Sisälle Sanaan: Evankeliumit

19.–21.1.2024

Veli-Matti Kujala, Timo Junkkaala, Mailis Janatuinen, Susanna Hammari

Tunnetko todella Jeesuksen ja ymmärrätkö häntä? Mitä Jeesuksen ihmeet ja vertaukset paljastavat Jumalan valtakunnasta? Mikä teki Jeesuksen elämästä täysin poikkeuksellisen?

Löydämme Jeesuksen lähes kouriintuntuvasti Uuden testamentin evankeliumikirjoista. Hänen sanansa ja tekonsa pysäyttivät ihmisiä. Lopulta Jeesuksen askeleet kävivät kohti Jerusalemia pääsiäisenä, joka onkin kaikkein keskeisin ja kiistellyin tapahtumasarja Jeesuksen elämässä. Pian varhaiset kristityt alkoivat opettaa, että suhtautuminen Jeesuksen on kaikki kaikessa ihmisen pelastumisessa. Viikonlopun aikana selvitämme yhdessä kuka Jeesus oli ja mihin hän pyrki.


Ohjelmassa mukana:
Timo Junkkaala, TT, Raamattuopiston toiminnanjohtaja (eläkk.)
Mailis Janatuinen, TM, raamatunopettaja, kirjailija
Susanna Hammari, teol.yo
Veli-Matti Kujala, TM, Sisälle Sanaan vastaava opettaja

Viikonloppu kuuluu Sisälle Sanaan – Raamattu läpi vuodessa -sarjaan. Kukin yksittäinen viikonloppu on oma kokonaisuutensa, mutta eniten hyödyt osallistumalla kaikkiin viikonloppuihin. Katso tarkemmin raamattuopisto.fi/sisalle-sanaan/

HINNAT

Kurssimaksu on 51 €.

Kurssimaksulla katetaan mm. opetuspalkkioita ja puhujien matkakorvauksia sekä muita järjestelykustannuksia. Opiskelija-alennus -10%.

TÄYSIHOITO henkilöltä koko viikonlopun ajalta majoituksesta riippuen:

Ystävien talossa (huoneissa wc ja suihku)
- kahden hengen huoneessa 126 €
- yhden hengen huoneessa 180 €

Ateriapaketti muualla majoittuville 40 € (ei sisällä aamiaisia eikä iltapaloja)

RUOKALIPPUJA myydään erikseen muualla majoittuville.

ILMOITTAUTUMINEN

Voit ilmoittautua sähköisesti yllä olevan linkin kautta 17.1.2024 mennessä. Tämän jälkeen otamme vastaan vain päiväkävijöiden ilmoittautumisia. Sähköinen ilmoittautuminen on helppoa ja voit tehdä sen, milloin vain. Myös sisäänkirjautuminen opistolle nopeutuu, sillä saat osallistumislomakkeesi esitäytettynä. Voit ilmoittautua myös puhelimitse vastaanottoon p. 09 5123 910 ma-pe klo 9–14.

Peruutusehdot

Tapahtumassa puhuvat mm.

henkilokuvahenkilokuvahenkilokuva

Perjantai 19.1.

16.30Kurssille ilmoittautuminen ja päivällinen
17.15Tervetulosanat
17.30Johdatus Uuteen testamenttiin ja evankeliumeihin
Uusi testamentti sisältää 27 kirjaa. Miten se on saanut syntynsä ja miksi juuri nämä kirjat? Evankeliumikirjoja on neljä. Mitä yhtäläisyyksiä ja eroja niillä on? Kerrotaanko Jeesuksesta muissakin lähteissä? Voiko Uuden testamentin kirjoihin luottaa?
Timo Junkkaala
18.45Jeesus syntyy
Evankelistat Matteus ja Luukas kertovat Jeesuksen syntymästä. Miksi niin vaatimaton syntymä? Mitä usein kiiltokuvamaisena meille tarjotun joulukertomuksen ytimestä löytyy?
Veli-Matti Kujala
20.00Iltahartaus ja majoittuvien iltapala

Lauantai 20.1.

8.00Aamiainen
8.45Aamun sana
9.00Nousujohteinen alku – taivasten valtakunnan ihmeitä
Noin 30-vuotiaana Jeesus kävi Johannes Kastajan kasteella ja aloitti julkisen julistamisen taivasten valtakunnasta. Tapahtui suuria ihmeitä ja ihmiset olivat innoissaan. Mihin ihmiset kiintyivät ja mihin Jeesus olisi halunnut heidän kiintyvän?
Veli-Matti Kujala
12.00Lounas
13.15Verhotut vertaukset
Jeesus tunnetaan ahkerana vertaustenkäyttäjänä. Miksi hän käytti vertauksia? Entä ovatko ne helppoja vai vaikeita ymmärtää?
Susanna Hammari
14.45Kahvitauko
15.15Jeesus kohtaa särkyneitä
Jeesus teki ihmeitä ja paransi sairaita. Ihmiset iloitsivat ja olivat hämmästyksissään. Mutta jotkut Jeesuksen aikalaiset loukkaantuivat hänen toimintaansa – eihän sapattina saa parantaa. Miksi häneen suhtauduttiinkin näin eri tavoin?
Mailis Janatuinen
16.45Päivällinen
17.30Ristillä riippuen
Pääsiäisenä noin 2000 vuotta sitten Jeesus vangittiin ja tuomittiin kuolemaan. Inhimillisesti katsoen Jeesus näytti epäonnistuvan täydellisesti joutuessaan ristille. Oliko todella näin?
Mailis Janatuinen
19.00Iltahartaus
19.15Iltatee ja saunat majoittuville

Sunnuntai 21.1.

8.00Aamiainen
9.00Pääsiäisaamun ihme
Vastoin kaikkia ennakko-oletuksia Jeesuksen tarina ei päättynytkään ristille. Pääsiäisaamuna tapahtui jotain odottamatonta. Miten evankelistat selittävät tätä selittämätöntä? Voiko heidän todistukseensa luottaa?
Susanna Hammari
11.00Jumalanpalvelus
12.30Lounas
13.30Näin on kirjoitettu minusta
Kristillinen kirkko on aina nähnyt Vanhan testamentin olevan kirja Jeesuksesta. Miten sen ymmärtäminen muuttui pääsiäisen ihmeen valossa? Mistä me löydämme Jeesuksen Vanhasta testamentista ja mitä hänestä siellä sanotaan?
Veli-Matti Kujala
15.00Kurssin päätös