pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Sisälle Sanaan – Raamattu läpi vuodessa

SRO-Sisalle sanaan-686x345

 

Lähde vuoden mittaiselle matkalle elämäsi tärkeimmän kirjan pariin. Sisälle Sanaan on kahdeksasta viikonlopusta koostuva mukaansa tempaava sarja, joka antaa kokonaiskuvan Raamatusta.

Uskonpuhdistuksen löytö oli, että Raamattu on uskomme ja elämämme ylin ohje. Tiedämmekö me, mitä pyhä kirja opettaa?

Kukin yksittäinen viikonloppu on oma kokonaisuutensa, mutta eniten hyödyt osallistumalla kaikkiin viikonloppuihin.

Tätä on Sisälle Sanaan

* Raamattu haltuun vuodessa

* Innostavaa opiskelua asiansa osaavien opettajien johdolla

* Mahdollisuus käydä koko sarja tai valita itselle sopivat viikonloput

* Suppeampi osallistuminen: vain viikonloput (5 ov)

* Laajempi osallistuminen: viikonloput + kirjalliset tehtävät (12 ov)

* Voit halutessasi tehdä kunkin viikonlopun aiheeseen liittyvät kirjalliset tehtävät ja saat niistä palautetta.

* Mahdollisuus alennukseen Raamatunmaan matkasta

* Reilut alennukset kurssikirjoista

* Todistus raamattutiedon monimuotokoulutuksen suorittamisesta 

* Täydennyskoulutusta seurakunnan työntekijälle

 

Hinnat

Koko Sisälle Sanaan sarja (8 viikonloppua) 320 €.

Yksittäinen viikonloppu 46 €.

Koko sarjaan osallistuvalle matkaan 200 euron alennus.

Vähintään yhteen viikonloppuun osallistuvalle matkaan 70 euron alennus.

Koko sarjaan osallistuvalle Antti Laadon Vanhan testamentin kommentaarisarja puoleen hintaan Perussanoman myymälästä.

 

Viikonloput

LAKI – Sisälle Sanaan viikonloppu (syyskuu)

1.-5. Mooseksen kirjat. Tässä on kaiken perusta: maailman luominen, patriarkkakertomukset, Jumalan valitsema kansa, Egyptistä vapautuminen. Mitä voimme oppia uskomme "juurista"?

PROFEETAT – Sisälle Sanaan viikonloppu (lokakuu)

Juutalainen jaottelu: Joosuan kirja, Tuomarien kirja, 1.-2. Samuelin kirja, 1.-2. kuningasten kirja, Jesaja, Jeremia, Hesekiel ja kaksitoista ”pientä" profeettakirjaa. Valittu kansa käy luvattuun maahan, saa kuninkaan ja menestyy, mutta samalla kääntyy kerta toisensa jälkeen epäjumalien puoleen. Keitä olivat profeetat ja mitä heillä oli sanottavanaan aikoinaan Israelin kansalla ja nyt meille?

KIRJOITUKSET – Sisälle Sanaan viikonloppu (marraskuu)

Juutalainen jaottelu: Psalmit, Job, Sananlaskut, Ruut, Laulujen laulu, Saarnaaja, Valitusvirret, Ester, Daniel, Esra, Nehemia, 1.-2.  aikakirja. Psalmeissa on elämän tuntoja syntymästä hautaan, Jobin kanssa painimme kärsimyksen ongelman kanssa, Sananlaskut ja Saarnaja vievät meidät viisauden äärelle. Millainen Jumala meille paljastuu näiden kirjojen kautta?

EVANKELIUMIT – Sisälle Sanaan viikonloppu 20.-22.1.2017

Matteus, Markus, Luukas ja Johannes. Ydin on tässä: Jeesus on Kristus. Mutta tunnemmeko me hänet ja ymmärrämmekö me häntä? Jeesus on kaikki kaikessa. Otamme asiasta selvää.

APOSTOLIEN TEOT – Sisälle Sanaan viikonloppu 10.-12.2.2017

Varhaisen kirkon lähetystyö kohtasi monia vaikeita kysymyksiä. Miten niistä selvittiin? Miten Pyhä Henki toimi ja toimii edelleen?

PAAVALIN KIRJEET – Sisälle Sanaan viikonloppu 10.-12.3.2017

Roomalaiskirje, 1.-2. korinttilaiskirje, 1.-2. tessalonikalaiskirje, Galatalaiskirje, Efesolaiskirje, Filippiläiskirje, Kolossalaiskirje, 1.-2. timoteuskurje, Kirje Titukselle ja Kirje Timoteukselle. Luther löysi kirkkaan evankeliumin Paavalin kirjeistä. Toimeliaana miehenä Paavali opetti esimerkiksi jumalattoman vanhurskauttamisesta, avioliitosta, elämästä Kristuksessa, kristityn vapaudesta ja Jeesuksen paluusta. Miten nämä kirjeet antavat aikaansa sidottuihin ongelmiin ajattomia vastauksia?

KATOLISET KIRJEET JA HEPREALAISKIRJE – Sisälle Sanaan viikonloppu 7.-9.4.2017

1.-2. Pietarinkirje, 1.-3. Johanneksen kirje, Jaakobin kirje, Juudan kirje ja Heprealaiskirje. Pietari, Johannes, Jaakob ja Juuda antoivat varoituksia harhaopeista ja vääristä opettajista. Olivatko apostolit turhankin ”tiukkapipoja”? Mikä olisi meille turvallinen tie kuljettavaksi?

JOHANNEKSEN ILMESTYS – Sisälle Sanaan viikonloppu 5.-7.5.2017

Kauhistavia näkyjä, mutta samalla myös näkyjä taivaan ihanuudesta. Tätä on Johanneksen ilmestys. Tarkempi tutustuminen kirjaan poistaa vääränlaisen pelon, luo luottamusta ja tuottaa toivoa ja turvallisuutta.

 

MATKA

Vuosittain vaihtuva kohde johonkin Raamatun maahan (Israel, Kypros, Kreikka tai Turkki).

 

Hae nyt

Sisälle Sanaan kokonaisuuteen ilmoittaudutaan hakulomakkeella. Voit täyttää lomakkeen sähköisesti, tulosta lomake tämän jälkeen ja postita se linjan vastaavalle opettajalle tai opintotoimistoon (osoite löytyy lomakkeesta). Täytetyn hakulomakkeen voit myös skannata ja palauttaa sähköpostilla liitetiedostona. Hakulomakkeita voit myös tilata opintotoimistosta. Opintotoimisto palvelee sinua maanantaista perjantaihin klo 9-15, p. 09 5123 910, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jos haluat osallistua vain yksittäisiin viikonloppuihin, niihin ilmoittaudutaan erikseen netissä olevan viikonlopun ohjelman kautta (sro.fi/raamattuopisto/kurssit-ja-tapahtumat/tulevat-kurssit-ja-tapahtumat) tai soittamalla opintotoimistoon. Myös koko vuodeksi ilmoittautuneiden tulee ilmoittautua vielä erikseen kuhunkin viikonloppuun, jotta majoitustoiveet ja ruoka-aineallergiat voidaan ottaa huomioon.

Vastaava opettaja

Teologian maisteri Veli-Matti Kujala, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 09 5123 9119.

 

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!