pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Uutisia

 

Suomen Raamattuopisto tarjoaa itse tehtyjä, laadukkaita lounaita. Ruokasali löytyy Suomen Raamattuopiston Kauniaisten päärakennuksen toisesta kerroksesta ja lounaan voi maksaa sisääntuloaulaan.

Lounas  tarjoillaan kello 11.30–12.30. Tervetuloa!

Lounaslista vko 8
19.-25.2.2018

Maanantai          

Pasta Bolognese/ Kasvisbolognese
Kiisseli
Kahvi, tee

Tiistai    

Hernekeitto / Kasvishernekeitto
Pannukakku
Kahvi, tee

Keskiviikko         

Kermainen lohikastike / Kasviskastike
Perunat
Leivonnainen
Kahvi, tee

Torstai

Lihamureke / Kasvispihvit
Perunasose
Marjakiisseli
Kahvi, tee

Perjantai             

Broilerleike / Kasvisgratiini
Perunoita
Currykastike
Rahka
Kahvi, tee

Lauantai

Stroganoff
Perunat
Hedelmäsalaatti
Kahvi, tee

Sunnuntai           

Paistettua pangasiusta
Perunat
Kylmää paistia
Kuningatarrahka
Kahvi, tee

Ruokalistaan saattaa tulla muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Etsitkö innostavia haasteita kristillisessä julkaisutoiminnassa?

 

Suomen Raamattuopiston Säätiö etsii MEDIAJOHTAJAA.

 

Suomen Raamattuopiston Säätiö on itsenäinen, valtakunnallinen kristillinen järjestö keskuspaikkanaan Kauniainen. Kauniaisissa sijaitsee kansanopisto, muissa toimipaikoissa Vuokatissa ja Oulussa sijaitsevat loma- ja koulutuskeskukset. Tytäryhtiö Perussanoma Oy kustantaa kristillisiä kirjoja, lehtiä ja verkkomediaa.

 

Haemme mediajohtajaa vastaamaan SROS-konsernin viestinnästä ja markkinoinnista sekä Perussanoma Oy:n johtamisesta. Mediajohtaja huolehtii ulkoisen ja sisäisen viestinnän toteutuksesta ajanmukaisin toimintamallein. Markkinoinnin suunnittelun ja toteutuksen alueeseen kuuluvat niin kansanopiston kuin säätiön muutkin toiminnot sekä Perussanoman julkaisut. Toimenkuva on uusi.

 

Arvostamme taitoja viestinnän, markkinoinnin ja kehityshankkeiden toteuttamisessa sekä uusien digitaalisten markkinointikanavien käytössä. Yhteistyötaito ja hallinnolliset kyvyt ovat tärkeitä. Aiempi kustannusalan tuntemus luetaan eduksi.

 

Mediajohtajan tulee olla korkeakoulututkinnon suorittanut henkilö, jolla on tehtävän edellyttämä koulutus ja kokemus. Mediajohtaja on säätiön toiminnanjohtajan alainen ja johtoryhmän jäsen. Perusanoma Oy:n toimitusjohtajana hän vastaa toiminnasta yhtiön hallitukselle.

 

Hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen pyydetään lähettämään 7.3.2018 mennessä Suomen Raamattuopistolle, PL 15, 02701 Kauniainen tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen p. 040 451 6300 tai hallintopäällikkö Paula Mäkipää p. 09 5123 9158. Tehtävässä aloitus 1.5.2018 alkaen tai sopimuksen mukaan.

 

 

Suomen Raamattuopiston Säätiön tiedote 7.2.2018

Suomen Raamattuopistolla alkoivat yt-neuvottelut – arvioitu vähennystarve on 11-14 henkilötyövuotta

Suomen Raamattuopiston Säätiön (SROS) henkilökunnalle on annettu helmikuun alussa neuvotteluesitys yhteistoiminta- eli yt-neuvottelujen aloittamisesta. Neuvotteluesitys koskee koko SROS:n ja sen kustannusyhtiön henkilökuntaa. Säätiön hallituksen määrittelemä arvio vähennystarpeesta on 11-14 henkilötyövuotta.

- Prosessin tavoitteena on saada vuosia jatkunut talouden alijäämä korjattua, kertoo SROS:n toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

- Taustalla on muun muassa vuokratuottojen ja kirkon myöntämän tuen lasku viime vuosien aikana.

SROS:lle ei esimerkiksi ole viime vuosina myönnetty yhteisiä kirkkokolehteja. Samaan aikaan henkilökannatus eli työn ystävien yksityinen tuki on viime vuosina kasvanut. Noin 45 prosenttia Raamattuopiston Säätiön tuotoista tulee yksityisten ihmisten tukena.

