pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Ruskamatka 2 Lappiin 2017
17.–23.9.2017

ingressikuvaAKTIIVILOMALLE
Sinä, joka haluat nähdä Lapin ruskan värittämät tunturit, tämä on Sinun matkasi. Kuljemme koko päivän ulkona, pääosin puuttomalla tunturialueella. Vaelluspäiviä perillä on kaikkiaan 5 päivää. Teemme myös yhtenä päivänä bussiretken Kilpisjärvelle.

Bussi lähtee Kauniaisista ja ajaa E4 tietä reittiä Kauniainen - Lahti - Jyväskylä - Oulu - Muonio - Vuontispirtti. Matkan varrelta pääsee kyytiin.

Matkan järjestää Suomen Raamattuopiston säätiö. Matka on kaikille avoin eikä edellytä minkäänlaista kuulumista tai sitoutumista Suomen Raamattuopistoon.

MAJOITUSPAIKKAMME
Hotelli Vuontispirtti sijaitsee aivan tunturien juurella kauniin Vuontisjärven rannalla Yli-Kyrössä.
Ruskamatkamme kohde on Pallas-Yllästunturin kansallispuisto Enontekiön kunnassa. Se on Suomen vanhin ja komein kansallispuistoalue Tunturilapissa.

RUSKAN LOISTO
Lapin ruska on komeaa. Maaruskan monet värisävyt, koivujen keltaiset lehdet, haapojen punaisuus ja kuusipuiden syvä vihreys luovat sellaisen väripaletin, että sitä ei voi toiselle sanallisesti välittää, se on vain itse nähtävä ja vaellettava sen keskellä.

KILPISJÄRVEN MAHTAVA SAANA
Oletko haaveillut käyväsi joskus Saanan huipulla tai kolmen valtakunnan rajapyykillä, jossa Suomi, Norja ja Ruotsi kohtaavat. Nyt siihen on tämän matkan aikana mahdollisuus. Matkapäivä Kilpisjärvelle tarjoaa aivan erilaisen näkymän ruska-alueelle, sillä maasto muuttuu entistäkin karummaksi. Matka on lisäretki, johon osallistumisesta voi päättää ruskamatkan aikana.

RIKAS ELÄIMISTÖ
Pohjoisen eläimistä kiirunat, riekot ja porot ovat niitä, joihin vaeltelija helpoimmin törmää luonnossa liikkuessaan. Tietysti lapintiaiset, kuukkelit ja sopulit ovat aika helposti nähtävissä. Jos onnistaa, niin saattaa nähdä myös tunturipöllön tai tunturihaukan ja parhaimmillaan maakotkan liitelemässä uljaana kerojen yläpuolella.

AAMU- JA ILTAOHJELMAT
Aamuisin on lyhyt aamuhartaus. Iltaohjelmamme rakentuvat yhteislauluille, matkalaisilta tuleviin puheenvuoroihin, lauluihin, runoihin tms. Varaudu iltoihin jollain laululla, kronikalla, runolla tai kertomuksella! Aamu- ja Iltaohjelmiin osallistuminen on tietysti täysin vapaaehtoista.

RETKIEVÄÄT
Kukin tekee aamiaispöydästä itselleen retkieväät. Termariin kuumaa mehua, kahvia, teetä tai kaakkaota. Voileipiä tarpeen mukaan, kananmuna ja hedelmä. Päivän vaelluksilla on tärkeää,että on juotavaa riittävästi. Hyödyllistä on myös, että mukana on jotain suolaista, sillä suola estää lihaskramppeja.

LIIKKUMINEN LUONNOSSA JA TURVALLISUUS
Teemme joka päivä patikkaretkiä tunturiympäristöön. Kävelynopeutemme on rauhallinen, noin 2-3 km/tunnissa. Matkaoppaat kulkevat aina päivän pääreitillä. Omatoimisista retkistään kukin huolehtii itse. Vaelluksilla ryhmiin jakaantuminen tapahtuu itsestään. Sen aiheuttaa ihmisten tottumus maastossa liikkumiseen eikä ryhmiä voi sen tähden etukäteen määritellä. Nopeammin kulkevia ei kannata hidastaa eikä hitaammin kulkevien tarvitse kulkea nopeammin. Joku ryhmien vetäjistä on aina kärjessä ja joku viimeisenä. Maastossa liikkuminen tapahtuu kaikissa tapauksissa liikkujan omalla vastuulla.

KALASTUS
Jos olet kiinnostunut kalastuksesta, niin Vuontisjärvi ja lähellä oleva Ounasjoki tarjoavat hyvät kalastusmahdollisuudet. Ounasjoesta saa taimenta ja harjua. Kalastusluvan voi lunastaa ja varusteita saa vuokrattua Ounasjoen varrelta Porotila Auttosta, jos omia varusteita ei ole mukana. Porotila Autton vieressä on juuri sopivasti koski, jonka rannalta voi virvelöidä.

MARJOJEN POIMINTA
Jos on hyvä marjavuosi, niin Vuontispirtin ympäristöstä Ahovaaran, Vuontiskeron ja Saivokeron rinteiltä löytyy valtavasti marjaa. Puolukka, mustikka ja kaarnikka ovat runsaslukuisina tarjolla. Tietysti vuodet vaihtelevat sadon runsauden suhteen. Vuontispirtin keittiöltä saa 5 litran muoviastioita marjojen kuljetukseen.

