pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

 

STEA (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) jatkorahoittaa uutta kolmivuotista Lohtua läsnäolosta-saattohoidon vapaaehtoishanketta (2021 - 2023) 

STEA on myöntänyt uuden kolmivuotisen rahoituksen Suomen Raamattuopiston Säätiön koordinoimalle Lohtua läsnäolosta- saattohoidon vapaaehtoishankkeelle (2021–2023). Hanke käynnistyy touko-kesäkuun aikana toiminnan suunnittelulla, josta vastaa projektipäällikkö Kristiina Niemelä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tässä vaiheessa hankkeeseen rekrytoidaan 50 % projektityöntekijää. Mikäli sinua tai tuttaviasi kiinnostaa mielenkiintoinen työ saattohoidon vapaaehtoistoiminnan kehittämisen parissa, tutustu tehtävään linkin kautta ja laita hakemusta tulemaan.

https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/10718043?searchPhrase=terveydenhuoltoala&locations=Kauniainen&&announced=0&leasing=0&&&&english=false&sort=1

Kiitollisena ja innostuneena lähdemme jatkamaan ja kehittämään tätä tärkeää ja merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa.

Vuosien 2018-2020 aikana kehitettiin toimintamalli saattohoidon vapaaehtoisten koulutukseen ja välittämiseen hoivakoteihin

Edellisen hankkeen päätavoitteena oli vähentää saattohoidon vapaaehtoistoiminnan avulla hoivakodeissa asuvien yksinäisten ja erityistä tukea tarvitsemien turvattomuutta heidän elämänsä loppuvaiheeessa Tavoitteeseen päästiin kehittämällä toimintamalli, jossa rekrytoitiin, koulutettiin ja välitettiin saattohoidon vapaaehtoisia yksinäisten vanhusten viimeisten elinpäivien tueksi pääkaupunkiseudulta ja Länsi-Uudeltamaalta valittuihin hoivakoteihin. Samanaikaisesti hanke tuki hoivakoteja uuden saattohoidon vapaaehtoistoiminnan aloittamisessa ja laadukkaan saattohoidon kehittämisessä. Pilotointihoivakoteja oli mukana 14 ja hankkeen päätyttyä koulutettuja saattohoidon vapaaehtoisia 131 henkilöä.

Kokeilun hyvä vastaaotto ja tulevaisuus

Tämä hanke osoitti, että kehitetty malli on toimiva ja mahdollistaa koulutetun saattohoidon vapaaehtoisen käytön hoivakodeissa vanhuksen elämän loppuvaiheen tukena. Saattohoidon vapaaehtoisten kokema tehtävän merkitys heidän omassa elämässään on myös varteenotettava asia. Hoivakodit pitävät saattohoidon vapaaehtoistoimintaa arvokkaana ja hoitajat kokevat saaneensa henkistä helpotusta tietäessään saattohoidon vapaaehtoisen läsnäolosta yksinäisimpien asukkaiden luona. 

Hoivakotien esille nostama tarve saattohoidon vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä tukee tämäntyyppisen toiminnan jatkokehittämistä tulevaisuudessa. On siis tärkeää jatkaa keskustelua ja tiedon levittämistä saattohoidon vapaaehtoistoiminnan hyödyistä koskien koko maata. Koronaepidemian hellitettyä vapaaehtoiset jatkavat toimintaansa osana hoivakotien tiimejä.

Suuret kiitokset

Lämmin kiitos kaikille saattohoidon vapaaehtoisille, yhteistyöhoivakodeille ja muille yhteistyötahoille !

projektipäällikkö Kristiina Niemelä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 040 - 451 6781

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!