Elämäsi paras sijoitus!

Raamatun opiskelu on sijoitus elämään, joka kannattaa aina

Hienoa, että olet kiinnostunut Raamatun opiskelemisesta. Raamattuopisto tahtoo olla rohkaisemassa jokaista sanan tutkimiseen ja säännölliseen lukemiseen.

Raamattu kertoo suuren ilosanoman armosta ja anteeksiantamuksesta, jonka Jumala on valmistanut meille Jeesuksen ristintyössä. Ei Raamattua turhaan ole kutsuttu Jumalan rakkauskirjeeksi tälle maailmalle!

Raamattu ei ole vain ihmisten sanoja Jumalasta, vaan Jumalan sanaa ihmisille. Siksi Raamattua tulisi lukea niin, että pyrkii noudattamaan sen opetusta elämässään, opettelee luottamaan sen lupauksiin ja rukoillen etsii sieltä elävää Jumalaa.

Raamattu kuuluu keskelle elämää, sen arkeen ja pyhään. Se on luotettava opastaja elämän suurissa ja pienissä ratkaisuissa. Sana kuuluu todella elämän keskelle, ei vain museoon, kirjahyllyyn tai tutkijankammioon. Raamatun opiskelu on elämäsi paras sijoitus.

Opiskele Raamattua Suomen Raamattuopistossa

Suomen Raamattuopiston kaikilla opintolinjoilla opetetaan Raamattua, mutta erityisesti sanaan syvennytään perinteikkäällä Raamatun Peruskurssilla (PK) ja Avoimessa raamattukoulussa (Arkki).

Nuorten raamatun peruskurssi [PK]

Nuorten raamattulinja PK on tarkoitettu 16-26-vuotiaille ja Avoin Raamattukoulu kaikenikäisille.

PK saattaa olla nuorelle ja nuorelle aikuiselle ainutlaatuinen askel matkalla kohti itsenäistä elämää.

”Saat Jumalan sanasta varmuutta elää rohkeasti kristittynä, löydät lahjasi Jumalan luomana ihmisenä ja kartutat ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitojasi yhdessä asuen ja opiskellen. Peruskurssin käytyäsi olet valmiimpi elämäsi seuraavaan askeleeseen”, linjan esittelyssä kerrotaan.

Nuorten Raamatun peruskurssille eli PK:lle voi osallistua lukukaudeksi tai koko lukuvuodeksi.

”Astu mukaan maailmanhistorian suurimpaan kertomukseen viikoksi tai koko lukuvuodeksi”, rohkaisee Raamattuopiston nuorten raamattulinja PK:n linjavastaa Hanna-Maria Orava-Niskala.

Avoin raamattukoulu [Arkki]

Kaikille avoin Avoin raamattukoulu eli Arkki on:

  • aikaa itselle
  • aikaa Jumalalle
  • irtiotto puristavasta arjesta
  • täysihoitoa pääkaupunkiseudun palvelujen ja kulttuuritarjonnan äärellä”

Avoimeen Raamattukouluun voit hyvin osallistua eläkkeellä, työelämän sapattivuotena tai missä tahansa elämäntilanteessa.

Avoimessa Raamattukoulussa keskitytään joka viikko yhteen Vanhan testamentin ja yhteen Uuden testamentin kirjaan. Lukuvuoden aikana käydään koko Raamattu läpi.

Raamattuopiston viikonloppukurssit

Suomen Raamattuopiston lukuvuosi kolmella kampuksellamme Kauniaisissa, Vuokatinrannassa ja Kellonkartanossa on täynnä mielenkiintoisia ja antoisia kursseja, joissa Raamattuun syvennytään eri näkökulmista luotettavien ja taitavien opettajien johdolla.

Tutustu kurssikalenteriimme ja tule mukaan!

Raamattuopetus ja tapahtumat seurakunnissa

Järjestämme joka vuosi satoja tapahtumia ja tilaisuuksia eri puolilla Suomea yhteistyössä seurakuntien kanssa. Ota yhteyttä aluetyöntekijöihimme ja tule rohkeasti mukaan ystävien joukkoon.

Opiskele Raamattua radion ja verkon avulla

Raamattuopiston viikonloppukurssit

Paras tapa tutustua Raamattuun on lukea sitä yhdessä toisten kanssa ja keskustella luetusta. Tällaisia raamattupiirejä kristityt ovat pitäneet jo pitkään. Nyt raamattupiiri tulee myös radiosta.

Ihmiset kaipaavat tarkoitusta ja riittävää selitystä elämäänsä.
Voimme luvata: jos lähdet tutkimaan Raamattua, saat vastauksia elämäsi kysymyksiin.
Aino, Riitta ja Eero