pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Etusivu-tule mukaan-ollaan ihmisiksi-686x345

rahoitus 

 
Yhteiskunnan palveluista ja omaisten huolenpidosta huolimatta moni vanhus on todella yksin ja peloissaankin. Ja toisaalta - olemme itse onnellisempia, kun autamme muita. Antaessaan todella saa.

 

Ollaan Ihmisiksi! -hanke

 TULE KANSSAMME RAKENTAMAAN INHIMILLISTÄ VANHUUTTA

 

Kolmivuotinen Ollaan Ihmisiksi! -lähimmäispalveluhanke elää ja voi hyvin! Kolmas toimintavuosi on jo pitkällä.

Hankkeen tehtävänä on omalta osaltaan lievittää pääkaupnkiseudulla asuvien vanhusten yksinäisyyden ja turvattomuuden tunnetta. Tarve on aivan valtava, joten tekijöitä tarvitaan.

Toimimme tällä hetkellä mm. Espoossa Aurorakodissa, Iltalassa, Elämäntalo Aariassa ja Villa Glims -nimisellä  saattohoito-osastolla, Kauniaisissa Raamattuopistolla ja Kaunialan Sairaalassa, sekä monissa kodeissa eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Meille saa mielellään kertoa, jos tietää tai tuntee iäkkään ihmisen, joka kaipaisi yhteydenpitoa - ihmistä lähelleen. Ja meihin saa ottaa yhteyttä, jos mieleen on tullut ajatus siitä, että haluaisi tehdä jotain ikäihmisten elämänlaadun parantumiseksi. Juuri nyt olisi tarjolla monenlaisia tehtäviä! Ota rohkeasti yhteyttä.

Saattohoitokoulutuksia

Järjestimme tammikuussa koulutuksen "Ihmiseksi ihmiselle saattohoidossa". Kaikille avoin, mutta erityisesti saattohoidon vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille suunnattu koulutus sai niin suuren suosion, että kaikki eivät mahtuneet mukaan.

Lauantaina 6.5. järjestettiin uusinta, joka kokosi jälleen ison joukon väkeä.

Olemme anomassa avustusta uudelle hankkeelle, Lohtua läsnäolosta, jonka tarkoituksena on tukea vapaaehtoisvoimin elämän loppuvaiheessa olevia lähimmäisiä. Uuden hankkeen toteutuminen varmistuu vasta aivan joulun kynnyksellä, mutta mukaan saattohoidon vapaaehtoistoimintaan pääsee aiemminkin. Jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät kohdasta Lisätietoja.

Syyskuussa juhlitaan pitkää elämää

Sunnuntaina 24.9.2017 järjestämme jälleen juhlan 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Haluamme, että korkean iän saavuttaneet saavat kokea itsensä edes hetken arvostetuiksi, kunnioitetuiksi ja juhlituiksi. Aikataulusta ja ohjelmasta sekä ilmoittautumisesta kerrotaan tarkemmin myöhemmin.

  

Puhelinpalvelu

Ollaan Ihmisiksi! -hankkeen työntekijät ovat tavoitettavissa yleensä maanantaista perjantaihin klo 9-15. Heille voi soittaa, jos on juttuseuran tarpeessa tai jokin painaa mieltä. Puhelinnumerot löytyvät kohdasta Lisätiedot. Hankkeen työntekijöiden loman aikana kesätyöntekijä Maaria Lamminmäen tavoittaa numerosta 040 451 6781.

Vapaaehtoisista pidetään huolta

Hankkeeseen voi hakeutua vapaaehtoiseksi milloin vain ottamalla yhteyttä projektityöntekijöihin, joiden yhteystiedot löytyvät alta kohdasta Lisätiedot. Haastattelemme hakijat ja järjestämme tarvittaessa lähimmäispalvelun peruskoulutusta sekä sitä haluaville matkan varrella syventävää koulutusta. Pyrimme löytämään itse kullekin sopivan tavan ja paikan toimia. Monenlaiselle tekemiselle ja toiselle ihmiselle läsnä olemiselle on tarvetta.

Hankkeen työntekijät ovat tavattavissa yleensä arkisin klo 9 - 15. Heidän kanssaan voi keskustella luottamuksellisesti lähimmäispalvelussa vastaan tulleista, mieltä painavista asioista.

Vapaaehtoisten yhteisiä vertaisryhmiä järjestetään tarpeen mukaan, ja virkistyspäiviä vietetään pari kertaa vuodessa. 

 

- Jäämme molemmat lomalle juhannukselta. Elina on töissä heinäkuun viimeisen viikon, mutta sitten jatkaa vielä lomaansa siten, että palaa 14.8. työn ääreen. Kaisa taas keskeyttää lomansa elokuun ensimmäisen viikon ajaksi. Hänkin palaa kokonaan sitten 14.8. töihin.

- Kesätyöntekijämme on toimessa silloin, kun me lomailemme. Maaria Lamminmäen tavoittaa Elinan numerosta, joka on siis 040 451 6781.

 

Kaikille avoimia koulutuksia syksyllä

- Avoimien ovien luentosarjassa torstaisin klo 10.45-12 vierailee 26.10. ylilääkäri Tiina Tasmuth aiheenaan Eutanasia vai saattohoito,  ja 9.11. professori Markku Ojanen luennoi lähimmäispalveluun liittyvästä aiheesta Paras onni - yhteinen onni.

Marraskuun Mielenterveys- ja ihmissuhdetyön kurssin aiheena 17.-19.11. on Eväitä kriisissä olevan kohtaamiseen.

 

Hankkeen rahoitus 

STEA (ent. RAY:n avustusosasto) rahoittaa hanketta Veikkauksen tuotoilla. Kuulumme Vanhustyön keskusliiton koordinoimaan Eloisa ikä -ohjelmaan, jonka tavoitteena on parantaan suomalaisten ikäihmisten henkistä hyvinvointia. 

  

Lisätiedot

Lisätietoja Ollaan Ihmisiksi! -hankkeesta, mukaan pääsemisestä, koulutuksista ja tapahtumista antaa projektipäällikkö Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 040 451 6781 ja projektityöntekijä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 9052235.

Käy tykkäämässä meistä Facebook-sivullamme: @ollaanihmisiksihanke

 

 

 

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!