Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Raamattu on ongelma?

Kirjoittajalta Lauri Vartiainen | 13.5.2024

Moni on viime kuukausina julkisuudessa hyökännyt sitä Raamattuun perustuvaa kristillistä lähtökohtaa vastaan, että meidät on luotu miehiksi ja naisiksi, ja että perhe on kristillinen yhteiskunnan perusyksikkö. Perinteisessä opetuksessa pysyviä moititaan irrallisten Raamatun jakeiden käyttämisestä.

Lue lisää
Avioliitto Vihkiminen nainen ja mies

Kannanotto raamatullisen avioliittokäsityksen puolesta

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 20.3.2024

Uuden testamentin opetus avioliitosta on selkeä. Avioliitto on yhden miehen ja yhden naisen välinen liitto, joka on tarkoitettu elämän kestäväksi. (Hepr. 13:4) Vetoamme kirkolliskokoukseen, että se hylkäisi piispainkokouksen Raamatun sanan vastaisen esityksen avioliittokäsityksen ja -käytännön muuttamisesta.

Lue lisää
Työmaa-aitaa Raamattuopiston edessä Kauniaisissa

Rakennustyöt alkoivat, kulkuyhteyksissä poikkeusjärjestelyjä

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 11.3.2024

Rakennushanke etenee. T2H aloitti maansiirtotyöt tontillaan tänään 11.3. aitaamalla rakennustyömaan alueen. Tämän johdosta Helsingintien puoleinen sisäänajotie Raamattuopiston kampukselle poistui niin ajoneuvoilta kuin jalankulkijoiltakin. Kulku opistolle tapahtuu Maistenrintien kautta opiston tontin pohjoispuolelta.

Lue lisää
Suomen Raamattuopiston Säätiön julistustyön johtaja Petri Kortelahti

Kirkko on rikki, mutta löytyykö korjaussarjaa?

Kirjoittajalta Petri Kortelahti | 11.3.2024

Kirkko on kriisissä ja piispainkokouksen kanslian valmistelema esitysluonnos todistaa sen. Esitysluonnoksessa esitetään kirkkojärjestyksen muutosta, joka mahdollistaisi samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen niin, että kirkossa olisi kaksi rinnakkaista avioliittokäsitystä. Kirkko, joka puhuu kahden totuuden mallista, on rikki. Mutta onneksi on eräs, joka voi sen korjata – Jeesus Kristus. Hänellä on korjaussarja, joka on Jumalan sana.

Lue lisää
Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Helpompi on repiä kuin rakentaa

Kirjoittajalta Lauri Vartiainen | 5.2.2024

On asia, jota protestoin toistuvasti Jumalalle. Miksi on niin paljon helpompi tuhota kuin rakentaa? Hyvien asioiden rakentaminen vie usein vuosia, niiden tuhoaminen taas käy käden käänteessä. Se nähdään kirkkaasti taas aikamme sodissa: arvorakennus, jota on taitavin käsin vuosikaudet rakkaudella rakennettu, voidaan tuhota yhdessä silmänräpäyksessä ohjuksen täysosumalla. Sama pätee hengellisen työn kohdalla. Seurakunnan rakentaminen on vaikeampaa kuin palatsin. Ja silti on historiassa monta kertaa nähty, kuinka miekalla ja mahtikäskyillä on Herran huonetta hävitetty.

Lue lisää
Jouluntahti Loistaa Taivaalla

Maailman paras joululahja

Kirjoittajalta Eetu Iljamo | 1.12.2023

”Kiitos sulle Jeesuksemme, kallis Vapahtajamme, kun sä tulit vieraaksemme, paras joululahjamme”
Nämä perinteisen joululaulun sanat tiivistävät kauniisti sen, mistä joulussa on pohjimmiltaan kysymys.

Lue lisää
Suomen Raamattuopiston Säätiön julistustyön johtaja Petri Kortelahti

Saranapuolelta sisään, näinkö tämä asia nyt etenee?

Kirjoittajalta Petri Kortelahti | 20.11.2023

Jotkut tahot tahtoivat saada Messukylän kirkon avatuksi samaa sukupuolta olevien parien vihkimisille. Seurakuntaneuvosto ei päässyt yksimielisyyteen, joten asia siirrettiin Tampereen tuomiokapitulin ratkaistavaksi. Ja ovethan avattiin, ne suorastaan murrettiin auki, saranapuolelta, vastoin seurakunnan kirkkoherran tahtoa ja kirkon keskushallinnon omia puheita ja päätöksiä. Huomionarvoista on, että murtorautaa käytti, ei karhukopla, vaan kapituli.

Lue lisää
Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Tämänpuoleinen kirkko on kuoleman oma

Kirjoittajalta Lauri Vartiainen | 31.10.2023

Kuluva syksy on ollut poikkeuksellisen kuuman kirkollisen mediakirjoittelun aikaa. Herätysliikkeiden paikasta ja kirkon suunnasta on kirjoitettu paljon, samoin arkkipiispan roolista yhteiskunnallisena ja poliittisena vaikuttajana. Keskustelu ei osoita hiipumisen merkkejä, päinvastoin. Uusimpana käänteenä kahden kirkkomme lähetysjärjestön, Kansanlähetyksen ja Evankeliumiyhdistyksen, asema kirkon lähetysjärjestöinä on uhattuna.

Lue lisää
Perhe lumisessa maisemassa Vuokatissa

Oletko jo Raamattuopiston Ystävät ry:n jäsen?

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 30.10.2023

Tällä hetkellä yhdistykseemme kuuluu yli 2000 jäsentä, mutta tiedämme ystäviä olevan paljon enemmänkin! Erityisesti tänä aikana, jolloin taistelu Raamatun totuudesta käy kirkossa ja yhteiskunnassa entistä kiivaammaksi, on Sanaan pitäytyvien tärkeää löytää toisensa ja tukea toisiaan. Liittymällä olet rakentamassa entistä aktiivisemmin yhteistä hengellistä kotia!

Lue lisää
Jerusalem juutalaisen miehen varjo Muurissa Kuva: Gideonpico, Pixabay

Rukous Israelin tilanteen johdosta

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 16.10.2023

Herra, sinun omaisuuskansaasi Israelia on kohdannut kärsimyksen ja kivun isku vihollisen julmalla ja raatelevalla kädellä tappaen, tuhoten ja raastaen. Me suremme Israelin surua yhdessä sen kanssa ja pyydämme Herra sinulta lohdutusta kärsiville. Auta Herra!

Lue lisää

Tue työtämme

Perussanomalta