Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Valoa pimeyteen?

Kirjoittajalta Lauri Vartiainen | 24.11.2022

Helsingin Sanomien pääkirjoitus (23.11.) kommentoi seurakuntavaaleja, että ne ”eivät tuoneet valoa pimeyteen”. Suomeksi siis ”vapaamieliset” (= kirkon uskon ja kristillisen elämäntavan kyseenalaistajat) eivät menestyneet lehden toivomalla tavalla. Äänestysaktiivisuus laski, ja vastuunkantajat ovat yhä vanhempaa väkeä.

Lue lisää
Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Käytä ääntäsi!

Kirjoittajalta Lauri Vartiainen | 15.11.2022

Ensi sunnuntaina, 20.11., pidetään evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnissa seurakuntavaalit. Silloin päätetään seurakuntaneuvostojen ja kirkkovaltuustojen kokoonpano seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Kirkon polarisoituessa on äänen käyttämisellä entistäkin suurempi merkitys. Joissakin seurakunnissa voi olla vain kaksi vaalilistaa, joiden tavoitteet poikkeavat toisistaan kuin yö ja päivä. Ääntäsi käyttämällä voit olla todellinen päättäjä.

Lue lisää
ystavaviesti-kansikuva-4-2022

Ystäväviesti 4/22

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 1.11.2022

Ystäväviesti 4/22

Lue lisää
Suomen Raamattuopiston Säätiön nuorisotyön johtaja Petri Kortelahti

Ainutlaatuista annettavaa

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 24.10.2022

Juuri päättyneen valtakunnallisen nuorisotyön viikon ja 17.10. vietettävän kirkon nuorisotyön päivän teemoissa näkyy huoli nuorten hyvinvoinnista. Korona-ajan jäljet ja oman elämän suorituspaineet heijastuvat nuorten mielenterveyteen. Mitä annettavaa kristillisellä nuorisotyöllä on tällaisena aikana ja miten nuoret itse kokevat sen merkityksen?

Lue lisää
Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Kristillisen uskon siunauksellisuudesta tai vahingollisuudesta

Kirjoittajalta Lauri Vartiainen | 14.9.2022

Helsingin Sanomien toimittaja Ville Similä suivaantui muutama päivä sitten Sixten Korkmanin esittämään ajatukseen, että kristinusko on juurruttanut ihmisoikeudet läntiseen maailmaan. Similän silmin katsottuna päinvastoin kaikki Ukrainan sodasta juutalaisten holokaustiin asti palautuu jotenkin kristinuskon syyksi. Similän kaltaisten valistuksen lasten tarinassa parin viimeisen sukupolven uskonnosta irtautunut uusi uljas ihminen on kaiken hyvän ja jalon lähde, kun taas kaikki pimeys liitetään menneisiin aikoihin, uskontoihin ja näemmä erityisesti kristilliseen uskoon. Näinköhän se meni?

Lue lisää
Pirjo Juntunen Suomen Raamattuopiston sisäpihalla

Työtoverimme Pirjo Juntunen pääsi Jumalan lasten iloon

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 31.8.2022

Pirjo Juntunen palveli pyyteettömästi ja kuunteli sekä rohkaisi ihmisiä Jumalan sanalla ja rukoili heidän kanssaan. Hän uskoi asiat Jumalan hoitoon ja auttoi ja ohjasi niissä asioissa, joissa kykeni. Hänen turvansa ja ilonlähteensä oli Jumalassa ja Jumalan sanassa.

Lue lisää
Lauri Vartiainen Syventymispäivillä

Lauri Vartiaisen linjapuhe: ”Armoton ajanhenki puskee herätysliikejärjestöjä lähemmäs toisiaan”

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 21.8.2022

Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtajan mukaan ”tummia pilviä” on tällä hetkellä kirkon, yhteiskunnan ja koko maailman yllä. Vaikeisiin aikoihin kätkeytyy hänen mukaansa kuitenkin siunaus ja uuden alun mahdollisuus.

Lue lisää
Piispa Mikko Häkkinen puhumassa Syventymispäivillä

Piispa Häkkinen: ”Omatekoiset käsitykset Jeesuksesta ovat uhka kirkossamme”

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 20.8.2022

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen alleviivasi Hengellisten syventymispäivien puheessaan, että kysymys Jeesuksen persoonasta ja olemuksesta on ratkaisevan tärkeä, jos kirkko haluaa olla kristillinen kirkko.

Lue lisää
virsvalkka-yhtye-hengellisilla-syventymispaivilla

Virsvälkkä näytti, että virsistä on moneksi

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 20.8.2022

Virsvälkkä-yhtye toimi Hengellisillä syventymispäivillä lasten omana viihdeorkesterina. Yhtyeen laulaja Anni Rissanen sanoo, että virsien ”hirveän hieno sanoma” kuuluu kaikenikäisille.

Lue lisää
Suomen Raamattuopiston rehtori Marja-Kaarina Marttila Raamattuopiston Syventymispäivillä

Marja-Kaarina Marttila: ”Tässä ajassa punnitsemme kaiken Jumalan lupausten valossa”

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 19.8.2022

Raamattuopiston rehtori Marja-Kaarina Marttila otti Hengellisten syventymispäivien puheessaan kantaa muun muassa Venäjän hyökkäykseen ja Päivi Räsäsen oikeusjuttuun.

Lue lisää

Tue työtämme

Perussanomalta