Tarjolla armoa ilman suorituksia

Radioraamattupiiri

Raamattu on maailman tärkein kirja. Moni haluaisi tutustua siihen paremmin, mutta ei tiedä, miten pääsisi alkuun.

Paras tapa tutustua Raamattuun on lukea sitä yhdessä toisten kanssa ja keskustella luetusta. Tällaisia raamattupiirejä kristityt ovat pitäneet jo pitkään. Nyt raamattupiiri tulee myös radiosta.

Ihmiset kaipaavat tarkoitusta ja riittävää selitystä elämäänsä.
Voimme luvata: jos lähdet tutkimaan Raamattua, saat vastauksia elämäsi kysymyksiin.
Aino, Riitta ja Eero

Lähetysajat ja ohjelma-arkistot

Radioraamattupiiri lähetetään Radio Deissä joka tiistai klo 18.30–19.00 ja uusintana keskiviikko-torstai välisenä yönä klo 02.30 sekä sunnuntaina Raamattuopiston jumalanpalveluksen jälkeen klo 12.00-12.30.

Voit kuunnella Radioraamattupiiriä myös ohjelma-arkistostamme tai Spotify-palvelusta.

Radioraamattupiirin 2024

Ohjelmaa on tarjolla koko vuosi!

Vuoden 2024 alusta alamme käsittelemään Psalmien kirjaa. Tarvittavat tiedot tulevista ohjelmista löydät lukuohjelmasta.

 

Arvonnat

Arvomme joka kuukausi radioraamattupiirien kesken kirjapalkinnon. Ilmoita piirisi mukaan osoitteella radioraamattupiiri@sro.fi

Voittajapiirit julkaisemme tässä. Muista myös vuosittainen Vuokatinrannan lomaviikon arvonta! Kaikki piiriläiset mahtuvat mukaan (1-10 hlöä).

Radioraamattupiirissä keskustelevat

Aino Viitanen, radiotyön konkari

Aino Viitanen

Ohjelman juontaja Aino Viitanen työskentelee Suomen Raamattuopiston Keski-Suomen aluejohtajana. Käytännössä se tarkoittaa opetus- ja julistustehtäviä alueen seurakunnissa. Aino on tehnyt pitkään radioluentosarjoja sekä radioraamattupiiriä vuodesta 2013. Perheeseen kuuluvat aviomies Heikki, kolme aikuista tytärtä ja viisi lapsenlasta. Ainon sydäntä lähellä ovat lapset ja perheet ja hän toimiikin auttamistyössä heidän parissaan. Lisäksi Aino laulaa Lux Auribus -lauluyhtyeessä.

"Tule mukaan Radioraamattupiiriin - saat joka viikko alustuksen uuteen Raamatun lukuun tai käsiteltävään jaksoon. Voit perustaa myös oman Raamattupiirin. Parhaassa tapauksessa sinulle voi käydä niin kuin sille kaverille, joka istui puun alla pohtimassa tätä elämän menoa. Hän huomasi, että Jumala näki hänet ennen kuin hän itse näki Jumalan." Aino

Riitta Lemmetyinen, armahtavan Jumalan löytänyt entinen nunna

Riitta Lemmetyinen

Teologian maisteri Riitta Lemmetyinen on entinen nunna, joka on elänyt 19 vuotta Evankelisten Mariasisarten luostarissa. Sen jälkeen hän on ollut työntekijänä Akasia-säätiössä tehden seurakunnissa opetus-, julistus- ja sielunhoitotyötä.

Riitalla on paljon annettavaa ihmisille, joilta puuttuu suhde armolliseen Jumalaan. Luostarissa Raamatusta tehtiin vaatimusten kirja. Sen lukeminen ahdisti, Jumala tuntui tuomarilta. Sitten Riitta kohtasi kristittyjä, jotka lukivat Raamattua toisin. Hän löysi Jeesuksen, joka armahtaa myös syntisen nunnan. Jumalakuva muuttui ja suhde Raamattuun. Tätä vapauttavaa uskoa hän tuo esiin kirjoissaan, joista tunnetuin on Kun luostarin muurit murtuvat.

Riitta harrastaa hauskojen tarinoiden kertomista ja lenkkeilyä. Tarinoista on syntynyt 7 lahjakirjaa, joita Perussanoma on julkaissut.

Eero Junkkaala, hengellisen työn moniottelija

Eero Junkkaala

Teologian tohtori Eero Junkkaala on tunnettu julistaja ja raamatunopettaja. Hän on kirjoittanut yli 40 kirjaa ja toiminut vierailevana luennoitsijana kymmenessä eri maassa, viimeksi kolme vuotta Tansaniassa. Hänen erityisalansa on Raamatun historia ja Israelin arkeologia.

Eero Junkkaala opettaa Raamattua Suomessa ja lähetyskentillä. Kotisivullaan www.eerojunkkaala.net hän aloittaa oman esittelynsä näin: ”Tärkein on tämä: olen Pirkon puoliso ja kolmen aikuisen lapsen isä. Meillä on myös yksi ihana lapsenlapsi. Harrastan kirjoittamista ja juoksemista.”