Sisälle Sanaan: Evankeliumit

20.–22.1.2023

Jussi Seppälä

Tunnetko todella Jeesuksen ja ymmärrätkö häntä? Mitä Jeesuksen ihmeet ja vertaukset paljastavat Jumalan valtakunnasta? Mikä teki Jeesuksen elämästä täysin poikkeuksellisen?

Löydämme Jeesuksen lähes kouriintuntuvasti Uuden testamentin evankeliumikirjoista. Hänen sanansa ja tekonsa pysäyttivät ihmisiä. Lopulta Jeesuksen askeleet kävivät kohti Jerusalemia pääsiäisenä, joka onkin kaikkein keskeisin ja kiistellyin tapahtumasarja Jeesuksen elämässä. Pian varhaiset kristityt alkoivat opettaa, että suhtautuminen Jeesuksen on kaikki kaikessa ihmisen pelastumisessa. Viikonlopun aikana selvitämme yhdessä kuka Jeesus oli ja mihin hän pyrki.


Ohjelmassa mukana:
Jussi Seppälä, TM, Sisälle Sanaan vastaava opettaja

Viikonloppu kuuluu Sisälle Sanaan – Raamattu läpi vuodessa -sarjaan. Kukin yksittäinen viikonloppu on oma kokonaisuutensa, mutta eniten hyödyt osallistumalla kaikkiin viikonloppuihin. Katso tarkemmin raamattuopisto.fi/sisalle-sanaan/

HINNAT

Kurssimaksu on 46 €.

Kurssimaksulla katetaan mm. opetuspalkkioita ja puhujien matkakorvauksia sekä muita järjestelykustannuksia. Opiskelija-alennus -10%.

TÄYSIHOITO henkilöltä koko viikonlopun ajalta majoituksesta riippuen:

Ystävien talossa (huoneissa wc ja suihku)
- kahden hengen huoneessa 120 €
- yhden hengen huoneessa 170 €

Retroasuntolassa (wc ja suihku käytävän varrella)
- kahden hengen huoneessa 110 €
- yhden hengen huoneessa 150 €

Ateriapaketti muualla majoittuville 40 € (ei sisällä aamiaisia eikä iltapaloja)

RUOKALIPPUJA myydään erikseen muualla majoittuville.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen 13.1.2023 mennessä yllä olevan linkin kautta tai puhelimitse p. 09 512 3910.

Peruutusehdot

Tapahtumassa puhuvat mm.

henkilokuva

Perjantai 20.1.

16.30Kurssille ilmoittautuminen ja päivällinen
17.15Tervetulosanat
17.30Johdatus Uuteen testamenttiin ja evankeliumeihin
Uusi testamentti sisältää 27 kirjaa. Miten se on saanut syntynsä ja miksi juuri nämä kirjat? Evankeliumikirjoja on neljä. Mitä yhtäläisyyksiä ja eroja niillä on? Kerrotaanko Jeesuksesta muissakin lähteissä? Voiko Uuden testamentin kirjoihin luottaa?
18.45Jeesus syntyy
Evankelistat Matteus ja Luukas kertovat Jeesuksen syntymästä. Miksi niin vaatimaton syntymä? Mitä usein kiiltokuvamaisena meille tarjotun joulukertomuksen ytimestä löytyy?
20.00Iltahartaus ja majoittuvien iltapala

Lauantai 21.1.

8.00Aamiainen
8.45Aamun sana
9.00Nousujohteinen alku – taivasten valtakunnan ihmeitä
Noin 30-vuotiaana Jeesus kävi Johannes Kastajan kasteella ja aloitti julkisen julistamisen taivasten valtakunnasta. Tapahtui suuria ihmeitä ja ihmiset olivat innoissaan. Mihin ihmiset kiintyivät ja mihin Jeesus olisi halunnut heidän kiintyvän?
12.00Lounas
13.15Verhotut vertaukset
Jeesus tunnetaan ahkerana vertaustenkäyttäjänä. Miksi hän käytti vertauksia? Entä ovatko ne helppoja vai vaikeita ymmärtää?
14.45Kahvitauko
15.15Jeesus rikkoo raameja
Jeesus teki ihmeitä ja paransi sairaita. Ihmiset iloitsivat ja olivat hämmästyksissään. Mutta jotkut Jeesuksen aikalaiset loukkaantuivat hänen toimintaansa – eihän sapattina saa parantaa. Miksi häneen suhtauduttiinkin näin eri tavoin? Käymme elämyksellisesti ”paikan päällä”.
16.45Päivällinen
17.30Ristillä riippuen
Pääsiäisenä noin 2000 vuotta sitten Jeesus vangittiin ja tuomittiin kuolemaan. Inhimillisesti katsoen Jeesus näytti epäonnistuvan täydellisesti joutuessaan ristille. Oliko todella näin?
19.00Iltahartaus
19.15Iltatee ja saunat majoittuville

Sunnuntai 22.1.

8.00Aamiainen
9.00Pääsiäisaamun ihme
Vastoin kaikkia ennakko-oletuksia Jeesuksen tarina ei päättynytkään ristille. Pääsiäisaamuna tapahtui jotain odottamatonta. Miten evankelistat selittävät tätä selittämätöntä? Voiko heidän todistukseensa luottaa?
11.00Jumalanpalvelus
12.30Lounas
13.30Näin on kirjoitettu minusta
Kristillinen kirkko on aina nähnyt Vanhan testamentin olevan kirja Jeesuksesta. Miten sen ymmärtäminen muuttui pääsiäisen ihmeen valossa? Mistä me löydämme Jeesuksen Vanhasta testamentista ja mitä hänestä siellä sanotaan?
15.00Kurssin päätös