pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Ikonen Reijo

Yhteistyöhenkilö
p. 040 573 9210
reijo.ikonen@pp1.inet.fi
Tue Reijon työtä lahjoituksella

Reijo Ikonen on yksi suosituimpia oopperalaulajiamme joka kiertää konsertoimassa Suomen seurakuntia.

Hänen voimakkaat tulkintansa ovat liikuttaneet kuulijoita jo vuodesta -99 sakka, jolloin hänen silloinen puolisonsa ensin sairastui vakavasti ja sitten kuoli saman vuoden joulukuussa. \"Tämän surun aikana sain kokea, kuinka vaikeina hetkinä sain apua uskosta. Sain voimaa ylhäältä, kun en itse jaksanut. Tästä surusta nousi monta laulua jotka lohduttivat minua ja tahdoin saattaa ne levylle myös muiden lohdutukseksi\", Ikonen kertoo. Tämä levy on vuoden 2001 helmikuussa ilmestynyt ”Surusta Nousee Laulu”

Reijo Ikonen opiskeli laulua aluksi Porvoon Musiikkiopistossa, ja sen jälkeen eri opettajien johdolla mm. Wienin Musiikkikorkeakoulun professori Gerhard Kahryn johdolla.

Ikonen on ollut Suomen Oopperaliiton Solistipankissa tehden rooleja Kotkassa, Jyväskylässä ja Lahdessa. Hän on esiintynyt Savonlinnan Oopperajuhlilla Fideliossa, Taikahuilussa ja Aidassa. Lahden kaupunginteatterissa hän vieraili Straussin Lepakko operetissa sekä toimi Suomen Kansallisoopperassa vuonna -90 solistiharjoittelijana ja on vieraillut sen jälkeen eri rooleissa.

Ensimmäinen CD- äänite ilmestyi vuoden 2001 helmikuussa nimellä SURUSTA NOUSEE LAULU. Vuonna 2006 se saavutti kultalevy rajan, ja sitä on nykyisin myyty jo liki 20.000 kpl. Ensimmäisen levyn jälkeen on ilmestynyt 2 uutta äänitettä, JOULUAAMUN RAUHA. ja YKSIN RAKKAUS

Viime vuosina Ikonen on konsertoinut kotimaan lisäksi mm. Ruotsissa, Hollannissa, Kanadassa, USA:ssa ja Espanjassa. Kanadan kiertueella hän oli myös mukana TV- ohjelmassa. Vuosina 2004 ja 2005 hän oli mukana White -Christmas joulukonserttikiertueella ympäri Suomea tangokuninkaallisten kanssa. Vuoden 2008 lokakuussa Reijo Ikonen konsertoi Kanadan Vancouverissa.

Nykyään Ikonen kiertää kotimaassa omien konserttien lisäksi myös uudella kokoonpanolla nimeltään Tenorissimo. Tässä kokoonpanossa kaksi tenoria esittää duettosovituksina hengellisen musiikin helmiä.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!