pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Tampereen Sana Soi -iltojen kippari Pertti Kallio kertoo, että Finlaysonin kirkossa vietettävien iltojen vahvuuksia ovat kodikkuus ja maanläheisyys. Erityisen vaikuttavaa on, jos tapahtumassa esiintyvä julkisuuden henkilö tunnustaa uskonsa.

Sana Soi -iltoja alettiin viettää Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa vuonna 1991. Pari vuotta myöhemmin tapahtuma rantautui myös Tampereelle. Syksyllä juhlitaankin Tampereen Sana Soi -iltojen 25-vuotista historiaa. Suomen Raamattuopiston musiikkisihteeri, laulajaevankelista Pertti Kallio kertoo Sana soi -iltojen synnystä:

- Idean isänä ja moottorina oli julistustyön silloinen johtaja, Pauli Tuohioja. Hän pyysi Anne Pohtamo-Hietasen Sana Soi -iltojen alkuvuosina juontajakollegakseen ja aisaparikseen. Pauli esimiehenäni pyysi myös minua käynnistämään Sana Soi -illat Tampereella ja ottamaan jonkun näpsäkän naisjuontajan työparikseni. Heti tiesin, että pyytäisin mukaan tyylikkään liikenaisen, evankelistalahjaisen sisustussuunnittelijan Leena Bromanin kanssani juontamaan ja suunnittelemaan iltoja ja siitä käynnistyivät nämä illat 25 vuotta sitten yhteistyössä Tampereen Tuomiokirkon kanssa syksyllä 1993. Leenan kanssa olimme sitä mieltä, että tavalliset seurakunnan kirkkoillat pyörivät kyllä ilman meitäkin, mutta ”erityisillat” sopivat meille ja näitä ”erityisiltoja” Sana Soi -illat ovat olleet kaikki nämä vuodet menestyksekkäästi. Lyhyesti näistä muodostunut neljän E:n iltoja: Elämänmyönteisiä. Eteneviä. Evankeliumia välittäviä. Elämyksellisiä. Sitä kansa arvostaa kaupungissa.

Kuukausittain järjestettävissä illoissa käy yleensä 150-250 ihmistä. Illan ohjelmaan kuuluu yhteislauluja sekä kaksi vierailijaa, yleensä muusikko ja puhuja. Kallio kertoo jokaisen illan vaativan paljon työtä, jota tehdään noin seitsemän hengen tiimissä.

– Nämä illat ovat juurtuneet tamperelaiseen elämänmenoon, ja voidaan puhua tamperelaisesta kirkkokulttuuri-ilmiöstä. Tarkoitus olisi, että iltojen kautta ihmiset ymmärtäisivät, että seurakunta on kiinnostuneiden, täysjärkisten ihmisten hyvää toimintaa. Aika paljon käy etsijöitäkin, koska iltoihin on vapaa pääsy. Kun illoissamme julkisuuden henkilö tunnustaa uskonsa, se on puhuttelevaa. Olen iloinnut siitä.

- Muistan yhä hyvin alussa vilpittömästi rukoilleeni: ”Johda ja siunaa näitä iltoja. Anna sanomaa ja väkeä näihin iltoihin”. Nyt kun tuosta huokauksesta Jumalalle on kulunut 25 vuotta, tajuan, että Jumala on vastannut ja ottikin todesta vilpittömän rukoukseni. Kaikkea tuota olemme saaneet ja runsaasti. Tuomiokirkon kirkkoherra, tuomiorovasti Olli Hallikainen on toivonut, että näitä iltoja ei saa lopettaa. Tuomiokirkkoseurakunnalla ei ole tarjota mitään vastaavaa, joka kerää näin säännöllisesti hyvin aikuisväestöä iltoihin. Tämä on kaikkien etu ja ilo. On luottamus ja armo, lämpö ja läheisyys, silta, jota astua. Se tekee yhä nöyräksi. En voikaan paukutella henkseleitä paisuvana kipparina ja kiittää vain itseäni ja muita, vaan yhä edelleen sydämeni ja Jumalani muistuttaa: Muista, keltä kaikki on tullut? Muista keltä pyysit ja keltä sait? Älä kovene, kylmene, ja paadu itsehyväisyyteen. On kysymys Jumalan lahjasta ja ihmeestä, tiedät hyvin sen itse, kaikki toimintavuodet kokeneena ja nähneenä. Ensimmäistä kertaa Tampereella, kotikaupungissani ja kotiseurakunnassani ei olla edes Sana Soi ihmeen edessä.

-Tämän aion sanoa nyt Juhlaillassamme su 16.9. kun se on niin totta. Tämä juhlailta on järjestyksessään jo 217. Sana Soi -iltamme. Kaupungissa on yhä hengellistä kaipuuta ja etsintää, se ei ole minnekään häipynyt, se on lähetyskenttämme SRO:n työssä. Hienoa, kun Sana Soi -iltojen kantaisä Pauli ja Annekin ovat juhlassamme nyt paikalla. Illan teema: ”Juhlan aika” toteutuu monessa muodossa.

 

Syksyn tulevat illat ja vieraat

16.9. klo 18 Tampereen Tuomiokirkossa vieraina Vivamon johtaja Leena Broman ja basso Jaakko Ryhänen.  
14.0. klo 18 Finlaysonin kirkossa vieraina kirjailija-evankelista Jorma Kalajoki ja baritoni 
11.11. klo 18 Finlaysonin kirkossa vieraina kirjailija Riitta Lemmetyinen ja sahansoittaja Aarne Laasonen
16.12. klo 19 Finlaysonin kirkossa vieraina piispa Matti Repo, sekä viihdelaulajat Inga Sulin ja Erkki (Eki) Liikanen

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!