Käytämme yhdessä henkilöstön kanssa kaikki keinot saavuttaaksemme mahdollisimman hyvät ja inhimilliset ratkaisut tässä raskaassa tilanteessa, sanoo Lauri Vartiainen.

- Tavoitteena on tasapainottaa talous niin, että esimerkiksi viime vuonna toteutuneisiin, koko henkilökuntaa koskeneisiin lomautuksiin ei olisi jatkossa tarvetta.

 

Jatkossa tehdään töitä pienemmällä henkilömäärällä

Henkilöstömäärän leikkauksia pyritään tekemään tasaisesti eri osastoilla, hallinnosta ja opetuksesta julistustyöhön ja tukipalveluihin saakka. Suomen Raamattuopiston Säätiön koko konsernissa on vakituista henkilökuntaa noin 60, jonka lisäksi tehtävissä on määräaikaisia ja muun muassa tuntiopettajia kansanopiston tehtävissä.

Taloudellista tilannetta säätiössä heikensi runsaat kaksi vuotta sitten tapahtunut Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) koulutuksen loppuminen Raamattuopiston kampuksella ja siitä seurannut vuokratuottojen menetys. Raamattuopiston oman kansanopistokoulutuksen opiskelijamäärää onnistuttiin kasvattamaan esimerkiksi viime syksynä yli 50 prosenttia, mutta valtionosuuksissa tämä lisäys näkyy vasta viiveellä.

Esimerkiksi musiikkilinjan suosio on ollut pitkään vahvaa, maahanmuuttajalinjat vetävät myös hyvin sekä uudet urheilu- ja teatterilinjatkin on pystytty aloittamaan, kertoo rehtori Juha Vähäsarja.

Diakin aikana rakennettujen uusien koulutustilojen lainojen lyhennykset on kuitenkin maksettava ja oppilasmäärien uudelleensopeuttaminen on vienyt oman aikansa, minkä vuoksi joudumme nyt leikkaamaan toimintamenoja.

Myös kustannusosakeyhtiö Perussanoman joidenkin toimintojen uudelleenjärjestelyitä pohditaan yt-neuvotteluissa.  Yhtiö on varsin riippuvainen esimerkiksi kristillisten kirjojen menekistä.

 

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen, puhelin 09 5123 9189

Rehtori Juha Vähäsarja, puhelin 09 5123 9150

sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomen Raamattuopiston suositut torstain aamupäiväluennot jatkuvat keväällä. Avoimien ovien luennot käsittelevät niin jokapäiväisessä arjessa selviytymistä, uskonelämää kuin Raamatun opetuksia.

Ennen luentoja on mahdollisuus osallistua kello 10 alkaen aamuehtoolliselle. Yleisöluento auditoriossa alkaa kello 10.45. Puolelta päivin on mahdollisuus jatkaa vielä lounaalle sekä kirja- ja kirppisostoksille.

Helmikuussa uskon arkea ja avioliittotyötä

Helmikuun ensimmäisenä päivänä evankelista, naistyön koordinaattori Anne Pohtamo-Hietanen kertoo uskosta arjessa. Viikkoa myöhemmin Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen pohtii, mitä sanottava kirkkoisillä olisi nykyajan kristityille.

Helmikuun puolivälissä päästään pureutumaan kestävän avioliiton salaisuuteen. Perhe- ja avioparityöntekijät Eija ja Jouni Koskela ovat äänessä 15.2. Etelä-Suomen koulujen hiihtolomaviikolla puolestaan pastori Ilpo Kari tarkastelee, miten voi löytää oman kutsumuksensa.

 

Maaliskuussa uskontojen moninaisuutta ja kristittyjen yhteyttä

Maaliskuu alkaa räväkästi, kun ensimmäisenä päivänä Avoimen Raamattukoulun opettaja, TM Santeri Marjokorpi tekee liberaaliteologian ruumiinavauksen. Viikkoa myöhemmin 8.3. TT Eero Junkkaala pohtii tietä tasapainoiseen uskoon.

15.3. TM Marja-Kaarina Marttila vaeltaa uskontojen torilla uskoa etsimässä. 22.3. Lehtori Tiina Karlsson on tavoittelemassa kristittyjen yhteyttä.

