Rukous Israelin tilanteen johdosta

Jerusalem juutalaisen miehen varjo Muurissa Kuva: Gideonpico, Pixabay

Herra, sinun omaisuuskansaasi Israelia on kohdannut kärsimyksen ja kivun isku vihollisen julmalla ja raatelevalla kädellä tappaen, tuhoten ja raastaen. Me suremme Israelin surua yhdessä sen kanssa ja pyydämme Herra sinulta lohdutusta kärsiville. Auta Herra!

Me itkemme kaikkien niiden kanssa, jotka ovat menettäneet poikiaan ja tyttäriään, siskoja, veljiä, äitinsä tai isänsä. Me rukoilemme kaapattujen puolesta. Herra suojele julmuudelta. Anna perheenjäsenten jälleen nähdä toinen toisensa.

Me rukoilemme: suojele uusilta iskuilta, varjele tappamisen vimmalta, estä rakettien tuho, estä vihollisen tunkeutuminen.

Me pyydämme suojaa maailman juutalaisyhteisöille Israelin ulkopuolella, missä kaikkialla niitä uhataankin. Me rukoilemme, että maailman sydän ei kylmenisi sinun omaisuuskansasi kärsimyksille, eikä luisuisi antisemitismin ja vihan käsiin vaan Herra Sinun rakkautesi ja myötätuntosi saisi näkyä ihmisten sydämissä myös Israelia kohtaan. Varjele vihalta, valheilta ja panetteluilta.

Me rukoilemme tulevien tapahtumien puolesta Gazassa. Herra varjele Israelin sotilaita ja varjele Gazan asukkaita turhalta väkivallalta. Varjele kaikkia syyttömiä ja väkivaltaan osattomia tuhoamisen ja vihan vimmalta. Me rukoilemme, Herra että Sinun valtakuntasi saisi sijaa kaikkialla ja Sinun hyvyytesi ja vanhurskautesi voittaisi Gazan ja pahuuden voima joutuisi väistymään. Me rukoilemme sinua, joka olet Rauhan Ruhtinas, että sota ja väkivalta ei pitkittyisi vaan että Israelissa ja sen ympärillä päästäisiin mahdollisimman nopeasti rauhaan, joka pysyisi.

Kiitos Jumala, että Sinulla on ratkaisu kaikkein vaikeimpiinkin kysymyksiin!

Tule Herra, Sinä, joka olet voittaja, tule kaiken keskelle!

Amen