Syyskeräys nuorisotyölle

SYYSKERÄYS 2023 NUORISOTYÖN HYVÄKSI

Jeesus on tie, totuus ja elämä – tänäänkin 

”Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun.” (Joh. 14:1) Nämä Jeesuksen sanat ovat puhutelleet minua ihan erityisellä tavalla viime vuosien aikana, kun monenlaiset uudet haasteet ja arvaamattomat tapahtumat ovat tulleet osaksi meidän kaikkien elämää. Onneksi kaiken epävarmuuden ja ihmetyksen keskellä on jotain, missä meidän ei koskaan tarvitse jäädä epävarmuuteen. ”Tuomas sanoi hänelle: ”Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?” Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” (Joh. 14:6-7)

Raamattuopiston nuorisotyössä on suuren ilon ja kiitoksen aihe, että yhä tänäänkin Jeesus kohtaa lapsia ja nuoria, ja kutsuu heitä seuraansa. Tehtävämme on tarjota heille hyvä seurakuntayhteys, jossa on turvallista kasvaa. Näin sen merkityksestä kertovat erään nuortenleirin osallistujat: ”Siellä tapaa mukavia ihmisiä, saa kuulla lisää Jeesuksesta ja on mukava meininki. Aina on mukavaa nähdä kavereita ja muita ihmisiä uskon kysymysten parissa. Saan siitä voimaa ja jotenkin toivoa, sekä uskoni vahvistuu. Saan tukea uskooni ja tunnen että kuulun jonnekin.”

Syyskuun lopussa saimme myös viettää Kauniaisissa Miittiviikonloppua, jonne oli kutsuttu mukaan Raamattuopiston nuorisotyössä mukana olleita ja kansanopistolinjoilla opiskelleita viimeisen kolmenkymmenen vuoden ajalta. Saimme kuulla monia todistuksia siitä, miten merkittävää oli ollut se, että sai nuorempana viettää aikaa turvallisessa hengellisessä yhteydessä. ”On kyllä ikävä opistoaikoja, ne oli mun elämän parhaita aikoja! Sain sieltä paljon uusia ystäviä ja varmaan isoin juttu oli, että tulin uskoon. Herralle kiitos!” Tätä tärkeää ja merkittävää työtä haluamme edelleen jatkaa, ettei yksikään lapsi ja nuori jäisi osattomaksi Jumalan armosta.

Syyskeräys lapsille ja nuorille

”Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus.”

”Meidän täytyy miettiä, millaisen maailman jätämme jälkipolvillemme.”

Edellä mainitut lausahdukset ovat ehkä kuluneita sanontoja, mutta niissä kaikuu totuus niin vahvasti, että niiden kieltäminen olisi itsepetosta. Siksi tämän vuoden syyskeräys toteutetaan Suomen Raamattuopiston Säätiön nuorisotyön hyväksi. Meillä on oma vastuumme siitä, millaisen tulevaisuuden jätämme jälkipolville. Osallistumalla nuorisotyön keräykseen -niin taloudellisin panoksin kuin rukouksinkin- olet mukana mahdollistamassa maailmaa, jossa nuorilla on mahdollisuus oppia tuntemaan Elävä Jumala, joka on luvannut antaa meille tulevaisuuden ja toivon.

Lämmin kiitos tuestasi ja Kaikkivaltiaan siunausta,

 

Tiina Karlsson,                                                                            Eetu Iljamo

nuorisotyön johtaja                                                                  varainhankinnan koordinaattori