pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Sisälle Sanaan – Raamattu läpi vuodessa

SRO-Sisalle sanaan-686x345

 

Lähde vuoden mittaiselle matkalle elämäsi tärkeimmän kirjan pariin. Sisälle Sanaan on kahdeksasta viikonlopusta koostuva mukaansa tempaava sarja, joka antaa kokonaiskuvan Raamatusta.

Uskonpuhdistuksen löytö oli, että Raamattu on uskomme ja elämämme ylin ohje. Tiedämmekö me, mitä pyhä kirja opettaa?

Kukin yksittäinen viikonloppu on oma kokonaisuutensa, mutta eniten hyödyt osallistumalla kaikkiin viikonloppuihin.

Tätä on Sisälle Sanaan

* Raamattu haltuun vuodessa

* Innostavaa opiskelua asiansa osaavien opettajien johdolla

* Mahdollisuus käydä koko sarja tai valita itselle sopivat viikonloput

* Suppeampi osallistuminen: viikonloput (5 ov)

* Laajempi osallistuminen: viikonloput + kirjalliset tehtävät (12 ov)

* Voit halutessasi tehdä kunkin viikonlopun aiheeseen liittyvät kirjalliset tehtävät ja saat niistä palautetta

* Mahdollisuus alennukseen Raamatunmaan matkasta

* Reilut alennukset kurssikirjoista

* Todistus raamattutiedon monimuotokoulutuksen suorittamisesta 

* Täydennyskoulutusta seurakunnan työntekijälle

 

Hinnat

Yksittäinen viikonloppu 46 €.

Kaikkiin syksyn / kevään Sisälle Sanaan viikonloppuihin osallistuneille syksyn / kevään viimeisen viikonlopun kurssimaksu on 0 €.

Koko sarjaan osallistuvalle matkaan 200 euron alennus.

Vähintään yhteen viikonloppuun osallistuvalle matkaan 70 euron alennus.

Koko sarjaan osallistuvalle Antti Laadon Vanhan testamentin kommentaarisarja puoleen hintaan Perussanoman myymälästä.

 

Viikonloput

EVANKELIUMIT – Sisälle Sanaan viikonloppu (19.-21.1.2018)

Matteus, Markus, Luukas ja Johannes. Ydin on tässä: Jeesus on Kristus. Mutta tunnemmeko me hänet ja ymmärrämmekö me häntä? Jeesus on kaikki kaikessa. Otamme asiasta selvää.

APOSTOLIEN TEOT – Sisälle Sanaan viikonloppu (9.-11.2.2018)

Varhaisen kirkon lähetystyö kohtasi monia vaikeita kysymyksiä. Miten niistä selvittiin? Miten Pyhä Henki toimi ja toimii edelleen?

PAAVALIN KIRJEET – Sisälle Sanaan viikonloppu (9.-11.3.2018)

Roomalaiskirje, 1.-2. Korinttilaiskirje, 1.-2. Tessalonikalaiskirje, Galatalaiskirje, Efesolaiskirje, Filippiläiskirje, Kolossalaiskirje, 1.-2. Timoteuskurje, Kirje Titukselle ja Kirje Timoteukselle. Luther löysi kirkkaan evankeliumin Paavalin kirjeistä. Toimeliaana miehenä Paavali opetti esimerkiksi jumalattoman vanhurskauttamisesta, avioliitosta, elämästä Kristuksessa, kristityn vapaudesta ja Jeesuksen paluusta. Miten nämä kirjeet antavat aikaansa sidottuihin ongelmiin ajattomia vastauksia?

KATOLISET KIRJEET JA HEPREALAISKIRJE – Sisälle Sanaan viikonloppu (13.-15.4.2018)

1.-2. Pietarinkirje, 1.-3. Johanneksen kirje, Jaakobin kirje, Juudan kirje ja Heprealaiskirje. Pietari, Johannes, Jaakob ja Juuda antoivat varoituksia harhaopeista ja vääristä opettajista. Olivatko apostolit turhankin ”tiukkapipoja”? Mikä olisi meille turvallinen tie kuljettavaksi?

JOHANNEKSEN ILMESTYS – Sisälle Sanaan viikonloppu (4.-6.5.2018)

Kauhistavia näkyjä, mutta samalla myös näkyjä taivaan ihanuudesta. Tätä on Johanneksen ilmestys. Tarkempi tutustuminen kirjaan poistaa vääränlaiset pelot, luo luottamusta Jumalaan ja tuottaa toivoa ja turvallisuutta.

LAKI – Sisälle Sanaan viikonloppu (14.-16.9.2018)

1.-5. Mooseksen kirjat. Tässä on kaiken perusta: maailman luominen, patriarkkakertomukset, Jumalan valitsema kansa, Egyptistä vapautuminen. Mitä voimme oppia uskomme juurista?

PROFEETAT – Sisälle Sanaan viikonloppu (5.-7.10.2018)

Juutalainen jaottelu: Joosuan kirja, Tuomarien kirja, 1.-2. Samuelin kirja, 1.-2. Kuningasten kirja, Jesaja, Jeremia, Hesekiel ja kaksitoista ”pientä" profeettakirjaa. Valittu kansa käy luvattuun maahan, saa kuninkaan ja menestyy, mutta samalla kääntyy kerta toisensa jälkeen epäjumalien puoleen. Keitä olivat profeetat ja mitä heillä oli sanottavanaan aikoinaan Israelin kansalla ja nyt meille?

KIRJOITUKSET – Sisälle Sanaan viikonloppu (23.-25.11.2018)

Juutalainen jaottelu: Psalmit, Job, Sananlaskut, Ruut, Laulujen laulu, Saarnaaja, Valitusvirret, Ester, Daniel, Esra, Nehemia, 1.-2.  aikakirja. Psalmeissa on elämän tuntoja syntymästä hautaan, Jobin kanssa painimme kärsimyksen ongelman kanssa, Sananlaskut ja Saarnaja vievät meidät viisauden äärelle. Millainen Jumala meille paljastuu näiden kirjojen kautta?

 

MATKA

Vuosittain vaihtuva kohde johonkin Raamatun maahan (Israel, Kypros, Kreikka tai Turkki).

 

Hae nyt

Voit aloittaa Sisälle Sanaan viikonloppujen läpikäymisen milloin vain. Keväällä käydään läpi Uusi testamentti ja syksyllä Vanha testamentti. Ilmoittaudu Sisälle Sanaan linjalle nettilomakkeella tai paperisella hakulomakkeella.

Paperisen hakulomakkeen voit esitäyttää sähköisesti ennen tulostusta. Postita hakulomake tämän jälkeen liitteineen alla olevaan osoitteeseen. Hakulomakkeen voi myös tilata opintotoimistosta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 09 5123 910. Opintotoimiston väki palvelee sinua maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Jos haluat osallistua vain yksittäisiin viikonloppuihin, niihin ilmoittaudutaan erikseen netissä olevan viikonlopun ohjelman kautta (sro.fi/raamattuopisto/kurssit-ja-tapahtumat/tulevat-kurssit-ja-tapahtumat) tai soittamalla opintotoimistoon. Myös koko vuodeksi ilmoittautuneiden tulee ilmoittautua vielä erikseen kuhunkin viikonloppuun, jotta majoitustoiveet ja ruoka-aineallergiat voidaan ottaa huomioon.

Vastaava opettaja

Teologian maisteri Veli-Matti Kujala, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 09 5123 9119.

Postiosoite:
Suomen Raamattuopisto / Sisälle Sanaan, PL 15, 02701 Kauniainen

 

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!