Äitien kohtaaminen

28.10.2023

Anne Viinikka

Äitien kohtaaminen on suunnattu ruuhkavuosissa oleville äideille. Äitien kohtaamisen keskiössä on levähtäminen, uuden oppiminen ja vertaistuellinen keskustelu. Kohtaaminen on osa Hyvän äärellä -naistenpäiviä; voit tulla mukaan joko pelkkään äitien kohtaamiseen tai koko naistenpäivien ohjelmaan.

Päivän teemaan perehdyttää terveydenhoitaja Anne Viinikka. Hän on tehnyt pitkän työuran Espoossa äitiys- ja lastenneuvoloissa ja kouluterveydenhuollossa. Hän vastasi myös Espoon ja Diakin yhteisestä Perhekeskus -hankkeesta toimien sen projektipäällikkönä vuosina 2003-2005. Työuransa viimeiset 12 vuotta ennen eläkkeelle jäämistään Anne toimi Mannerheimin Lastensuojeluliitossa (MLL) päällikkönä vanhemmuuden ryhmämuotoisen tuen kehittämistyössä. Hänen vastuullaan oli mm. valtakunnallinen Vahvuutta vanhemmuuteen -hanke, jossa kehitettiin mentalisaatioteoriaan perustuva vanhempainryhmämalli, koulutettiin eri kuntien työntekijöitä näiden ryhmien ohjaajiksi ja tuotettiin useita, erityisesti perhetyön ammattilaisille suunnattuja materiaaleja ja oppaita. Anne toimitti sosiaali- ja terveydenhuollon opiskelijoille suunnatun oppikirjan Mentalisaatio perheiden kohtaamisessa ja oli myös yksi kirjan kirjoittajista. Hän kirjoitti myös päiväkotien työntekijöille suunnatun MLL:n julkaiseman Mielenlukutaitoa - Opas turvallisen päiväkotiryhmän rakentamiseen -oppaan.

Tervetuloa mukaan!

HINNAT

Kurssimaksu on 19 €, naistenpäivien kurssimaksu koko viikonlopulta on 29 €.

Kurssimaksulla katetaan mm. opetuspalkkioita ja puhujien matkakorvauksia sekä muita järjestelykustannuksia. Se ei sisällä ruokailuja tai majoitusta.

TÄYSIHOITO henkilöltä koko viikonlopun ajalta majoituksesta riippuen:

Ystävien talossa (huoneissa wc ja suihku)
- kahden hengen huoneessa 120 €
- yhden hengen huoneessa 170 €

Ateriapaketti muualla majoittuville 40 € (ei sisällä aamiaisia eikä iltapaloja)

RUOKALIPPUJA myydään erikseen

Opiskelija-alennus -10%.

ILMOITTAUTUMINEN

Voit ilmoittautua sähköisesti yllä olevan linkin kautta 20.10.2023 mennessä. Tämän jälkeen otamme vastaan vain päiväkävijöiden ilmoittautumisia. Sähköinen ilmoittautuminen on helppoa ja voit tehdä sen, milloin vain. Myös sisäänkirjautuminen opistolle nopeutuu, sillä saat osallistumislomakkeesi esitäytettynä. Voit ilmoittautua myös puhelimitse vastaanottoon p. 09 5123 910 ma-pe klo 9–14.

Peruutusehdot

Lauantai 28.10.

12.00Lounas
13.00Yhteinen aloitus, esittelyt ja alkuhartaus
13.30Mielenlukutaitoa ruuhkavuosiin
Ajatuksia lapsen arvostavasta kohtaamisesta
Anne Viinikka
15.00Kahvitauko
15.30Vahvistusta vanhemmuuteen
Yhteistä ajatusten vaihtoa vanhemmuuden iloista ja haasteista
Anne Viinikka
17.00Päivällinen