pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Keväällä järjestetään Raamattuopiston ensimmäinen Kompassi-kurssi. Niissä etsitään – ei vähempää kuin – elämän tarkoitusta.

Turvallinen yhteisö, keskinäinen luottamus, hyvät keskustelut ja oman elämän merkityksen löytäminen. Näihin sanoihin voi tiivistää uusien Kompassi-keskiviikkojen tavoitteet.

Kompassi alkaa keskiviikkona tammi-helmikuun vaihteessa

Monilla ihmisillä on tarve keskustella elämän suurista kysymyksistä, mutta tuntuu, että siihen ei kiireisellä nykyihmisellä löydy sopivaa hetkeä. Sen vuoksi järjestetään Kompassi-iltojen sarja, jotta keskiviikkoillan varaamalla pääsee pureutumaan oman elämänsä peruskysymyksiin.

Jokaisen illan aloittaa nimekkään luennoitsijan alustus. Esimerkiksi rehtori Juha Vähäsarja, evankelista Anne Pohtamo tai tohtori Juho Sankamo ovat kevään alustajina. Anne Pohtamo esimerkiksi alustaa aiheesta: Kelpaanko minä?

Uskoa ei edellytetä, uteliaisuutta kylläkin

Kurssilla keskustellaan myös siitä, mitä Raamattu kertoo elämän tarkoituksesta.  Samalla voi pohtia sitä, mihin itse uskoo tai mitä ajattelee tapahtuvan silloin, kun itse kuolee. Myös kärsimyksen roolia ihmisen elämässä pohditaan huhtikuussa.

- Ihmisille puhutaan tutun kuuloisia sanoja, mutta usein niitä ja niiden syvällisiä merkityksiä ei ihan tarkkaan ymmärretä. Perustavanlaatuisia asioita on syytä avata ja jokainen tuo prosessiin oman näkökulmansa, kertoo Toni Bekker.

Hän on eräs kurssin vetäjistä, joka arvelee itse oppivansa kurssilla eniten toisten kokemuksista.  Toni on eläkkeellä oleva IT-arkkitehti, joka on asunut Suomessa jo lähes 40 vuotta. Hän ja muita vapaaehtoisia on ollut mukana ideoimassa Kompassi-iltoja Kauniaisiin Raamattuopistolle.

Kannattaa tulla heti tammi-helmikuun vaihteessa

Kompassi-kurssi ryhmäytyy pian alkamisensa jälkeen, joten kannattaa olla heti tammi-helmikuun vaihteessa mukana, jotta pääsee hyötymään kaikista kurssin anneista. Maaliskuussa – juuri ennen pääsiäistä – järjestetään vielä yhteinen viikonloppukin.

Kurssimaksut on pyritty pitämään minimissään. Koko kevään hinta on vain 40 euroa. josta eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät saavat puolet alennusta.

Lähde siis syventymismatkalle elämääsi.  Raamattuopistolla on mahdollisuus syödä illallinen, joten keskiviikkoisen Kompassi-illan voi aloittaa jo kello viisi. Pihalla on parkkipaikkoja ja juna tuo aivan lähelle Kauniaisten asemalle. Tunnelma on kotoinen ja rohkaiseva, joten olet sydämellisesti tervetullut mukaan.

 

Lisätietoja tätä linkkiä tietokoneen hiirellä näpäyttämällä.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!