pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Sisälle Sanaan – Raamattu läpi vuodessa

Lähde vuoden mittaiselle matkalle elämäsi tärkeimmän kirjan pariin. Sisälle Sanaan on kahdeksasta viikonlopusta koostuva perusteellinen löytöretki, jonka aikana saat kokonaiskuvan Raamatusta ja sen kustakin kirjasta. Uskonpuhdistuksen löytö oli, että Raamattu on uskon ja elämän ylin ohje. Tiedätkö, mitä pyhä kirja opettaa?

Kukin yksittäinen viikonloppu on oma kokonaisuutensa, mutta eniten hyödyt osallistumalla kaikkiin viikonloppuihin.

 

Tätä on Sisälle Sanaan

* Raamatun ydin ja kunkin sen yksittäisen kirjan pääsanoma haltuun vuodessa

* Innostavaa opiskelua asiansa osaavien opettajien johdolla

* Kurssimateriaali jokaisesta viikonlopusta

* Mahdollisuus käydä koko sarja tai valita itselle sopivat viikonloput

* Perusoppimäärä: viikonloput (5 ov)

* Perus- ja syventävä oppimäärä: viikonloput + kirjalliset tehtävät (12 ov)

* Reilut alennukset kurssikirjoista

* Todistus raamattutiedon monimuotokoulutuksen suorittamisesta 

* Täydennyskoulutusta seurakunnan työntekijälle

 

Osallistujien kokemuksia

”Tykkäsin tosi paljon Sisälle Sanaan kurssista. Tutuista raamatunkohdista sai uusia näkökulmia ja koin opettavaisena sen, että Uuden ja Vanhan testamentin sanoma kulki opetuksessa rinnakkain. Opetus oli syvällistä, mutta silti ymmärrettävää. Jokainen viikonloppu oli runsas tietopaketti ja kurssilta sai mukaansa kattavat kurssimateriaalit.” -Annika

"Kiitos aivan erinomaisesta kurssiviikonlopusta. Viikonloppu oli erittäin monipuolinen ja täysipainoinen... todellinen huhtikuun aarre!" -Leena

 

Hinnat

Yksittäinen viikonloppu 46 €.

Kaikkiin syksyn / kevään Sisälle Sanaan viikonloppuihin osallistuneille syksyn / kevään viimeisen viikonlopun kurssimaksu on 0 €.

Koko sarjaan osallistuvalle Antti Laadon Vanhan testamentin kommentaarisarja puoleen hintaan Perussanoman myymälästä.

 

Hae nyt

Ilmoittaudu Sisälle Sanaan kaikkiin viikonloppuihin nettilomakkeella tai paperisella hakulomakkeella. Voit aloittaa Sisälle Sanaan viikonloppujen läpikäymisen milloin vain. Keväällä käydään läpi Uusi testamentti ja syksyllä Vanha testamentti.

Jos haluat osallistua vain yksittäisiin viikonloppuihin, niihin ilmoittaudutaan kuhunkin erikseen viikonlopun ohjelman kautta (alla kohdassa Viikonloput) tai soittamalla opintotoimistoon 09 512 3910.

 

Viikonloput

TOORA – Sisälle Sanaan viikonloppu (13.-15.9.2019)

1.-5. Mooseksen kirjat. Tässä on kaiken perusta: maailman luominen, patriarkkakertomukset, Jumalan valitsema kansa, Egyptistä vapautuminen ja lain antaminen. Mitä voimme oppia uskomme juurista? [esimerkki materiaalista]

PROFEETAT – Sisälle Sanaan viikonloppu (4.-6.10.2019)

Juutalainen jaottelu: Joosuan kirja, Tuomarien kirja, 1.-2. Samuelin kirja, 1.-2. Kuningasten kirja, Jesaja, Jeremia, Hesekiel ja kaksitoista ”pientä" profeettakirjaa. Valittu kansa käy luvattuun maahan, saa kuninkaan ja menestyy, mutta samalla kääntyy kerta toisensa jälkeen epäjumalien puoleen. Keitä olivat profeetat ja mitä heillä oli sanottavanaan aikoinaan Israelin kansalla ja nyt meille?

KIRJOITUKSET – Sisälle Sanaan viikonloppu (22.-24.11.2019)

Juutalainen jaottelu: Psalmit, Job, Sananlaskut, Ruut, Laulujen laulu, Saarnaaja, Valitusvirret, Ester, Daniel, Esra, Nehemia, 1.-2.  aikakirja. Psalmeissa on elämän tuntoja syntymästä hautaan, Jobin kanssa painimme kärsimyksen ongelman kanssa, Sananlaskut ja Saarnaja vievät meidät viisauden äärelle. Millainen Jumala meille paljastuu näiden kirjojen kautta? [esimerkki materiaalista]

 

EVANKELIUMIT – Sisälle Sanaan viikonloppu (17.-19.1.2020)

Matteus, Markus, Luukas ja Johannes. Ydin on tässä: Jeesus on Kristus. Mutta tunnemmeko me hänet ja ymmärrämmekö me häntä? Jeesus on kaikki kaikessa. Otamme asiasta selvää.

APOSTOLIEN TEOT – Sisälle Sanaan viikonloppu (7.-9.2.2020)

Varhaisen kirkon lähetystyö kohtasi monia vaikeita kysymyksiä. Miten niistä selvittiin? Miten Pyhä Henki toimi ja toimii edelleen?

PAAVALIN KIRJEET – Sisälle Sanaan viikonloppu (6.-8.3.2020)

Roomalaiskirje, 1.-2. Korinttilaiskirje, 1.-2. Tessalonikalaiskirje, Galatalaiskirje, Efesolaiskirje, Filippiläiskirje, Kolossalaiskirje, 1.-2. Timoteuskurje, Kirje Titukselle ja Kirje Timoteukselle. Luther löysi kirkkaan evankeliumin Paavalin kirjeistä. Toimeliaana miehenä Paavali opetti esimerkiksi jumalattoman vanhurskauttamisesta, avioliitosta, elämästä Kristuksessa, kristityn vapaudesta ja Jeesuksen paluusta. Miten nämä kirjeet antavat aikaansa sidottuihin ongelmiin ajattomia vastauksia?

KATOLISET KIRJEET JA HEPREALAISKIRJE – Sisälle Sanaan viikonloppu (3.-5.4.2020)

1.-2. Pietarinkirje, 1.-3. Johanneksen kirje, Jaakobin kirje, Juudan kirje ja Heprealaiskirje. Pietari, Johannes, Jaakob ja Juuda antoivat varoituksia harhaopeista ja vääristä opettajista. Olivatko apostolit turhankin ”tiukkapipoja”? Mikä olisi meille turvallinen tie kuljettavaksi?

JOHANNEKSEN ILMESTYS – Sisälle Sanaan viikonloppu (15.-17.5.2020)

Kauhistavia näkyjä, mutta samalla myös näkyjä taivaan ihanuudesta. Tätä on Johanneksen ilmestys. Tarkempi tutustuminen kirjaan poistaa vääränlaiset pelot, luo luottamusta Jumalaan ja tuottaa toivoa ja turvallisuutta.

 

Vastaava opettaja

Teologian maisteri Veli-Matti Kujala, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 09 5123 9119.

Postiosoite:
Suomen Raamattuopisto / Sisälle Sanaan, PL 15, 02701 Kauniainen

 

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!