pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

 

Hoivakoteihin suunnattu saattohoidon vapaaehtoishanke Lohtua läsnäolosta 2018-2020

Lohtua läsnäolosta- hanke on Sosiaali- ja Terveysministeriön rahoittama ja Suomen Raamattuopiston Säätiön koordinoima kolmivuotinen saattohoidon vapaaehtoishanke.

Hankkeen päätehtävät ovat vapaaehtoisten rekrytointi, kouluttaminen ja välittäminen pääkaupunkiseudun ja Länsi-Uudenmaan hoivakoteihin. Lisäksi hanke kouluttaa ja tukee hoivakoteja saattohoidon vapaaehtoistoiminnan alkuun saattamisessa. Hanke varmistaa, että vapaaehtoisten tehtävät kohdistuvat elämänsä loppuvaiheessa olevien iäkkäiden ja heidän läheistensä henkilökohtaiseen tukeen.

Haluatko saattohoidon vapaaehtoiseksi ?

Kevään 2020 starttikoulutusten ajankohdat ilmoitetaan joulukuussa 2019. Koulutuksen käytyäsi voit aloittaa saattohoidon vapaaehtoistoiminnan valitsemassasi hoivakodissa.

Vanhuksen rinnalle tavallisen ihmisen taidoilla

Saattohoidon vapaaehtoisena toimiminen ei edellytä sinulta mitään erityistaitoja. Kohtaat vanhan ihmisen, kuljet kappaleen matkaa hänen rinnallaan, olet läsnä, kuuntelet, pysähdyt ja annat aikaasi.

Saattohoidon vapaaehtoisten koulutuspolku

Jos sinulla ei ole kokemusta saattohoidon vapaaehtoistoiminnasta, tule hankkeen järjestämään starttikoulutukseen, jonka avulla pääset alkuun. Lisäksi toivomme sinun osallistuvan syventäviin koulutuksiin. Koulutukset ovat sinulle maksuttomia.

Tukea ja virkistystä

Lohtua läsnäolosta -hankkeen projektipäällikkö Kristiina Niemelä on puhelimitse tavoitettavissa arkisin klo 9.00 - 15.00. Projektityöntekijä Emmi Korhonen on tavoitettavissa ma-ke klo 9-15. Heihin voit ottaa yhteyttä saattohoidon vapaaehtoistyöhön liittyvissä kysymyksissä ja keskustella luottamuksellisesti vapaaehtoistyössä kohtaamistasi asioista.

Kevään  2020 maksuttomat koulutukset

Starttikoulutukset:

Saattohoidon starttikoulutukset keväällä 2020 on peruttu.

HUOM! Lohtua Läsnäolosta-hankkeen Raamattuopistolle suunniteltu la 23.3 koulutuspäivä "Kuolemasta saa puhua" siirretään syksyyn. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Yhteystiedot

Työntekijät:

  • projektipäällikkö FT Kristiina Niemelä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040- 451 6781
  • projektityöntekijä sh Emmi Korhonen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 050-9118662
  • kouluttaja sh Kaisa Timperi: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 - 905 2235

Facebook: @LohtuaLasnaolosta

Oheisella videolla Hillan kertoo ajatuksiaan vanhusten rinnalla kulkemisesta saattohoidon vapaaehtoistehtävässä

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!