pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Tamperelainen Pertti Kallio on kiertänyt Suomea 40 vuotta laulajana ja ”kirkkotrubaduurina”. Työ jatkuu edelleen kuukausipalkkaisena laulajana Suomen Raamattuopiston julistustyössä Suomen seurakunnissa. Pertin vastuulla on ollut myös jo 26 vuoden ajan suositut Sana Soi- illat.

Pertti Kallion merkkivuotta juhlistetaan Taipaleella reissumies -kiertueella, johon kuuluu noin 15 konserttia. Ensimmäinen isompi juhlailta järjestetään Sana soi -illan yhteydessä Finlaysonin kirkossa Tampereella 23.2. klo 18. Pertti Kallio esiintyy siellä Laulukuvia-yhtyeensä kanssa. Yhtyeessä Kalliota säestävät Maila Böhm (koskettimet), Vesa Tuomi (harmonikka, musiikillinen johto), Pasi Kortelainen (kitara) ja Mikko Ohra- Aho (rytmisoittimet) sekä Leo Louhivaara (laulu). Illan mukana myös juontajat Erkki ”Eki” Liikanen ja Sointu Lanki sekä Sana soi -iltojen pastori Veli-Pekka Ottman.

- Koska kohderyhmäni on nykyisin aikuisväestö, se kuuluu monipuolisesti illan lauluvalinnoissa. Tarjoan kuulijoille sopivasti suosituimpia 40 vuosikymmenteni nuoruuden ja aikuisvuosien laulujani (Hyvä paimen, Vain kolme sanaa, Äidin rukous), klassisen musiikin helmiä (Herra olet luvannut ja Oi kiitos sä Luojani armollinen), Kallio lupaa.

- Sovituksissa toteutuu hyvä einespaketin idea: Tuttu tuote - uusi ilme. Illan voisi kiteyttää lauluni sanoin: ”Niin paljon saanut lahjaksi on hyvää, mikä jää. Niin paljon rakkautta, kun käy oikein miettimään. Ja ystävällisyyttä, joka mieltä lämmittää. 40 vuotta reissuelämää - jään kiittämään!” Kallio lausuu.

Pertti Kallio on ollut mukana laulamassa yli 20 äänitteellä. Monet muistavat yhä Pro Fide -yhtyeen harvinaisen levyn vuodelta 1976, nimeltään Joh 3:16, jonka esimerkiksi Suosikki-lehti valitsi kuukauden levyksi. Kallio lauloi levyn nimibiisin. Kallion ensimmäinen oma äänite: Nyt Elän ilmestyi 1980. Vastaanotto rohkaisi jatkamaan.

- Sooloäänitteeni oli menestys ja sitä myytiin pitkään. Kun kristillinen vuosikirja listasi vuonna 1983 Suomen myydyimmät hengelliset äänitteet, Nyt elän oli viiden myydyimmän joukossa. Sitä myytiin 24.000 kappaletta, Kallio kertoo.

Hän levyttänyt siitä asti ”maltilliseen tahtiin”.

- Viime levy Laulukuvia ilmestyi 2016. Ääni, kutsumus ja tulkinta ovat kypsyneet, laulaja arvioi.

- Hengellisen musiikin laulaminen on palveluammatti, jossa herkkyys, nöyryys, monipuolisuus, avoimuus, rehellisyys, laatu ja selkeä kristillinen sanoma ovat tärkeitä asioita säilyttää. Nykyihminen on monesti väsynyt, mutta etsii ja saa laulusta vielä kiinni. Siitä voi tulla hyvinkin merkityksellistä.

Pertti Kallion tiedossa olevat konsertit:
*20.2. Hämeenkyrön Koskilinna
*23.2. Finlaysonin kirkko
*8.3. Lempäälän kirkko
*1.4. Vaasan kirkko
*25.4. Vuokatinrannan kirkkosali
*26.4. Kuhmon kirkko
*12.5. Lielahden kirkko
*17.5. Lammin kirkko
*22.8. Suomen Raamattuopisto, Kauniainen
*26.9. Vuokatinrannan kirkkosali
*5.10. Ylöjärven seurakuntasali
*8.11. Puumalan kirkko       

 

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!