pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Ystävien tuki on mahdollistanut säätiön toiminnan koko sen 75-vuotisen historian ajan. Säännölliset lahjat, olivatpa ne minkä suuruisia tahansa, muodostavat taloudellisesti toimintamme selkärangan.

Rahankeräyslain tuleva muutos on viime aikoina herättänyt keskustelua. Rahankeräyslaki antaa raamit Raamattupiston varainhankinnalle. Toimintaperiaatteisiimme kuuluu avoimuus. Alla on vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin.

Kuinka suuren osan toiminnasta rahankeräystuotot kattavat?

Rahankeräyslain alaiset tuotot ovat noin 26 % kokonaistuotoista. Muut tulot muodostuvat seuraavasti: Toiminnan tuotot 24 %, kurssituotot 13 % ja kansanopiston valtionapu 20 %. Testamenttilahjoitukset ovat vuosittain 3–14 %.

Paljonko on lahjoittajia?

Rekisterissämme on yli 20 000 ihmistä. Heistä puolet kuuluu työntekijöiden ja eri työmuotojen lähettäjärenkaisiin.

Saako Sros isoja lahjoituksia?

Vuosittain saatamme saada joitakin yksittäisiä suuria lahjoituksia. Toiminnan ylläpito ja kehittäminen perustuvat kuitenkin ennakoitavissa oleviin säännöllisiin tuloihin. Myös testamenttilahjoituksia saamme jonkin verran.

Kuka tekee päätöksen siitä, mihin varat ohjataan?

Hallitus hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman ja budjetin, joissa määritellään toiminnan painopisteet. Keräysvaroja käytetään tämän mukaisesti rahankeräysluvan puitteissa.

Miksi käytetään viitenumeroita?

Työn ystävät haluavat usein tukea oman alueensa työtä ja työntekijää. Viitenumeroiden käyttö mahdollistaa sen, että kukin voi lahjoittaa itselleen läheiseen kohteeseen.

Mitä jos jonkun työntekijän lähettäjärengas tuottaa enemmän kuin toisen?

Työntekijöiden palkat määräytyvät työehtosopimusten mukaisesti. Lähettäjärenkaan koko tai tuotto eivät ole palkanmääräytymisen perusteita.

Kuinka suuret hallintokulut ovat?

Hallintokulujen osuus oli 12 % kokonaistuloista vuonna 2013.

Kiitämme tuestasi ja rukouksistasi. Pienistä puroista kasvaa suuri virta, joka mahdollistaa työn jatkamisen ja kehittämisen.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!