pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Aurinkoinen ja lauhkea sää tervehti Hengellisille syventymispäiville tulevia lauantaina. Aamuseminaarit vetivät runsaasti väkeä, sillä onhan tarjolla maksuttomia alustuksia kirkkokansaa kiinnostavista aiheista. Myös lapsiperheitä ja ensikertalaisia löytyi yleisön joukosta.

Jo torstaina iltatilaisuus houkutteli väkeä paikalle edellisvuoden tapaan, vaikka juhlien pitopaikka on vaihtunut Helsingin keskustasta Kauniaisiin. Perjantaina siirryttiin jättitelttaan, mikä houkutteli paikalle runsaan yleisön pienistä sadekuuroista huolimatta.

-        Minähän oikein innostuin, kun kuulin, että tämä on Kauniaisissa. Tämä oli minulle paljon parempi paikka tulla ja autolle löytyi hyvin maksutonta pysäköintitilaa, totesi eräs espoolaisrouva.

Monia miellytti myös se, että Raamattuopiston isolle tontille mahtuvat tilavasti eri toiminnot ja että kaikki tilaisuudet ovat maksuttomia. Ruokailukin on sujunut sutjakkaasti väkimäärästä huolimatta ja esimerkiksi lasten pomppulinnaan pääsee pitkin päivää.

 

Seminareissa on tarjolla jokaiselle jotakin

Eräs aina kiinnostava seminaari lauantaina pohti kirkon nykytilaa. Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiaisen ja rehtori Juha Vähäsarjan aihe oli kohti rohkeampaa kirkkoa. Juttua aihepiiristä riittää myös illemmalla lauantaina, jolloin Lauri Vartiainen vetää paneelia kirkosta näinä päivinä. Vieraana ovat mm. Avoimen raamattukoulun perustajiin kuuluva Liisi Jokiranta, tohtori Timo Junkkaala sekä teologi Lauri Kemppainen.

Myös professori Juha H. Hiltusen alustus Torinon käärinliinasta kokosi runsaan kuuntelijakunnan. Sunnuntaina lisää raamatullista historiaa on luvassa tohtori Eero Junkkaalalta, joka kertoo Raamatun arkeologiasta.

Sielunhoitoakaan ei oltu unohdettu. Kirkkosali oli varattu Olavi Peltolan sielunhoidolliselle seminaariaiheelle Taivas näkyy. Sunnuntaiaamu tarjoaa myös syvällisiä aiheita, mm. Päivi ja Niilo Räsäsen kanssa pohditaan avioliittoa, Timo Junkkaalan kanssa kuolemisen taitoa sekä Raimo Mäkelän kanssa vihaamisen ja rakastamisen oikeellisuutta. Seminaarit alkavat jo aikaisin sunnuntaina eli aamuyhdeksän jälkeen.

 

Radiointi ja musiikki houkuttelevat myös

Moni seuraa myös radion kautta Hengellisiä syventymispäiviä. Lauantaina lähetys Radio Dein kautta kestää kello 16.30 saakka, jolloin esimerkiksi Pääjuhlassa voi kuulla virolaisen piispan Joel Luhametsän hengellisen puheen sekä Lauri Vartiaisen juhlien Lupaus-teemaa käsittelevän puheen.

Sunnuntaina lähetystä on kello kymmenestä alkaen ja päättyen puoleltapäivin jumalanpalvelukseen. Senkin jälkeen Kauniaisissa tapahtuu vielä, sillä esimerkiksi kello 14 on vuorossa Lähetysjuhla Jukka Norvannon puheen myötä.

Myös musiikki houkuttelee ihmisiä. Etenkin lauantaina kello 18.30 järjestettävä oopperalaulajien eli basso Matti Turusen ja sopraano Maria Turusen konsertti kiinnosti ihmisiä.

Hengellisten syventymispäivien tapahtumia voi seurata myös sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi facebookin kautta. Juttuja eri tapahtumista löytyy myös mm. seurakuntalainen.fi -verkkomediasta.

https://www.facebook.com/raamattuopisto/

Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiaisen linjapuhe Hengellisillä syventymispäivillä 25. elokuuta 2018.

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/hengelliset-syventymispaivat-kauniaisissa-jumalan-pitaa-aina-lupauksensa/

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!