 

Huhtikuussa tunteita ja viisautta

Pelot, sairaudet ja viisaus tulevat käsittelyyn huhtikuussa Avoimien ovien luennoilla. 5.4. TT Juho Sankamo pohtii, miten henkivaltoihin tulisi suhtautua. Aluejohtaja Jukka Niemelä puolestaan miettii 12.4., onko sairaus paholaisen ase – vai kenties Jumalan.

Juha Vähäsarja tarkastelee 19.4. kysymystä siitä, tarvitseeko lopunaikoja pelätä. Kiinnostavan kuukauden päättää TT Raimo Mäkelän luento 26.4. siitä, miten tulen viisaaksi.

 

Toukokuussa apostoleita, marttyyreita ja uskonpuolustajia

Toukokuussa jatketaan uskonasioissa. Pastori Riku Larmala miettii 3.5., miksi Raamattu puhuu niin paljon apostoleista, eikä Jeesuksen pitäisi olla keskiössä. TT Vesa Ollilainen punnitsee 17.5., miten puolustaa uskoaan nykyajassa. TM Veli-Matti Kujala päättää luentosarjan 24.5. aiheenaan Mitä voimme oppia varhaiskirkon marttyyreilta?

Suomen Raamattuopiston Säätiö on saanut rahoituksen uudelle Lohtua läsnäolosta -diakoniahankkeelle. Saattohoidon vapaaehtoishanke auttaa elämänsä loppuvaiheessa tukea tarvitsevia.

Rahoituksen hankkeelle on myöntänyt Sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa toimiva Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuskus STEA. Hanke on kolmivuotinen, mutta STEA:lta haetaan jatkossakin vuosittain rahoitus hankkeille.

Suomen Raamattuopistolla on aiemmin toiminut Ollaan ihmisiksi! -lähimmäispalveluhanke. Vuodenvaihteessa päättyneessä hankkeessa oli mukana yli 60 vapaaehtoista.

- Koimme, että toimintaamme luotettiin kovasti, kun saimme uuden rahoituksen STEA:lta, sanoo SROS:n talousjohtaja Ilkka Hyövälti.

 

Vapaaehtoiset auttavat saattohoidossa olevia ja heidän läheisiään

Uuden hankkeen tarkoitus on tukea vanhusten hoivakodeissa ja omissa kodeissaan elämänsä loppuvaihetta eläviä sekä heitä saattamassa olevia omaisia. Lisäksi hanke haluaa lisätä hoivayksiköiden osaamista vapaaehtoisten kanssa toimittaessa.

-Toiminta aloitetaan pääkaupunkiseudulta, kertoo hankkeen projektipäällikkö Elina Lamminmäki.

- Rohkaisevia kokemuksia on jo saatu Kaunialan sairaalassa toteutetun pilottihankkeen kautta.

 

Hanke alkaa Kauniaisten läheltä ja pyrkii laajenemaan muualle Suomeen

Hankkeen aikana kartoitetaan mahdollisuuksia laajentaa toimintaa Raamattuopiston omien verkostojen avulla eri puolille Suomea. Tässä vaiheessa Espoon ja Kauniaisten kaupunkien vanhuspalvelujen kanssa on tehty aiesopimus toiminnan käynnistämisestä.

Pelkästään näiden alueella on yli 40 hoivayksikköä, jotka ovat sitoutuneet hoitamaan asukkaansa loppuun asti. Tiettävästi missään niistä ei kuitenkaan ole elämän loppuvaiheeseen keskittynyttä, organisoitua vapaaehtoistoimintaa.

 

Vapaaehtoiset koulutetaan tehtävään – ensimmäinen koulutus maaliskuussa

Harva kuolemaa lähestyvä haluaa olla yksin. Kaikilla ei kuitenkaan ole omaisia tukenaan.

- Vapaaehtoisen eräs tärkeä tehtävä onkin sijaistaa puuttuvaa omaista. Toiminta on ihmisenä ihmiselle olemista ja läsnäoloa, kertoo projektipäällikkö Elina Lamminmäki.

Toiminta tarvitsee paljon tekijöitä. Hanke järjestää vapaaehtoisille koulutusta sekä työnohjauksellista tukea ja mukaan pääsee joustavasti ympäri vuoden.

Ensimmäinen koulutus järjestetään Raamattuopistolla palmusunnuntaina. Tarkka ajankohta on 25.3.2018 kello 13.30-19.30.

Koulutus ei sido mihinkään ja on maksuton. Tarjoiluja varten pyydetään ilmoittautumaan 20.3. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 040 451 6781. 

 

Lisätietoja

Projektipäällikkö Elina Lamminmäeltä tai verkkosivuilta oheisen linkin kautta:

www.sro.fi/lohtualasnaolosta

 

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!