pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Etusivu-tule mukaan-ollaan ihmisiksi-686x345

 

 
Ollaan Ihmisiksi! -hanke

 on päättymässä, samoin koko valtakunnallinen Eloisa ikä -ohjelma, johon hanke kuuluu.

 

Kolmivuotiseen hankkeeseen on mahtunut tuhansia kohtaamisia ikäihmisten kanssa kodeissa, Raamattuopistolla, hoivakodeissa ja sairaalan saattohoito-osastolla. Toteuttamiseen on tarvittu toista sataa vapaaehtoista ja lukuisia yhteistyökumppaneita.

Olemme kiitollisia - erityisesti kohdattujen lähimmäisten puolesta - kaikille, jotka ovat mahdollistaneet hankkeen toteutumisen.

Viestikapulaa on pyritty siirtämään eteenpäin siten, että hyvään alkuun saatetut toiminnat voisivat jatkua.

Iloisia uutisia

Olemme saaneet tiedon, että sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on ehdottanut sosiaali- ja terveysministeriölle, että saisimme rahoituksen uudelle kolmivuotiselle diakoniahankkeelle. Kyseessä on Saattohoidon vapaaehtoishanke LOHTUA LÄSNÄOLOSTA. Hankkeen tarkoituksena on vapaaehtoisvoimin tukea elämänsä loppuvaiheessa olevia lähimmäisiä erityisesti vanhusten hoivakodeissa sekä myös omissa kodeissa. Aloitamme pääkaupunkiseudulta, mutta samalla ryhdymme kartoittamaan mahdollisuuksia palvella maantieteellisesti laajemmalla alueella.

STM tekee lopullisen päätöksensä yleensä tammi-helmikuun taitteessa.

Jos saamme positiivisen päätöksen, jatkamme työntekoa nykyisellä tiimillä: projektipäällikkkönä Elina Lamminmäki ja -työntekijänä Kaisa Timperi.

 

Vapaaehtoisista pidetään huolta

Hankkeeseen voi hakeutua vapaaehtoiseksi milloin vain ottamalla yhteyttä projektityöntekijöihin, joiden yhteystiedot löytyvät alta kohdasta Lisätiedot. Haastattelemme hakijat ja järjestämme tarvittaessa lähimmäispalvelun peruskoulutusta sekä sitä haluaville matkan varrella syventävää koulutusta. Pyrimme löytämään itse kullekin sopivan tavan ja paikan toimia.

Hankkeen työntekijät ovat tavattavissa yleensä arkisin klo 9 - 15. Heidän kanssaan voi keskustella luottamuksellisesti lähimmäispalvelussa vastaan tulleista, mieltä painavista asioista.

Vapaaehtoisten yhteisiä vertaisryhmiä järjestetään tarpeen mukaan, ja virkistyspäiviä vietetään pari kertaa vuodessa. 

 

Kuolemisen taito

Tervetuloa Raamattuopistolle kaikille avoimelle, maksuttomalle luennolle 11.1.2018 klo 10.45. TT Timo Junkkaala luennoi aiheesta Kuolemisen taito. Luennosta voi varmasti ammentaa jotain myös saattohoidon vapaaehtoistyöhön.

Kalenteriin kannattaa merkitä myös saattohoidon koulutustapahtuma 5.-7.10.201.

Avustuspäätöksen varmistuttua julkaisemme tiedon ensimmäisestä koulutuslauantaista, johon kutsumme kaikki, joita kiinnostaa lähimmäisen rinnalla kulkeminen myös elämän loppuvaiheessa. Kokoontuminen järjestetään todennäköisesti maaliskuussa.
 

  

Lisätiedot

Lisätietoja hanketoiminnasta, mukaan pääsemisestä, koulutuksista ja tapahtumista antaa projektipäällikkö Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 040 451 6781 ja projektityöntekijä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 9052235.

Käy tykkäämässä meistä Facebook-sivullamme: @ollaanihmisiksihanke

 

 

 

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!