Virsvälkkä näytti, että virsistä on moneksi

Virsvalkka Yhtye Hengellisilla Syventymispaivilla
Virsvälkkä-yhtye Hengellisillä syventymispäivillä Kauniaisissa

Virsvälkkä-yhtye toimi Hengellisillä syventymispäivillä lasten omana viihdeorkesterina. Yhtyeen laulaja Anni Rissanen sanoo, että virsien ”hirveän hieno sanoma” kuuluu kaikenikäisille.

Etenkin kouluissa ja seurakuntien tilaisuuksissa esiintyvä Virsvälkkä piti Hengellisillä syventymispäivillä 20.8. konsertin ja työpajan lapsille. Tuttuja virsiä ja hengellisiä lauluja kuultiin monipuolisin sovituksin ja lapset saivat leikkiä ja tanssia laulujen tahtiin.

- Aina näistä jää hyvä mieli, kommentoi yhtyeen basisti Jussi Hovilainen.

- Ennen koronaa kiersimme paljon kouluja. Toivottavasti jatkossakin. Meillä on eri setit alakoulu- ja yläkouluikäisille. Aika paljon on ollut myös kymppisynttäreitä, joilla seurakunnat muistavat 10 vuotta täyttäneitä jäseniään, Anni Rissanen kertoo.

Virsvälkkä-yhtyeeseen kuuluu neljä jäsentä, ja kaikki heistä ovat musiikkipedagogeja.

- Teemme kukin tahoillamme myös opetusta. Jussi nyt on tuollainen jatsari, ja minä enemmän lasten ja nuorten opettamiseen keskittynyt, Rissanen kuvailee.

- Sellaista se on muusikon työ. Leipä on hankittava monesta eri rippeestä.

Rissasen suosikkivirsiin kuuluu Maan korvessa kulkevi.

- Se on ihana.

- Visiomme on se, että viedään virsien kautta evankeliumia eteenpäin. Kun minä olen Luojalta lahjaksi musiikin taidot saanut, niin sitä minä haluan käyttää myös käsinä ja jalkoina. Voiko musiikkia kutsua käsiksi ja jaloiksi? Anni pohtii huvittuneena.

Hän jatkaa, että yhtye haluaa tuoda ”ne hirveän hienot virsitekstit” esiin tuoreesta näkökulmasta.

- Sellaisen musiikin kautta, mistä itse pidämme.

- Toki on olemassa hienosti soitettua urkumusiikkia, virsiä perinteiseen tapaan, mutta virsistä on moneksi, eikä sanoma muutu, soitettiin virret millä tahansa tavalla.

Hengelliset syventymispäivät jatkuvat vielä tänään ja sunnuntaina Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa sekä striimien ja radioiden äärellä. Ohjelma löytyy täältä (syventymispaivat.fi)