pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Etusivu-tule mukaan-ollaan ihmisiksi-686x345

 

 
Yhteiskunnan palveluista ja omaisten huolenpidosta huolimatta moni vanhus on todella yksin ja peloissaankin. Ja toisaalta - olemme itse onnellisempia, kun autamme muita. Antaessaan todella saa.

 

Ollaan Ihmisiksi! -hanke

 TULE KANSSAMME RAKENTAMAAN INHIMILLISTÄ VANHUUTTA

 

Kolmivuotinen Ollaan Ihmisiksi! -lähimmäispalveluhanke elää ja voi hyvin! Kolmas toimintavuosi on jo pitkällä.

Hankkeen tehtävänä on omalta osaltaan lievittää pääkaupnkiseudulla asuvien vanhusten yksinäisyyden ja turvattomuuden tunnetta. Tarve on aivan valtava, joten tekijöitä tarvitaan.

Toimimme tällä hetkellä mm. Espoossa Aurorakodissa, Iltalassa, Elämäntalo Aariassa ja Villa Glims -nimisellä  saattohoito-osastolla, Kauniaisissa Raamattuopistolla ja Kaunialan Sairaalassa, sekä monissa kodeissa eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Meille saa mielellään kertoa, jos tietää tai tuntee iäkkään ihmisen, joka kaipaisi yhteydenpitoa - ihmistä lähelleen. Ja meihin saa ottaa yhteyttä, jos mieleen on tullut ajatus siitä, että haluaisi tehdä jotain ikäihmisten elämänlaadun parantumiseksi. Juuri nyt olisi tarjolla monenlaisia tehtäviä! Ota rohkeasti yhteyttä.

Saattohoitokoulutuksen uusinta

Järjestimme tammikuussa koulutuksen "Ihmiseksi ihmiselle saattohoidossa". Kaikille avoin, mutta erityisesti saattohoidon vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille suunnattu koulutus sai niin suuren suosion, että kaikki eivät mahtuneet mukaan.

Lauantaina 6.5. on mahdollista osallistua koulutuksen uusintaan, jossa sisältö on osapuilleen sama, luennoitsijat osittain eri henkilöitä.

Päivä alkaa klo 10.15. Johtava ylilääkäri Reino Pöyhiä puhuu saattohoidon periaatteista lääkärin ja lääketieteen näkökulmasta klo 10.30 alkaen. Lounastauko pidetään klo 12-13. Iltapäivällä on keskustelun ja kokemusasiantuntijoiden puheenvuoron aika sekä kirkkoherra emeritus Antti Rusaman luento aiheesta Mistä kuolemassa on kysymys kristinuskon näkökulmasta ja miten maallikko voi tukea kuolemaa lähestyvää? Päivä päättyy klo 16.

Koulutus on maksuton, mutta ruokailua ja tilavarausta varten pyydetään ilmoittautumaan 27.4. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai tekstiviestillä 040 451 6781 tai Raamattuopiston toimistoon 09 512 3910.

Tervetuloa!

Syyskuussa juhlitaan pitkää elämää

Sunnuntaina 24.9.2017 järjestämme jälleen juhlan 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Haluamme, että korkean iän saavuttaneet saavat kokea itsensä edes hetken arvostetuiksi, kunnioitetuiksi ja juhlituiksi. Aikataulusta ja ohjelmasta sekä ilmoittautumisesta kerrotaan tarkemmin myöhemmin.

  

Puhelinpalvelu

Ollaan Ihmisiksi! -hankkeen työntekijät ovat tavoitettavissa yleensä maanantaista perjantaihin klo 9-15. Heille voi soittaa, jos on juttuseuran tarpeessa tai jokin painaa mieltä. Puhelinnumerot löytyvät kohdasta Lisätiedot.

Vapaaehtoisista pidetään huolta

Hankkeeseen voi hakeutua vapaaehtoiseksi milloin vain ottamalla yhteyttä projektityöntekijöihin, joiden yhteystiedot löytyvät alta kohdasta Lisätiedot. Haastattelemme hakijat ja järjestämme tarvittaessa lähimmäispalvelun peruskoulutusta sekä sitä haluaville matkan varrella syventävää koulutusta. Pyrimme löytämään itse kullekin sopivan tavan ja paikan toimia. Monenlaiselle tekemiselle ja toiselle ihmiselle läsnä olemiselle on tarvetta.

Hankkeen työntekijät ovat tavattavissa yleensä arkisin klo 9 - 15. Heidän kanssaan voi keskustella luottamuksellisesti lähimmäispalvelussa vastaan tulleista, mieltä painavista asioista.

Vapaaehtoisten yhteisiä vertaisryhmiä järjestetään tarpeen mukaan, ja virkistyspäiviä vietetään pari kertaa vuodessa. 

 

Hankkeen rahoitus 

STEA (ent. RAY:n avustusosasto) rahoittaa hanketta Veikkauksen tuotoilla. Kuulumme Vanhustyön keskusliiton koordinoimaan Eloisa ikä -ohjelmaan, jonka tavoitteena on parantaan suomalaisten ikäihmisten henkistä hyvinvointia. 

  

Lisätiedot

Lisätietoja Ollaan Ihmisiksi! -hankkeesta, mukaan pääsemisestä, koulutuksista ja tapahtumista antaa projektipäällikkö Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 040 451 6781 ja projektityöntekijä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 9052235.

Käy tykkäämässä meistä Facebook-sivullamme: @ollaanihmisiksihanke

 

 

 

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!