Miten tullaan uskoon?

Vanhurskauttaminen, uudestisyntyminen

Uskomme, että pelastus saadaan yksin uskosta, yksin armosta ja yksin Jeesuksen sovitustyön tähden. Jumala vanhurskauttaa ihmisen uskosta, eli vapauttaa ihmisen syyllisyydestä, tuomiosta ja rangaistuksesta Jeesuksen sovitustyön perusteella. Jumala lukee meidän hyväksemme Jeesuksen vanhurskauden, kun me turvaudumme ja uskomme Jeesukseen.

Vanhurskauttaminen perustuu yksin Jeesuksen synnittömään elämään ja viattomaan kuolemaan. Jeesus kärsi ristillä kaikkien ihmisten kaikkien syntien rangaistuksen. Jumala luki silloin Jeesuksen syyksi kaikkien ihmisten synnit. Jeesuksen ristinkuoleman tuoma armahdus on ehdoton ja täydellinen. Vanhurskauttamisessa ihminen saa lahjana omakseen Kristuksen täydellisen pyhyyden ja uuden, iankaikkisen elämän ja uudestisyntyy Pyhän Hengen
vaikutuksesta Jumalan lapseksi.

”Armosta jumala on teidät pelastanut antamalla
teille uskon. pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on
jumalan lahja. se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei
kukaan voisi ylpeillä.”

Paavalin kirje efesolaiskirje 2:8–9

Pyhitys

Pyhä Henki asuu uskovassa ja uudistaa armonvälineiden avulla hänen tahtoaan ja mieltään
niin, että ihminen haluaa elää Jumalan kunniaksi ja lähimmäisensä hyväksi ja tahtoo hylätä
vanhat, syntiset tekonsa ja asenteensa.

Myös uudestisyntyneessä ja pyhittyneessä ihmisessä vaikuttaa edelleen vanha langennut luonto, joka vetää ihmistä syntiin ja joka ei tämän elämän kestäessä ihmisestä poistu. Siksi myös uudestisyntynyt ihminen tarvitsee Jumalan armoa ja anteeksiantamusta sekä jokapäiväisen parannuksen. Uudestisyntymättömät ihmiset ja Jumalasta luopuneet ovat hengellisesti kuolleessa tilassa ja Jumalan vihan alaisia.

Älä jää yksin

Ota yhteyttä...