaiset ihmiset, koska minulla on avain – Suomen kieli!

Chief (Ghana): Nyt minä osaan puhua ja ymmärtää suomen kieltä. Olen oppinut paljon erilaista kulttuuria, koska opiskelijat tulevat eri maista.

Omer (Israel): Kurssi sopii erityisesti ihmisille, jotka haluaisivat opiskella Raamattua ja suomen kieltä läheisessä ilmapiirissä.

Richard (Kenia): Asuin Suomessa 7 vuotta ja ajattelin, että tunnen maata, mutta yllätyin, että en tiedä paljon. Suosittelen kurssia, jos haluat oppia työelämästä  Suomessa.

Masih (Afganistan): Tämä kurssi on tosi hyvin minulle, koska nyt mä tiedän, millainen uskonto on Suomessa.

Greg (USA): Olen asunut ennenkin Suomessa, mutta nyt kolmen kuukauden jälkeen voin ymmärtää ja puhua suomea paremmin kuin koskaan ennen. Pidän historiasta, koska se antaa minulle ymmärryksen suomalaisesta elämästä.

Sylvere (Ruanda): Tämä kurssi on hyvä koska opiskellaan suomen kieltä Raamatusta. Raamattu on hyvä sanakirja.

Anna (Venäjä): Jos haluat löytää uusia ystäviä, oppia suomen kieltä ja kulttuuria, tämä kurssi on juuri sinulle. Nyt tiedän mikä maa Suomi on ja millaiset on suomalaiset ihmiset, koska minulla on avain – Suomen kieli!

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!