pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Etusivu-tule mukaan-ollaan ihmisiksi-686x345

 

 
Yhteiskunnan palveluista ja omaisten huolenpidosta huolimatta moni vanhus on todella yksin ja peloissaankin. Ja toisaalta - olemme itse onnellisempia, kun autamme muita. Antaessaan todella saa.

 

Ollaan Ihmisiksi! -hanke

 TULE KANSSAMME RAKENTAMAAN INHIMILLISTÄ VANHUUTTA

 

Kolmivuotinen Ollaan Ihmisiksi! -lähimmäispalveluhanke elää ja voi hyvin! Kolmas toimintavuosi on käynnistynyt vauhdikkaasti koulutustapahtuman, uusien yhteistyöavauksien ja monien uusien kontaktien myötä.

Hankkeen tehtävänä on omalta osaltaan lievittää pääkaupnkiseudulla asuvien vanhusten yksinäisyyden ja turvattomuuden tunnetta. Tarve on aivan valtava, joten tekijöitä tarvitaan.

Toimimme tällä hetkellä Espoossa Aurorakodissa, Iltalassa, Espoon keskuksen palvelukeskuksessa, Laaksolahden hoivakodissa, Elämäntalo Aariassa ja Puolarvilla-nimisellä  saattohoito-osastolla, Kauniaisissa Raamattuopistolla ja kohta Kaunialan Sairaalassa, sekä monissa kodeissa eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Meille saa mielellään kertoa, jos tietää tai tuntee iäkkään ihmisen, joka kaipaisi yhteydenpitoa - ihmistä lähelleen. Ja meihin saa ottaa yhteyttä, jos mieleen on tullut ajatus siitä, että haluaisi tehdä jotain ikäihmisten elämänlaadun parantumiseksi.

Torstaikammari joka viikko

Matalan kynnyksen kohtaamispiakka Torstaikammari on avoinna Raamattuopistolla nimensä mukaisesti joka torstai klo 12-14 aina kesään asti. Sinne voi tulla juttelemaan, puimaan edellä pidetyn yleisöluennon sisältöä, kahvittelemaan, lukemaan lehtiä ja kirjoja tai tekemään käsitöitä. Ennen Kammarin avautumista voi halutessaan osallistua kaikille avoimeen viikkohartauteen klo 10 ja yleisöluennolle klo 10.45-12.  

 

Tärkeä luento kaikille, mutta erityisesti ikäihmisille

Torstaina 16.3.2017 OTT, VT Anja Karvonen-Kälkäjä luennoi aiheesta Hoitotahto ja edunvalvontavaltuutus itsemääräämisoikeuden työkaluina.

Luento pidetään klo 10.45 - 12 Raamattuopiston auditoriossa, toisessa kerroksessa. Tilaisuus on maksuton.

Saattohoitokoulutuksen uusinta

Järjestimme tammikuussa koulutuksen "Ihmiseksi ihmiselle saattohoidossa". Kaikille avoin, mutta erityisesti saattohoidon vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille suunnattu koulutus sai niin suuren suosion, että kaikki eivät mahtuneet mukaan.

Lauantaina 6.5. on mahdollista osallistua koulutuksen uusintaan, jossa sisältö on osapuilleen sama, luennoitsijat osittain eri henkilöitä.

Päivä alkaa klo 10.15. Johtava ylilääkäri Reino Pöyhiä puhuu saattohoidon periaatteista lääkärin ja lääketieteen näkökulmasta klo 10.30 alkaen. Iltapäivällä on keskustelun ja kokemusasiantuntijoiden puheenvuoron aika sekä kirkkoherra emeritus Antti Rusaman luento aiheesta Mistä kuolemassa on kysymys kristinuskon näkökulmasta ja miten maallikko voi tukea kuolemaa lähestyvää?

Koulutus on maksuton, mutta ruokailua ja tilavarausta varten pyydetään ilmoittautumaan 27.4. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai tekstiviestillä 040 451 6781 tai Raamattuopiston toimistoon.

Tervetuloa!

  

Puhelinpalvelu

Ollaan Ihmisiksi! -hankkeen työntekijät ovat tavoitettavissa yleensä maanantaista perjantaihin klo 9-15. Heille voi soittaa, jos on juttuseuran tarpeessa tai jokin painaa mieltä. Puhelinnumerot löytyvät kohdasta Lisätiedot.

Vapaaehtoisista pidetään huolta

Hankkeeseen voi hakeutua vapaaehtoiseksi milloin vain ottamalla yhteyttä projektityöntekijöihin, joiden yhteystiedot löytyvät alta kohdasta Lisätiedot. Haastattelemme hakijat ja järjestämme tarvittaessa lähimmäispalvelun peruskoulutusta sekä sitä haluaville matkan varrella syventävää koulutusta. Pyrimme löytämään itse kullekin sopivan tavan ja paikan toimia. Monenlaiselle tekemiselle ja toiselle ihmiselle läsnä olemiselle on tarvetta.

Hankkeen työntekijät ovat tavattavissa yleensä arkisin klo 9 - 15. Heidän kanssaan voi keskustella luottamuksellisesti lähimmäispalvelussa vastaan tulleista, mieltä painavista asioista.

Vapaaehtoisten yhteisiä vertaisryhmiä järjestetään tarpeen mukaan, ja virkistyspäiviä vietetään pari kertaa vuodessa. 

 

Hankkeen rahoitus

Raha-automaattiyhdistys on myöntänyt Suomen Raamattuopiston Säätiölle mittavan avustuksen Ollaan Ihmisiksi! -hankkeen toteuttamiseksi. Hanke hyväksyttiin osaksi RAY:n Eloisa ikä -ohjelmaa, joka jatkuu vuoden 2017 loppuun asti. 

  

Lisätiedot

Lisätietoja Ollaan Ihmisiksi! -hankkeesta, mukaan pääsemisestä, koulutuksista ja tapahtumista antaa projektipäällikkö Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 040 451 6781 ja projektityöntekijä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 9052235.

Käy tykkäämässä meistä Facebook-sivullamme: @ollaanihmisiksihanke

 

 

 

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!