pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Kallio Pertti

laulaja. laulajaevankelista, musiikkisihteeri
p. 0400 312 443
pertti.kallio@sro.fi
Tue Pertin työtä lahjoituksella

Onko sinulla tilaisuuksia, joihin tarvitset musiikkia: * iltakirkkoja * kirkkokonsertteja * kahvikonsertteja * seurakuntatapahtumia * teemapäiviä Olen laulaja Pertti KallioTampereelta. Toimin Suomen RaamattuopistonSäätiön julistustyön musiikkisihteerinä ja muusikkona. Tehtävääni tulin 1980 valmistuttuani vuotta aikaisemmin nuorisonohjaajaksi. Urani sai alkunsa Pro Fide ja Disciples- yhtyeiden laulusolistina. Myöhemmin olen tullut tunnetuksi trubaduuri-tyyppisenä laulajana sekä klassisten laulujen tulkitsijana. Pertti Kallio on kiertänyt seurakunnissa laulajana Suomea yli 30 vuotta. Tämä aika on opettanut paljon ihmisten kohtaamisesta. – Ihmiset ovat rakastettavia ja kaipaavat yhteyttä. Heidät on tärkeä kohdata eikä olla vain kohtaavinaan. Ajassa on tehokkuutta vaativaa ja hylkäävää kovuutta, josta aito läsnäolo on usein kaukana. Moni on löytänyt tien seurakuntaan kriisiensä keskellä. Sysäys sisälle seurakuntaan on voinut olla hyvä musiikki-ilta.
– Monen ihmisen syvin tunne Jumalaa kohtaan on kaipuu. Haluan välittää musiikin kautta aitoa välittämistä, positiivisuutta ja toivoa, mutta en lupaa helppoa elämää, kuten nuorena lupailin. Kun oma elämäni on viety kärsimyskouluun, olen siellä kokenut hengellisiä kriisejä. Ihme, että olen selvinnyt. Jäljelle on jäänyt Kristuksen armo. Toivon, että se kuuluisi laulujeni lävitse ja olisi hyvän kosketus. Elämä on lyhyt ja ihminen hauras. Koskaan ei tiedä, kuinka paljon on aikaa. Elämän arvo nousee haavoittuvuudesta..
– Kiire kuluttaa ihmisen. Väsyneen kohtaa usein syvemmin laulun kuin pitkä puheen välityksellä. Siksi on tärkeää, että laulajalla on sanottavaa ja sanoma. Hän ei käy vain keikalla keikkumassa ja myymässä levyjään. Tämä on hengellistä työtä ei keikkailua. – Laulaminen on minulle palveluammatti. Kuulijan yläpuolelle ei saa asettua millään vallalla tai vuosien kokemuksilla. Ilman rakkautta ei ole evankeliumia. Pertti on innostunut myös miestyöstä sekä järjestöjen ja seurakuntien yhteistyöstä. Monipuolisuus on rikkaus. Pertti Kallio on laaja-alainen muusikko, joka säveltää ja sanoittaa itse useat kappaleensa, mutta mielellään esittää myös toisten lauluja, vanhoja ja uusia. Se näkyy myös vuosien myötä syntyneissä, useissa levyissään. Keskeisintä on, että laulut sopivat aiheeseen. Jokaisella tilaisuudella ja levyllä on oma punainen lankansa, joka on tärkeä laulajankin aistia. Monipuolisuus tarkoittaa myös esim. kykyä laulaa hengellisiä laulelmia kitaran säestyksellä siinä kun klassisempia lauluja kanttorin säestyksellä. Pertillä on myös klassisen musiikin opintoja Tampereen Konservatoriolta ja hän on laulanut vuodesta 1989 lähtien Tampereen oopperan kuorossa, joissa ajoittain ollut rooleja. – Oopperamusiikki on minulle keino kehittää ammattitaitoa, tulkintaa, luoda yhteyksiä ja ylläpitää äänenhuoltoa. Musiikkiin ammattilaisten kanssa työskentelystä olen oppinut paljon. Laatuvaatimusten tulisi olla korkea hengellisessäkin musiikissa. – Sitäkin toivon seurakunnassa, että hengellisessä musiikissa uskallettaisiin tuoda runon ja sävelten vahvoja tunteita esiin koskettavasti. Laulu ei koskaan ole vain laulamista ja nuottikuvia, se on tulkintaa Pertti haastaa. Hengellinen musiikki on lähinnä sydäntäni. Siinä sydämeni soi.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!