pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

 

Hoivakoteihin suunnattu saattohoidon vapaaehtoishanke Lohtua läsnäolosta 2018-2020

Sosiaali- ja Terveysministeriö on myöntänyt Lohtua läsnäolosta-hankkeelle rahoituksen vuodelle 2019. Kyseessä on Suomen Raamattuopiston Säätiön koordinoima kolmivuotinen hanke.

Hankkeen päätehtävät ovat vapaaehtoisten rekrytointi, kouluttaminen ja välittäminen pääkaupunkiseudun ja Länsi-Uudenmaan hoivakoteihin. Lisäksi hanke kouluttaa ja tukee hoivakoteja saattohoidon vapaaehtoistoiminnan alkuun saattamisessa ja varmistaa, että vapaaehtoisten tehtävät kohdistuvat elämänsä loppuvaiheessa olevien iäkkäiden ja heidän läheistensä henkilökohtaiseen tukeen.

Haluatko saattohoidon vapaaehtoiseksi ?

Jos haluat saattohoidon vapaaehtoiseksi hoivakoteihin, ota yhteyttä hankkeen työntekijöihin tai ilmoittaudu pääkaupunkiseudulla järjestettäviin Starttikoulutuksiin. Työntekijöiden yhteystiedot ja Starttikoulutusajankohdat ovat sivuston lopussa. Haastattelemme kaikki hakijat.

Vanhuksen rinnalle tavallisen ihmisen taidoilla

Saattohoidon vapaaehtoisena toimiminen ei edellytä sinulta mitään erityistaitoja. Kohtaat vanhan ihmisen, kuljet kappaleen matkaa hänen rinnallaan, olet läsnä, kuuntelet, pysähdyt ja annat aikaasi.

Saattohoidon vapaaehtoisten koulutuspolku

Jos sinulla ei ole kokemusta saattohoidon vapaaehtoistoiminnasta, suosittelemme sinua osallistumaan hankkeen järjestämään Starttikoulutukseen. Lisäksi toivomme sinun osallistuvan 4 x vuodessa järjestettäviin jatkokoulutuksiin. Koulutukset ovat sinulle maksuttomia.

Tukea ja virkistystä

Hanke järjestää vertaistukiryhmiä vähintään kaksi kertaa vuodessa. Näissä pienryhmissä jaetaan kokemuksia ja keskustellaan aiheesta pienen purtavan lomassa. Voit myös osallistua hoivakotien järjestämiin vapaaehtoistapaamisiin. Säännöllisissä erin tyyppisissä virkistystapahtumissa tapaat muita vapaaehtoisia. Hankkeen työntekijät ovat puhelimitse tavoitettavissa arkisin klo 9.00 - 15.00. Heidän kanssaan voit keskustella luottamuksellisesti saattohoidon vapaaehtoistyössä kohtaamistasi asioista.

Saattohoidon vapaaehtoisten kesätreffit Helsingissä Torstaina 6.6.2019. Keskuskirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Klo 18.00-20.00. Ilmoittautuminen: 29.5.2019 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Syksyn 2019 koulutukset

Katso syksyn koulutukset ja tapahtumat (PDF).

Yhteystiedot

Työntekijätiimiin kuuluvat projektipäällikkö FT, TtM, ft Kristiina Niemelä sekä projektityöntekijä sh (AMK) Kaisa Timperi.

  • Kristiina Niemelä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040- 451 6781
  • Kaisa Timperi: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 - 905 2235
  • Kesätyöntekijä Marika Leutola-Tarvonen 24.6.-16.8.2019 : Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 - 905 2235

Facebook: @LohtuaLasnaolosta

Oheisella videolla Hillan kertoo ajatuksiaan vanhusten rinnalla kulkemisesta saattohoidon vapaaehtoistehtävässä

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!