Suomen Raamattuopiston Säätiön metropolialueen johtaja Juha Vähäsarja

Vetoomus lähetystyön puolesta

Kirjoittajalta Juha Vähäsarja | 24.3.2023

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto jätti keskiviikkona 22.3. ilman lähetysmäärärahoja neljä kirkkomme virallista lähetysjärjestöä, perusteena se, etteivät nämä järjestöt palkkaa naispappeja tai seksuaalivähemmistöihin kuuluvia pappeja.

Lue lisää
Raamattu alusta loppuun -tapahtuman logo

Raamattu alusta loppuun -tapahtuma Raamattuopiston netti-tv:ssä

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 10.3.2023

Raamattu alusta loppuun -tapahtuma järjestetään Jyväskylässä Tapahtumakeskus Helmessä 10.-12.3.2023. Luennot pidetään katkeamattomana ketjuna siten, että tasa- ja puolitunnein alkaa uusi luento pe 18-21, la 9-21 ja su 12-21. Tapahtuma myös striimataan Raamattuopiston netti-tv:ssä osoitteessa sro.fi/tv.

Lue lisää
Suomen Raamattuopiston Säätiön julistustyön johtaja Petri Kortelahti

Hätää sieluista?

Kirjoittajalta Petri Kortelahti | 7.2.2023

”Ei ketään Herra kohtele niin huonosti kuin sitä, jota Hän paljon rakastaa. Sellaiselle Hän ei usko vain onnellisia siunauksen hetkiä, vaan myös omia murheitaan.”

Lue lisää
ystavaviesti-kansikuva-1-23

Ystäväviesti 1/23

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 18.1.2023

Ystäväviesti 1/23

Lue lisää
Raamattuopiston joulukirkot 2022

Joulunajan jumalanpalvelukset Raamattuopistossa

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 22.12.2022

Tervetuloa joulunajan jumalanpalveluksiimme Raamattuopistoon Kauniaisiin niin paikan päälle kuin verkon ja radion välitykselläkin. Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa sinulle ja läheisillesi!

Lue lisää
Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Älä pelkää

Kirjoittajalta Lauri Vartiainen | 21.12.2022

Raamatussa todella usein, kun taivaallinen lähestyy ihmistä tai ihmisiä, ovat ensimmäiset sanat taivaasta: ”Älä pelkää” tai ”älkää pelätkö”. Luonnollista on toki, että me syntiset ihmiset emme kestä taivaallista kirkkautta, vaan se herättää meidän langenneessa luonnossamme pelkoa ja vavistusta.

Lue lisää
Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Valoa pimeyteen?

Kirjoittajalta Lauri Vartiainen | 24.11.2022

Helsingin Sanomien pääkirjoitus (23.11.) kommentoi seurakuntavaaleja, että ne ”eivät tuoneet valoa pimeyteen”. Suomeksi siis ”vapaamieliset” (= kirkon uskon ja kristillisen elämäntavan kyseenalaistajat) eivät menestyneet lehden toivomalla tavalla. Äänestysaktiivisuus laski, ja vastuunkantajat ovat yhä vanhempaa väkeä.

Lue lisää
Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Käytä ääntäsi!

Kirjoittajalta Lauri Vartiainen | 15.11.2022

Ensi sunnuntaina, 20.11., pidetään evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnissa seurakuntavaalit. Silloin päätetään seurakuntaneuvostojen ja kirkkovaltuustojen kokoonpano seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Kirkon polarisoituessa on äänen käyttämisellä entistäkin suurempi merkitys. Joissakin seurakunnissa voi olla vain kaksi vaalilistaa, joiden tavoitteet poikkeavat toisistaan kuin yö ja päivä. Ääntäsi käyttämällä voit olla todellinen päättäjä.

Lue lisää
ystavaviesti-kansikuva-4-2022

Ystäväviesti 4/22

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 1.11.2022

Ystäväviesti 4/22

Lue lisää
Suomen Raamattuopiston Säätiön nuorisotyön johtaja Petri Kortelahti

Ainutlaatuista annettavaa

Kirjoittajalta Suomen Raamattuopisto | 24.10.2022

Juuri päättyneen valtakunnallisen nuorisotyön viikon ja 17.10. vietettävän kirkon nuorisotyön päivän teemoissa näkyy huoli nuorten hyvinvoinnista. Korona-ajan jäljet ja oman elämän suorituspaineet heijastuvat nuorten mielenterveyteen. Mitä annettavaa kristillisellä nuorisotyöllä on tällaisena aikana ja miten nuoret itse kokevat sen merkityksen?

Lue lisää

Tue työtämme

Perussanomalta