pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

OlenNainen-luentopaketit: Seurakunta valitsee toiselta alustalta yhden ja toiselta kaksi aihepakettia.

Sairaalateologi Tuula Portin

MALTATKO LEVÄTÄ? -PAKETTI

Naisen elämään mahtuu monia haasteita. Joku on liian kiltti, toinen perfektionisti, kolmas kamppailee selvitäkseen arkipäivän informaatiotulvasta. Käymme alustuksessa läpi sitä, mitkä ovat merkkejä siitä, että kenties elämme yli voimiemme. Etsimme myös yhdessä apua elämän eri tilanteisiin. Jumala kehottaa meitä pyhittämään lepopäivän. Maltatko Sinä elämässäsi pysähtyä ja levätä? OlenNainen-päivässä Sinulla on mahdollisuus hetkeksi hellittää ja punnita omia valintojasi.

VOITKO LUOTTAA VARJELUKSEEN? -PAKETTI

Raamatun kertomuksista löytyy monta naiskohtaloa. Ne ihmetyttävät ja puhuttavat meitä tänäänkin. Eräs kiinnostavimmista on Ruthin selviytymistarina. Raamatussa moabilainen Ruth matkaa anoppinsa Noomin lapsuuden maisemiin. Kaikki tuntuu olevan menetetty. Jumalan johdatus ja varjelus on kuitenkin tallella.

Raamatun aikaan oli yleensä naista suojelemassa joku suvun miespuolinen henkilö: isä, puoliso, veli, aikuinen poika tai appi. Voimme pohtia, milloin me nykyajan naiset koemme tarvitsevamme erityistä suojelua. Olisiko meidänkin hyvä oppia kulkemaan Jumalan ennalta valmistamilla poluilla ja luottamaan Hänen johdatukseensa?

KUN ELÄMÄ SATUTTAA -PAKETTI

Tuskin on naista, jota jokin elämänkriisi ei satuttaisi. Näin on tapahtunut myös minun elämässäni. Kun elämä satuttaa -paketissa kerron elämän kriiseistä. Samalla valotan Jumalan ja lähimmäisen tuoman avun merkitystä. Lisäksi puhun masennuksesta, joka on monille elämää raskauttava asia. Jo Raamatussa puhutaan siitä ja esimerkiksi Job kärsimystensä keskellä näyttää olleen masentunut mies.

Tiedätkö, miltä masennus tuntuu ja näyttää? Entä mitä masentunut voi itse tehdä, jotta voi – omien voimiensa rajoissa – edistää toipumistaan.

 

Päätoimittaja Sari Savela

SINUT ON KUTSUTTU -PAKETTI

Äiti, vaimo, tytär, sisar, Jumalan lapsi… Naisen elämään kuuluu monenlaisia rooleja ja mahdollisuuksia. Tarkastelemme naisen elämän monia haasteita ja niiden yhteensovittamista. Raamatusta löytyy erilaisia, yllättäviäkin naisen malleja.

Mikä on sinun kutsumuksesi? Mikä on Jumalan suunnitelma sinulle? Annamme eväitä pohdintaasi siitä, miten voit löytää oman paikkasi ja kutsumuksesi. Varmaa on, että Sinut on kutsuttu.

RUKOUS KANTAA -PAKETTI

Mitä Raamattu opettaa rukouksesta? Millaisia rukouksia ja rukoilijoita Raamatusta löytyy? Mitä voisimme oppia heiltä?

Rukouksessa olemme neuvonpidossa kaikkivaltiaan Jumalan kanssa. Hänen, joka rakastaa meitä ehdoitta. Hänen, jolla on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Rukous on etuoikeus. Ihmeellisiä asioita tapahtuu, kun me rukoilemme. Siitä kaikki alkaa. Rukous kantaa ja kannattaa aina.

UUPUMUKSESTA UUTEEN ALKUUN -PAKETTI

Uupumus on yllättävän yleistä. Elämän erilaisissa paineissa voimat voivat ehtyä, tunteet ja värit kadota. Elämänhalukin voi olla hukassa.

Eräänä päivänä elämä voi tuntua vain sarjalta pakollisia suorituksia, raskaita velvollisuuksia. Elämän nollapiste voi kohdata niin nuoria kuin vanhempiakin naisia.

Tunnistatko Sinä uupumuksen merkit? Mitä syitä voi löytyä uupumuksen taustalta? Uupumuskokemuksen kautta voi löytyä entistä ehyempi elämä. Myös Jumalan armo voi kirkastua uudella tavalla.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!