Raamattu keskelle elämää blogi

Suomen Raamattuopiston Säätiön julistustyön johtaja Petri Kortelahti

Kirkko on rikki, mutta löytyykö korjaussarjaa?

Kirjoittajalta Petri Kortelahti | 11.3.2024 |

Kirkko on kriisissä ja piispainkokouksen kanslian valmistelema esitysluonnos todistaa sen. Esitysluonnoksessa esitetään kirkkojärjestyksen muutosta, joka mahdollistaisi samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen niin, että kirkossa olisi kaksi rinnakkaista avioliittokäsitystä. Kirkko, joka puhuu kahden totuuden mallista, on rikki. Mutta onneksi on eräs, joka voi sen korjata – Jeesus Kristus. Hänellä on korjaussarja, joka on Jumalan sana.

Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Helpompi on repiä kuin rakentaa

Kirjoittajalta Lauri Vartiainen | 5.2.2024 |

On asia, jota protestoin toistuvasti Jumalalle. Miksi on niin paljon helpompi tuhota kuin rakentaa? Hyvien asioiden rakentaminen vie usein vuosia, niiden tuhoaminen taas käy käden käänteessä. Se nähdään kirkkaasti taas aikamme sodissa: arvorakennus, jota on taitavin käsin vuosikaudet rakkaudella rakennettu, voidaan tuhota yhdessä silmänräpäyksessä ohjuksen täysosumalla. Sama pätee hengellisen työn kohdalla. Seurakunnan rakentaminen on vaikeampaa kuin palatsin. Ja silti on historiassa monta kertaa nähty, kuinka miekalla ja mahtikäskyillä on Herran huonetta hävitetty.

Suomen Raamattuopiston Säätiön julistustyön johtaja Petri Kortelahti

Saranapuolelta sisään, näinkö tämä asia nyt etenee?

Kirjoittajalta Petri Kortelahti | 20.11.2023 |

Jotkut tahot tahtoivat saada Messukylän kirkon avatuksi samaa sukupuolta olevien parien vihkimisille. Seurakuntaneuvosto ei päässyt yksimielisyyteen, joten asia siirrettiin Tampereen tuomiokapitulin ratkaistavaksi. Ja ovethan avattiin, ne suorastaan murrettiin auki, saranapuolelta, vastoin seurakunnan kirkkoherran tahtoa ja kirkon keskushallinnon omia puheita ja päätöksiä. Huomionarvoista on, että murtorautaa käytti, ei karhukopla, vaan kapituli.

Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Tämänpuoleinen kirkko on kuoleman oma

Kirjoittajalta Lauri Vartiainen | 31.10.2023 |

Kuluva syksy on ollut poikkeuksellisen kuuman kirkollisen mediakirjoittelun aikaa. Herätysliikkeiden paikasta ja kirkon suunnasta on kirjoitettu paljon, samoin arkkipiispan roolista yhteiskunnallisena ja poliittisena vaikuttajana. Keskustelu ei osoita hiipumisen merkkejä, päinvastoin. Uusimpana käänteenä kahden kirkkomme lähetysjärjestön, Kansanlähetyksen ja Evankeliumiyhdistyksen, asema kirkon lähetysjärjestöinä on uhattuna.

Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Onko kirkkomme Kristuksen kirkko?

Kirjoittajalta Lauri Vartiainen | 3.10.2023 |

Viime viikkoina on lehdistössä riittänyt kuhinaa herätysliikkeiden ja kirkon suhteisiin liittyen. Pääosa keskustelusta on jäänyt pintakuohun tasolle. Kahdessa julkisessa ulostulossa on kuitenkin esitetty tärkeä kysymys: onko meidän kirkkomme Kristuksen kirkko? Vastaanpa nyt omalta osaltani, kun kerran kysytään.

Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Mediassa kuohuu

Kirjoittajalta Lauri Vartiainen | 8.9.2023 | Kommentit pois päältä artikkelissa Mediassa kuohuu

Viime päivinä on mediassa kuohunut Inkerin kirkon pappisvihkimyksen tiimoilta. Tähän vihkimykseen osallistui myös Suomen Raamattuopiston vararehtori Veli-Matti Kujala, jota onnittelemme lämpimästi. Erityisesti arkkipiispa Tapio Luoma on esittänyt julkisuudessa kovia väitteitä tapahtumaan liittyen.

Suomen Raamattuopiston Säätiön metropolialueen johtaja Juha Vähäsarja

Mikä on ylösalaisin?

Kirjoittajalta Juha Vähäsarja | 22.8.2023 | Kommentit pois päältä artikkelissa Mikä on ylösalaisin?

Timo Pöyhönen otti kipakasti kantaa pääkirjoitukseeni ja väitti minun vääristelleen tahallaan asioita. Selvennettäköön, että pääkirjoituksessani Raamattuopisto ei tahdo mustamaalata Hengen uudistus -liikettä, vaan Elämä -lehden päätoimittaja ihmettelee Crux -lehden artikkelin ”Uushenkisyys haastaa kirkkoa” kritiikitöntä asennetta uushenkisyyteen. Se on vähintäänkin hämmentävää.

Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Kolmannen päivän toivo

Kirjoittajalta Lauri Vartiainen | 6.4.2023 | Kommentit pois päältä artikkelissa Kolmannen päivän toivo

Muutamaa viimeistä vuotta voisi kuvata pitkäksi paastonajaksi. Niukkuutta ja tummia värejä on ollut tarjolla. Paljon eristystä ja yksinäisyyttä koronavuosina, ahdinkoa ja huolta sodan varjon alla ja nyt taloudellista niukkuutta kovan inflaation, korkojen nousun ja kalliin sähkön sekä ruuan aikana.

Suomen Raamattuopiston Säätiön metropolialueen johtaja Juha Vähäsarja

Vetoomus lähetystyön puolesta

Kirjoittajalta Juha Vähäsarja | 24.3.2023 | Kommentit pois päältä artikkelissa Vetoomus lähetystyön puolesta

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto jätti keskiviikkona 22.3. ilman lähetysmäärärahoja neljä kirkkomme virallista lähetysjärjestöä, perusteena se, etteivät nämä järjestöt palkkaa naispappeja tai seksuaalivähemmistöihin kuuluvia pappeja.

Suomen Raamattuopiston Säätiön julistustyön johtaja Petri Kortelahti

Hätää sieluista?

Kirjoittajalta Petri Kortelahti | 7.2.2023 | Kommentit pois päältä artikkelissa Hätää sieluista?

”Ei ketään Herra kohtele niin huonosti kuin sitä, jota Hän paljon rakastaa. Sellaiselle Hän ei usko vain onnellisia siunauksen hetkiä, vaan myös omia murheitaan.”