pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

 

 

Kolmivuotinen Ollaan Ihmisiksi! -hanke on päättynyt. Siihen mahtui tuhansia kohtaamisia ikäihmisten kanssa kodeissa, Raamattuopistolla, hoivakodeissa ja sairaalan saattohoito-osastolla. Toteuttamiseen tarvittiin  toista sataa vapaaehtoista ja lukuisia yhteistyökumppaneita.

Olemme kiitollisia - erityisesti kohdattujen lähimmäisten puolesta - kaikille, jotka mahdollistivat hankkeen toteutumisen.

 

Saattohoidon vapaaehtoishanke Lohtua läsnäolosta

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Suomen Raamattuopiston Säätiölle rahoituksen uudelle kolmivuotiselle diakoniahankkeelle. Kyseessä on Saattohoidon vapaaehtoishanke Lohtua läsnäolosta.

Hankkeen tarkoituksena on vapaaehtoisvoimin tukea elämänsä loppuvaiheessa olevia lähimmäisiä erityisesti vanhusten hoivakodeissa sekä myös omissa kodeissa. Lisäksi vapaaehtoiset tarjoavat läheistään saattamassa oleville omaisille sellaista lähimmäisyyttä, joka auttaa selviämään kriisistä eteenpäin. Hanke on valmis ottamaan vastaan myös valmentavan haasteen: hoivayksiköiden henkilökunnan kanssa yhteistyössä kehitetään toimintamalleja, jotka auttavat ammattilaisia, omaisia ja vapaaehtoisia toimimaan saumattomasti tuettavan elämänlaadun parantumiseksi. Vaikka hankkeen nimessä mainitaan sana saattohoito, lääkärin tekemää virallista saattohoitopäätöstä ei kuitenkaan edellytetä avun piiriin pääsemiseksi.

Toiminta on ihmisenä ihmiselle olemista, kappaleen matkaa rinnalla kulkemista, läsnä olemista, kuuntelemista, pysähtymistä ja jakamista.

Aloitamme pääkaupunkiseudulta, mutta samalla ryhdymme kartoittamaan mahdollisuuksia palvella maantieteellisesti laajemmalla alueella. Espoon ja Kauniaisten kaupunkien vanhuspalvelujen kanssa on jo solmittu aiesopimus yhteistyön aloittamisesta.

Työntekijätiimissä jatkamme aiemmassa hankkeessa tutuksi käyneellä miehityksellä: projektipäällikkkönä toimii Elina Lamminmäki ja -työntekijänä Kaisa Timperi.

 

Vapaaehtoisista pidetään huolta

Hankkeeseen voi hakeutua vapaaehtoiseksi milloin vain ottamalla yhteyttä projektityöntekijöihin, joiden yhteystiedot löytyvät alta kohdasta Lisätiedot. Haastattelemme hakijat ja järjestämme tarvittaessa lähimmäispalvelun peruskoulutusta sekä sitä haluaville matkan varrella syventävää koulutusta. Pyrimme löytämään itse kullekin sopivan tavan ja paikan toimia.

Hankkeen työntekijät ovat tavattavissa yleensä arkisin klo 9 - 15. Heidän kanssaan voi keskustella luottamuksellisesti lähimmäispalvelussa vastaan tulleista, mieltä painavista asioista.

Työnohjauksellista toimintaa järjestetään tarpeen mukaan. 

 

Tervetuloa koulutuksiin!

Kaikille avoimet koulutukset aloitettiin lievänä varaslähtönä jo 11.1.2018, jolloin TT Timo Junkkaala luennoi aiheesta Kuolemisen taito.

Nyt kutsumme kaikkia elämän loppuvaiheen lähimmäispalvelusta kiinnostuneita Raamattuopistolle Kauniaisiin palmusunnuntaina 25.3. klo 13.30-19.30.

Päivän ohjelma:

13.30 Tervetuloa! Mistä tänään oikein puhumme? / projektipäällikkö Elina Lamminmäki

14.00 Ihminen ihmiselle - kohtaamisen työkaluja / diakoni, työnohjaaja Maija-Liisa Halme

15.30 tauko ja tarjoilu

16.00 Miksi autamme, mitä diakonialla tarkoitetaan? Mitä kuolemaa lähestyvän vierellä voi ja kannattaa tehdä / mitä ei pidä tehdä? - teologin näkökulma / pastori Petri Kortelahti

17.15 Henkilökunnan, omaisten ja vapaaehtoisen yhteispelillä tuettavan parhaaksi / tiimivastaava Mari Olkoniemi

18.00 Luottaen läsnä - kokemusasiantuntijan puheenvuoro / Sinikka Werling

19.00 Tuumasta toimeen - miten tästä eteenpäin? / Elina Lamminmäki

 

Koulutus on maksuton. Tarjoiluja varten pyydämme ilmoittautumaan 20.3. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

tai p. 040 451 6781.

Koulutukseen osallistuminen ei sido mihinkään.

 

Kalenteriin kannattaa merkitä myös saattohoidon valtakunnallinen koulutustapahtuma Raamattuopistolla Kauniaisissa 5.-7.10.2018.
 

  

Lisätiedot

Lisätietoja hanketoiminnasta, mukaan pääsemisestä, koulutuksista ja tapahtumista antaa projektipäällikkö Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 040 451 6781 ja projektityöntekijä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 9052235. 

 https://www.facebook.com/LohtuaLasnaolosta/

 

 

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!