Kotisivumme uudistuvat

Kotisivumme uudistuvat artikkelikuva

Tervetuloa uudistuville kotisivuillemme!

Hyvät ystävät, pitkä työ on edennyt siihen pisteeseen, että voimme toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi Suomen Raamattuopiston Säätiön uudistuville kotisivuille!

Vanhat Joomla-sisällönhallintajärjestelmällä toteutetut kotisivumme olivat jo aika päiviä sitten tulleet tiensä päähän. Uudistuksen myötä siirryimme WordPress-maailmaan. Projekti oli pitkä ennen kaikkea sen takia, että samalla olemme uudistaneet niin asiakasrekisterimme kuin varainhankintammekin ja useita muita pienempiä järjestelmiä. Kotisivujemme ulkokuoren alla eri tietojärjestelmät toimivat nyt yhteistyössä vähentäen manuaalista työtä ja helpottaen kokonaisuuden kehittämistä.

Tai se on ainakin tavoitteemme. Olemme toteuttaneet muutoksen kokonaan omin voimin. Sivut ja niihin liittyvä toiminallisuus on rakennettu ja koodattu itse. Tämä merkitsee sitä, että sieltä täältä voi vielä löytyä kummalisia virheitä ja kaikki ei ehkä jokaisessa tilanteessa toimikaan niin kuin pitäisi. Jatkamme kehitystyötä ja viilaamme koodia toimivammaksi.

Aivan kaikkea materiaalia ei vanhoilta sivuilta ole vielä ehditty siirtää uusille sivuille. Äänitiedostojen siirtäminen ja indeksointi on pitkälti käsityötä ja vie paljon aikaa. Siksi joku vuosikerta saarnoja tai Avoimen raamattukoulun opetuksia saattaa vielä puuttua. Lisäämme niitä sitä mukaan, kun ehdimme.

Luvassa on myös jotain aivan uutta

Kansanopistomme omat kotisivut (raamattuopisto.fi) julkaisimme jo viime vuonna. Nyt opiston ja säätiön sivut on siis eriytetty toisistaan. Syynä tähän on ennen kaikkea se, että vapaan sivistystoimen oppilaitoksena kansanopiston verkkosivuja koskevat eri säännöt mm. saavutettavuuden osalta, kuin säätiön kotisivuja.

Teemme parhaamme, jotta voisimme pitkällä tähtäimellä kehittää kaikista sivustoistamme saavutettavia. Työ on suuria ja tarvitsemme siinä myös vapaaehtoisten apua.

Näköpiirissä on jotain kokonaan uuttakin. Tässä muutama vinkki tulevasta:

  • Raamattuopiston jumalanpalvelusyhteisön oma uutiskirje julkaistaan
  • Raamattuopiston netti-tv osoitteessa sro.fi/tv kehitetään entistä paremmin palvelevaksi digitaaliseksi yhteisökanavaksi
  • Raamattuopiston oma Päivän sana -mobiiliaplikaatio julkaistaan ladattavaksi
  • Siirrymme kolmansien osapuolten analytiikasta ja arkistoista (mm. Google, FB) kokonaan omiin analytiikka- ja arkistoratkaisuihin
  • Kaikki Raamattuopiston tuottama raamattuopetus arkistoidaan yhden helppokäyttöisen käyttöliittymän taakse
  • Toivo-robotti aloittaa työnsä. Mikä se on!? No, se selviää aikanaan..

Työtä on paljon, työmiehiä vähän

Kiitos kaikille teille, jotka olette muistaneet media- ja kehitystyötämme rukouksin ja taloudellisesti tukemalla. Pyydämme, että jatkatte tukeanne. Visio tulevasta piirtyy koko ajan tarkempana silmiemme eteen. Paljon on kuitenkin töitä ja viisaita päätöksiä vielä tehtävä, ennen kuin saavutamme tavoitteemme. Yhdessä rukoillen se on kuitenkin mahdollista saavuttaa.

Ystävällisin terveisin,

Kai Lappalainen ja viestintä- sekä IT-tiimit