Sielunhoitokoulutus

Suomen Raamattuopiston sielunhoidolliset koulutukset seurakunnille

Miten kohdata hädässä oleva lähimmäinen

kesto: 1 päivä

Useimmat meistä kohtaavat hädässä olevia, ahdistuneita ihmisiä. Haluaisimme auttaa, mutta pelkäämme, etteivät taitomme riitä. Sielunhoitopäivä antaa rinnallakulkijalle perustietoa ja valmiuksia luentojen ja keskustelujen avulla. Samalla saamme hoitoa itsekin.

Sielunhoitopäivän tarjoaa Suomen Raamattuopisto yhteistyössä teologian maisteri, kouluttaja Marianne Janssonin kanssa. Koulutus on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille. Mukana ovat Marianne Jansson ja Raamattuopiston työntekijä.

Aikamme ihmisten ahdistus tulee meitä vastaan monin paikoin. Ystävät, työtoverit ja naapurit kuten myös seurakunnan työntekijät ovat avainasemassa lähimmäisensä tukijoina ja rohkaisijoina.
Marianne Jansson

Marianne Jansson

Esimerkkiohjelma

10.00 Tervetuloa
10.15 Sielunhoidollinen keskustelutaito, - sielunhoitajan vahvuudet ja vaarat - miten kuuntelen toista sydämellä? - keskustelutaidon ABC
12.00 Lounas
13.00 Elämän pallokentällä, - elämyksellinen raamatunopetus havaintomateriaalin avulla - miten tulla toimeen vaikeiden tunteiden kanssa?
14.30 Kahvi

Tiedustelut ja tarjous

Suomen Raamattuopiston julistustyön johtaja Petri Kortelahti (petri.kortelahti@sro.fi).

Terveeseen hengellisyyteen

kesto: 1 päivä

Sielunhoidon tarve on nykyaikana voimakkaasti lisääntynyt. Erilaisten hengellisten virtauksien ja monenlaisen rikkinäisyyden keskellä tunnetaan raittiin ja tasapainoisen hengellisyyden tarvetta.

Koulutustapahtuma antaa eväitä hengellisen väkivallan ymmärtämiseen ja siitä kärsineen ihmisen tukemiseen. Samalla saa kuulijan omakin sielu hoitoa. Ohjelmassa on luentoja sekä yhteistä keskustelua.

Koulutustapahtuman tarjoaa Suomen Raamattuopisto yhteistyössä Riitta Lemmetyisen ja Marianne Janssonin kanssa, jotka molemmat ovat teologian maistereita ja kokeneita kouluttajia.

Koulutus on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille. Mukana on myös Raamattuopiston työntekijä

Riitta Lemmetyinen
Riitta Lemmetyinen
Marianne Jansson
Marianne Jansson

Esimerkkiohjelma

10.00 Tervetuloa
10.15 Menneisyyden kivuista uuteen iloon, osa I, Riitta Lemmetyinen - miten hengellisen väkivallan voi tunnistaa? - miten sen voi välttää?
11.30 Menneisyyden kivuista uuteen iloon, osa II, Riitta Lemmetyinen - miten uskolla alistettu voi toipua? - miten hengellistä väkivaltaa kokenutta voi auttaa?
12.30 Lounas
13.30 Ehjäksi elämän sirpaleista, Marianne Jansson - elämyksellinen raamatunopetus havaintomateriaalin avulla - evankeliumin ja anteeksisaamisen muuttava voima
15.00 Kahvi

Tiedustelut ja tarjous

Suomen Raamattuopiston julistustyön johtaja Petri Kortelahti (petri.kortelahti@sro.fi).

" Ota yhteyttä, rakennetaan seurakuntasi työtä yhdessä!