Teologiset opintopäivät: Niin sodassa kuin rauhassa

3.–5.1.2023

Niin sodassa kuin rauhassa
Perusta-lehden teologiset opintopäivät

Kuluvana vuonna sota on tullut lähelle. Perusta-lehden teologisilla opintopäivillä pohdimme sodan ja rauhan teologiaa. Mitä Raamattu opettaa sodasta? Milloin sodankäynti on oikeutettua? Missä on hyvä Jumala kaiken väkivallan ja kaaoksen keskellä? Mitä erityistä sanottavaa kristinuskolla on rauhattomalle maailmalle?

Päivien pääluennoitsija on tanskalainen pastori Leif Andersen. Hän on toiminut Århusissa sijaitsevassa teologisessa tiedekunnassa (Menighedsfakultetet) käytännöllisen teologian lehtorina vuodesta 2005. Andersen (s. 1952) on kirjoittanut nykyaikaan liittyvistä uskonnollisista kysymyksistä ja sielunhoidollisista teemoista. Häneltä on julkaistu suomeksi muun muassa kirjat "Miksi nukut, Herra?" ja "Kun Jumala vaikenee". Hänen luennoillaan kysymme, miksi Jumala sallii sotia ja väkivaltaa. Mistä löydämme toivon pahuuden keskellä?

Yleisluennoilla saamme kattavasti näkökulmia päivien teemaan kotimaisilta asiantuntijoilta. Kenttäpiispa Pekka Särkiö puhuu sodankäynnin etiikasta. Kirkkososiologian dosentti Maija Penttilä avaa Venäjän ortodoksikirkon kolmannen Rooman ajatusta. Luentoja pitävät myös professorit Antti Laato, Jouko Talonen, Gunnar af Hällström ja Jouko Martikainen. Kanavissa käsitellään laajasti keskustelua herättäviä ja ajankohtaisia teologisia aiheita, jotka liittyvät kirkkoon, lähetystyöhön, aikamme ideologioihin, eettisiin kysymyksiin, Raamattuun, dogmatiikkaan, sielunhoitoon ja kirkkohistoriaan.

Teologiset opintopäivät järjestetään Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa. Ne, jotka eivät pääse paikan päälle, voivat osallistua osaan tapahtumasta verkon kautta. Opintopäivät on tarkoitettu paitsi teologeille myös kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille. Tapahtuman yhteydessä on myynnissä laaja valikoima kristillistä ja teologista kirjallisuutta.

Ohjelma, lisätiedot ja ilmoittautuminen raamattuopisto.fi/top