Kevätkeräys

Rakas työmme ystävä!

Myrskyn jälkeen on poutasää?

”Myrskyn jälkeen on poutasää”, lauletaan laulussa. Tätä kirjoitettaessa taakse on jäänyt ilmeisesti kuluvan talven ankarin lumimyräkkä, ja nyt aurinko kurkistelee arasti pilvenraosta. Vähän samanlainen tuntu on meitä kaikkia kurittaneen korona-pandemian kanssa; pääministeri ainakin lupaili kaikista rajoitustoimista luopumista jo helmikuun aikana. Edessä on kirkastuvaa, mutta varmasti taakse jääneistä kuukausista ja vuosista maksetaan monenlaista laskua vielä pitkään. Tämä koskee myös meitä. Toisaalta poikkeusolot ovat pakottaneet meitä miettimään entistä tarkemmin ydintehtäväämme ja työmme kärkiä: Tahdomme vahvistaa raamatuntuntemusta ja Raamatun arvovaltaa maassamme. Kehitämme digitaalista julistusta ja opetusta. Edistämme yhteisöllisyyttä ja yhteisöjen rakentumista.

Asiakaspalaute kertoo oleellisen

Saamme työstä jatkuvasti palautetta. Tässä yksi, Radioraamattupiirin ääreltä: ”Haluan lähettää teille palautetta nuorena kuuntelijana. Olen 23-vuotias nuori mies ja muutama vuosi sitten aloin kuunnella ohjelmaanne. Nyt olen kahlannut Spotifyssä kaikki jaksonne. Ongelmani oli, että Raamatun Sana ei napannut yhtään teknisistä syistä. Rivit hyppivät silmillä ja en ymmärtänyt yhtään Raamatun kieltä tai termistöä, vaikka olenkin rippikoulusta lähtien seurakunnassa pyörinyt. Jumala ajoi minut kuitenkin tutustumaan Sanaansa ja avuksi löysin sattumalta ohjelmanne. Ensin ajattelin, että en rupea vanhoja mummuja ja pappoja kuunteleen, mutta jakso jaksolta ajatukseni muuttui. Kunnioitan teitä vanhempina elämää nähneinä kristittyinä ja kiitän selittävästä ja rehellisestä opetuksesta, jonka olette minulle suoneet. Jeesus löysi mut, kiitos teidän!”

Onko työllämme jatkuvuutta?

Tätä kaikkea tahdomme olla tekemässä yhdessä sinun kanssasi. Jo noin 700 työmme ystävää antaa panoksensa erilaisissa vapaaehtoistehtävissä. Lisäksi moni uhraa omastaan, vieläpä säännöllisesti. Tästä sekä yhä tärkeämmäksi käyvästä testamenttilahjoittamisesta olemme aina syvästi puhuteltuja ja kiitollisia. Ihmeellisellä tavalla olemme saaneet kunkin päivän manna-annoksen ajallaan. Käsillä oleva kirje on saavuttanut sinut kuitenkin tavallista aiemmin – ja tälle on syynsä. Korona on lyönyt jälkensä talouteemme. Kolehtituotot ovat romahtaneet, kun tilaisuuksia on jouduttu perumaan. Säännölliset kulut kuitenkin juoksevat. Joudumme ottamaan helmikuussa 200 000 € lyhytaikaista lainaa selviytyäksemme laskuista ja palkanmaksusta.

Porukalla pahimman yli!

Joku ehkä kysyy mielessään, miksi ette tee säästötoimia. Viime vuosien historiaamme tuntevat tietävät, että itse asiassa on tehty jo, tiukastikin. Talossamme toteutetaan pienellä joukolla mittavaa ja monipuolista toimintaa. Esimerkiksi hallintokulut on myös saatu painettua poikkeuksellisen mataliksi. Toisaalta hengellistä työtä tehdään ”ihmiseltä ihmiselle”, joten henkilöstökulut ovat vääjäämättä suurin yksittäinen menoerämme. Laaja vapaaehtoisten joukkokin tarvitsee tukea ja koordinointia työntekijöiltä. Edellä sanottu tarkoittaa, että toimintamme on entistä vahvemmin ystäviemme lahjoitusten varassa. Tahdomme olla monikanavaisen sananjulistuksen edelläkävijä, juureva ja luottamuksen arvoinen.

Ajan vastatuulissa kysymme: Haluatko ja voitko olla mukana? Myrskyssä ja poutasäässä.

Tarvitsemme ystäviä sankoin joukoin tueksi juuri nyt, auttamaan pahimman yli – jotta raamattuopistolainen julistus ja opetus saisivat jatkua tässä maassa vahvana vielä huomennakin.