pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Pokka Tapio


p. 044 021 0111
tapio.pokka@gmail.com
Tue Tapion työtä lahjoituksella

Olen syntynyt Rovaniemellä vuonna 1961 ja muutin Ouluun opiskelujen takia vuonna 1981.

Alkuperäiseltä koulutukseltani olen tietoliikennetekniikan diplomi-insinööri. Työskentelin muutaman vuoden tutkimus- ja tuotekehitysinsinöörinä Nokia-yhtymän palveluksessa. Opiskeluaikana kohtasin ja löysin Jeesuksen omana Vapahtajanani Oulun Opiskelijalähetyksen yhteyksissä. Hengellisen työn näky kasvoi opiskeluvuosina ja ensimmäisinä insinöörityövuosina sen verran pakottaviin mittoihin, että päädyin alan ja uran vaihtoon - täysiaikaiseen hengelliseen työhön, lähetystyöntekijäksi, papiksi. Piispa Olavi Rimpiläinen muiden muassa oli antamassa vauhtia tähän ratkaisuun.

Eräs lyhyt, mutta merkittävä jakso oli, kun vaimoni Säteen kanssa saimme opiskelijaikäisinä palvella vuonna 1986 Raamattuopiston omistamassa leiri- ja kurssikeskuksessa Kellonkartanossa kesätyöntekijöinä. Se antoi tärkeän ja konkreettisen kipinän hengellisen työn urasuunnitelmille.

Perheeseen kuuluu puoliso Säde (luokanopettaja) ja kolme poikaa (Lauri, s. 1988, Tuomas, s. 1990 ja Aki-Petteri, s. 1995).

Vuodet 1992-2003 olimme Japanissa Ev.lut. Lähetysyhdistys Kylväjän lähettäminä seurakuntatyössä Koben alueella Länsi-Japanissa. Tällä hetkellä työskentelen Kylväjän aluekoordinaattorina Oulun hiippakunnassa ja Japanin työaluevastaavana. Asumme Oulussa.

Raamattuopiston vapaaehtoisen julistustyöntekijän toimenkuvaani kuuluu raamattuopetus ja lähetystyön esilläpitäminen seurakuntatilaisuuksissa sekä varsinkin kesäaikoina Kellonkartanon työpisteessä hengellisen toiminnan koordinointi. Viikottaiset ehtoollisjumalanpalvelukset ovat olleet vastuullani vuodesta 2004.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!