pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Sankamo Juho

Vapaaehtoinen julistustyöntekijä
p. 095 123 9187
p. 040 671 2145
juho.sankamo@sro.fi
Tue Juhon työtä lahjoituksella

Hei! Olen Juho Sankamo, Varsinais-Suomen ja Satakunnan vapaaehtoinen julistustyöntekijä, innokas Sanan palvelija, pappi ja perheen isä. Aiemmin olen palvellut pappina Mikaelinseurakunnassa ja Ulvilan seurakunnassa, joten Varsinais-Suomi ja Satakunta ovat minulle tuttuja seutuja. Minulla on ikääni nähden hyvin paljon kokemusta raamatunopetustyöstä. Seurakuntaystävällisen lähestymistavan lisäksi tunnen Raamatun myös tutkimuksen näkökulmasta. Vuonna 2012 väittelin tohtoriksi raamattututkimuksen alalta. Sittemmin olen kirjoittanut Perussanoman kautta kaksi kansantajuista kirjaa: Israelin kuninkaiden maailma (2015) ja Henkivallat (2014).

Tarjoan seurakunnille opetusiltoja Sanan äärellä ja teemapäiviä, joissa syvennymme johonkin keskeiseen aiheeseen. Viime vuosina olen pitänyt lauantain teemapäiviä seuraavista aiheista:
- Syväsukellus evankeliumeihin: Milloin ja miksi evankeliumit kirjoitettiin? Kenelle ne on tarkoitettu? Oliko myös muita ”kilpailevia” evankeliumeja Jeesuksesta? Mitkä ovat kunkin evankeliumin erityispainotukset ja pääsanomat?
- Syväsukellus Kristuksen kirkkoon: Mitä tiedämme varhaisesta kirkosta ja sen eri seurakunnista Rooman valtakunnassa? Millaista jumalanpalvelusta niissä vietettiin? Ketkä johtivat näitä seurakuntia? Mitä arkeologia kertoo meille varhaisesta kirkosta?
- Syväsukellus Israelin kuninkaiden maailmaan: Israelin kuningaskausi kesti lähes 500 vuotta. Tuo maailma avaa ikkunat profeettojen sanomaan, Jumalan pelastussuunnitelmiin ja arkeologian ihmeellisiin löytöihin. Olen kirjoittanut tästä aiheesta edellä mainitun kirjan.
- Syväsukellus henkivaltojen maailmaan: Mitä kristittyjen tulisi ajatella enkeleistä, demoneista, saatanasta ja taikuudesta? Raamattu opettaa lujasti, että on olemassa vain yksi Jumala: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Tämä ei kuitenkaan ole milloinkaan estänyt kristittyjä uskomasta kokonaiseen henkivaltojen todellisuuteen. Olen kirjoittanut aiheesta kirjan Henkivallat. Kirkkovuoden näkökulmasta tämän aiheen käsittely sopii erityisen hyvin Mikkelinpäivän ja pyhäinpäivän läheisyyteen.

Yksittäisiä raamattuluentoja olen pitänyt valtavasti. Tässä muutama esimerkki pitämistäni aiheista:
- ”Rakkaimman opetuslapsen todistus” – Johanneksen evankeliumi.
- Jeesus onnellisuusoppaana (Matt. 5:1–11)
- Jotkut ”touhuavat joutavia” (2. Tess.). Miten kristityn tulisi suhtautua työntekoon? Jeesus oli rakennusmies, Pietari kalastaja ja Paavali teltantekijä.
- Kuningas Salomo – kiusausten kova kolminaisuus – naisia, valtaa ja kultaa (1. Kun. 1–11)
- Kuningas Hiskia, stressitesti ja Jerusalemin rakennusbuumi (2. Kun. 18–20)

Ota rohkeasti yhteyttä! Voimme järjestää seurakuntaanne myös musiikkilinjamme tai evankelistojemme vierailuja! Kaiken työmme tavoitteena on tukea ja vahvistaa seurakuntia ja kristittyjä Sanan ja yhteisen uskomme perustalla.

Jos haluat liittyä lähettirenkaaseen, niin lähetän sinulle muutaman kerran vuodessa lähettikirjeen, jossa kerron kuulumisia ja tulevia tapahtumia. Asun vaimoni Caritan ja kolmen lapsemme kanssa Turussa. Kiitän esirukouksista, ystävyydestä ja taloudellisesta tuesta.

Juho Sankamo
Vapaaehtoinen julistustyöntekijä
juho.sankamo@sro.fi
050-3011 851

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!