VUOKRAA POLKUPYÖRÄ
Jos et tahdo lähteä kävelemään maastoon, niin eräs mahdollisuus tutustua laajemmin ympäristöön on vuokrata Vuontispirtiltä polkupyörä.

MATKAVAKUUTUS
Jokaisella kannattaa olla matkavakuutus. "Vahinko ei tule kello kaulassa". Matkavakuutus ei sisälly matkan hintaan. Jokainen huolehtii omasta matkavakuutuksestaan. Jokainen liikkuu maastossa omalla vastuullaan.

VARUSTEET
Alueen kartat, voi ostaa Vuontispirtiltä
Aurinkolasit, jos ajattelee tarvitsevanssa niitä
Hansikkaat, sillä erityisesti aamut ovat viileitä
Herätyskello aamunousujen varmistamiseksi.
Istuinalusta, jos joutuu istumaan kostealle alustalle
Kamera
Kameran akku tai paristot
Kameran akun laturi
Kameran muistikortit
Kaulatyyny autossa nukkumisen helpottamiseksi
Kiikarit, jos tahtoo katsella maisemia tarkemmin
Kumisaappaat, jos ei ole kosteutta kestävät vaelluskengät
Kännykkä
Kännykän laturi
Kävelysauvat auttavat nousuissa ja erityisesti laskuissa.
Laastaria tai keinoihoa mahdollisten hiertymien varalle.
Lämpöalusasut, pitävät ihon kuivana
Lääkkeet omien tarpeiden mukaan.
Muovirasioita (esim. 3 kpl) eväiden pakkaamista varten
Omat pesuvälineet tarpeen mukaan. Saunassa on shamppoota
Pipo, lippis tai jokin muu hattu.
Reppu retkieväiden kuljettamista varten.
Runo, laulu tai kronikka iltaohjelmiin
Sadeviitta tai vastaava sadepäivien varalle
Silmälasit ja varasilmälasit
Termospullo juoman kuljettamista varten.
Tulitikut, jotta voi sytyttää nuotion
Uima-asu, saunasta pääsee Vuontisjärveen
Urheilusukkia, paksupohjaisia ja lämpimiä
Vaelluskengät, suositeltavimmat paksun pohjaan takia
Vaelluskenkien kosteudenestoainetta

Lisää listaan myös paljon huumorimieltä, sillä se auttaa vaikeimpienkin paikkojen yli. Lisäksi suositan sen asenteen omaksumista, että "sää on aina hyvä", koska siihen emme voi kukaan vaikuttaa.


Ohjelma 17.9.
Ohjelma 18.9.
Ohjelma 19.9.
Ohjelma 20.9.
Ohjelma 21.9.
Ohjelma 22.9.
Ohjelma 23.9.
pos-sro2-right

HINNAT

Hinta sisältää kaikki bussimatkat, meno- ja paluumatkan ruokailun Pihtiputaalla, majoituksen, liinavaatteet, pyyhkeet, aamiaiset, retkieväät, päivälliset, saunat ja omat iltaohjelmat. Kilpisjärven matkasta on oma maksunsa, 35 €.

2 hengen hotellihuone: 620 €/hlö
4 hengen mökki: 570 €/hlö
Lapsi 5-14 vuotta: 350 €/lapsi
Lapsi 4 vuotta tai alle: 270 €/lapsi
Mennen tullen oma kuljetus: alennus 100 €/hlö.

Tilanpuutteen takia ei ole mahdollista varata 2 hengen huonetta yhdelle henkilölle. Perhemajoitus tai ryhmämajoitus mökissä.


TIEDUSTELUT

PAULI TUOHIOJA, puh. 0500-603786, toimii matkanjohtajana ja antaa mielellään informaatiota matkan vaelluksista, päivien ohjelmista, varusteista yms. Hänelle voi myös kirjoittaa sähköpostilla: pauli.tuohioja@gmail.com.

MARIA SAVOLAINEN, 09-51239134, ottaa toimistossa vastaan tiedusteluja matkasta ja ohjaa tiedustelut Pauli Tuohiojalle. Marialle voi myös kirjoittaa sähköpostia: maria.savolainen@sro.fi.


TULOSTA VIIKKO-OHJELMA

Ohjelma


MATKASI VIIHTYISYYDESTÄ HUOLEHTIVAT

MATKANVETÄJÄT
Pauli ja Tarja Tuohioja, Risto Heikkilä, Jokke Sell


KUVAGALLERIA

LINKKI KUVIIN


GOOGLEKARTTA

KARTTA


LASKUTUS VASTA MATKAN JÄLKEEN

Käytäntö perustuu Kuluttajaviraston ohjeisiin. Ei ennakkomaksua, pelkkä ilmoittautuminen riittää.


PERUUTUSMAKSUT

Jos henkilö ei peruuta varaustansa ja jättää tulematta matkalle, niin silloin Raamattuopistolla on oikeus laskuttaa häneltä matkan todellinen hinta.


  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!