pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

kellonkartano historia

1960-luvun alussa sananjanoinen uskoon tulleiden nuorten joukko pyysi pyytämistään Jumalalta sopivaa kokoontumispaikkaa. Tarvittiin paikka, jossa yhdessä rukoiltaisiin, laulettaisiin ja opiskeltaisiin Raamattua. Sinne tultaisiin virkistymään ja sieltä lähdettäisiin julistamaan kaduille.

Kellonkartanon historia alkoi, kun reilu sata vuotta sitten merenkäynti hajotti Ouluun hinauksessa olleen tukkilautan ja puut ajautuivat tuomari Antti Seppäsen rantaan. Seppänen lunasti tukit ja rakennutti perheelleen niin ison huvilan kuin puutavaraa riitti. Edellisestä, tulipalossa tuhoutuneesta huvilasta oli jäänyt muistuttamaan vain kuusikulmainen huvimaja. Uuteen taloon tuli iso sali, monta korkeaa huonetta ja keittiö piianportaineen.

Kerrotaan, että huvilan omistaja oli Raamattua lukiessaan saanut ajatuksen saattaa rakennus hengelliseen käyttöön. Tehtiin kaupat, ja syntyi Kellonkartano sekä yhdistys nimeltä Suomen Raamattuopiston Pohjolan ystävät. Sydämiä polttanut näky täyttyi monin verroin runsaampana – ja haastavampana – kuin oli uskallettu ajatellakaan.

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä 1962 Oulun piispa Olavi Heliövaara vihki Kartanon kirkoksi ja kristilliseksi leirikeskukseksi. Hän vakuutti, että jos yksikin ihminen pelastuu tässä paikassa tehtävän työn kautta, taloa ei ole perustettu turhaan.

Vuonna 2011 Kartano täytti 100 vuotta, ja viime kesänä vietettiin sen kirkoksi vihkimisen 50-vuotisjuhlaa. Samalla tuli kuluneeksi 25 vuotta nykyisin toiminnasta vastaavan Kellonkartanon Ystävät ry:n perustamisesta. Aihetta juhlaan ja kiitokseen siis riitti. Äänitearkistosta kuunneltiin Heliövaaran vihkipuhe, ja jumalanpalveluksessakin saarnasi tulisieluinen Urho Muroma. Molempien sanoma yllätti ajankohtaisuudellaan.

Ajassamme Raamatun ja rukouksen rooli on haurastunut, ja siksi Kartano haluaa olla kristittyjä yhdistävä rukouslinnake, jonka kynnys on matala ja vastaanotto jokaiselle tulijalle aito, avoin ja sydämellinen. Yksi sukupolvien läpi vaikuttanut juonne on nuorten rohkaiseminen hengelliseen kasvuun ja vastuunkantoon.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!