pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Raamattuopiston tuore identiteettiasiakirja luo katsauksen Raamattuopiston historiaan ja linjaa talon nykyiset teologiset painotukset.

Dokumentti jakaantuu kolmeen pääosaan, joissa vastataan kysymyksiin ”Mitä olemme?”, ”Mitä teemme?” ja ”Mitä opetamme?”.

- Dokumentti on paikallaan, koska Raamattuopisto on tunnettu, mutta kaikilla ei ole kokonaiskuvaa siitä, mitä kaikkea teemme, toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen perustelee.

Raamattuopistolla on erikseen strategia, joka on tarkoitettu pääosin säätiön sisäiseen käyttöön. Identiteettiasiakirja on suunnattu laajemmalle yleisölle, ja siinä selvitetään Raamattuopiston historia ja teologinen visio seikkaperäisesti mutta yleistajuisesti.

Vihkosen ensimmäinen pääosa ”Mitä olemme” kertoo lyhyesti Raamattuopiston historian ja vaiheet muutamien välähdysten kautta. Toinen osa ”Mitä teemme” kuvaa laajemmin Raamattuopiston Säätiön tämänhetkisestä toimintaa ja työnäkyä. Viimeisenä osana on ”Mitä opetamme”. Siinä on esitelty säätiön hengellisen opetuksen keskeiset painopistealueet muutamien aiheeseen liittyvien raamatunkohtien täydentämänä.

- Tänä päivänä Suomen Raamattuopiston teologia on luterilaista herätyskristillisyyttä. Se on siis armonvälinekristillisyyttä. Tätä on opetuksessamme terävöitetty. Sakramentit otetaan vakavasti ja samaan aikaan pidetään kiinni uskon ja epäuskon erosta. Haluamme sananjulistuksella kutsua ihmisiä uskoon – tai takaisin siihen armoon, joka jo kasteessa vuodatetaan, kommentoi Raamattuopiston julistustyönjohtaja Petri Kortelahti.

- Perinteinen viidesläisyyteen liittyvä käsitys on, että teologiamme on hurjan lakihenkistä. Vanha leimakirves jo 1950-luvulta on, että herätyskristillisyys on epäluterilaista. Dokumentti toivottavasti osaltaan näyttää sen, että tämä ei pidä paikkaansa, Vartiainen jatkaa.

Suomen Raamattuopiston Säätiön hallitus nimesi pari vuotta sitten työryhmän uudistamaan Raamattuopiston identiteettiasiakirjan, jonka aiempi versio palveli 1980-luvulta 2000-luvun alkuun. Työryhmän puheenjohtajana toimi Suomen Raamattuopiston Säätiön hallituksen puheenjohtaja Keijo Rainerma. Lisäksi mukana oli Lauri Vartiainen ja edellinen toiminnanjohtaja Timo Junkkaala, Raamattuopiston rehtori Juha Vähäsarja, vararehtori Marja-Kaarina Marttila ja julistustyön johtaja Petri Kortelahti.

Tutustu identiteettiasiakirjaan tästä

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!