pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Suomen Raamattuopiston Säätiön tiedote 7.2.2018

Suomen Raamattuopistolla alkoivat yt-neuvottelut – arvioitu vähennystarve on 11-14 henkilötyövuotta

Suomen Raamattuopiston Säätiön (SROS) henkilökunnalle on annettu helmikuun alussa neuvotteluesitys yhteistoiminta- eli yt-neuvottelujen aloittamisesta. Neuvotteluesitys koskee koko SROS:n ja sen kustannusyhtiön henkilökuntaa. Säätiön hallituksen määrittelemä arvio vähennystarpeesta on 11-14 henkilötyövuotta.

- Prosessin tavoitteena on saada vuosia jatkunut talouden alijäämä korjattua, kertoo SROS:n toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

- Taustalla on muun muassa vuokratuottojen ja kirkon myöntämän tuen lasku viime vuosien aikana.

SROS:lle ei esimerkiksi ole viime vuosina myönnetty yhteisiä kirkkokolehteja. Samaan aikaan henkilökannatus eli työn ystävien yksityinen tuki on viime vuosina kasvanut. Noin 45 prosenttia Raamattuopiston Säätiön tuotoista tulee yksityisten ihmisten tukena.

Käytämme yhdessä henkilöstön kanssa kaikki keinot saavuttaaksemme mahdollisimman hyvät ja inhimilliset ratkaisut tässä raskaassa tilanteessa, sanoo Lauri Vartiainen.

- Tavoitteena on tasapainottaa talous niin, että esimerkiksi viime vuonna toteutuneisiin, koko henkilökuntaa koskeneisiin lomautuksiin ei olisi jatkossa tarvetta.

 

Jatkossa tehdään töitä pienemmällä henkilömäärällä

Henkilöstömäärän leikkauksia pyritään tekemään tasaisesti eri osastoilla, hallinnosta ja opetuksesta julistustyöhön ja tukipalveluihin saakka. Suomen Raamattuopiston Säätiön koko konsernissa on vakituista henkilökuntaa noin 60, jonka lisäksi tehtävissä on määräaikaisia ja muun muassa tuntiopettajia kansanopiston tehtävissä.

Taloudellista tilannetta säätiössä heikensi runsaat kaksi vuotta sitten tapahtunut Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) koulutuksen loppuminen Raamattuopiston kampuksella ja siitä seurannut vuokratuottojen menetys. Raamattuopiston oman kansanopistokoulutuksen opiskelijamäärää onnistuttiin kasvattamaan esimerkiksi viime syksynä yli 50 prosenttia, mutta valtionosuuksissa tämä lisäys näkyy vasta viiveellä.

Esimerkiksi musiikkilinjan suosio on ollut pitkään vahvaa, maahanmuuttajalinjat vetävät myös hyvin sekä uudet urheilu- ja teatterilinjatkin on pystytty aloittamaan, kertoo rehtori Juha Vähäsarja.

Diakin aikana rakennettujen uusien koulutustilojen lainojen lyhennykset on kuitenkin maksettava ja oppilasmäärien uudelleensopeuttaminen on vienyt oman aikansa, minkä vuoksi joudumme nyt leikkaamaan toimintamenoja.

Myös kustannusosakeyhtiö Perussanoman joidenkin toimintojen uudelleenjärjestelyitä pohditaan yt-neuvotteluissa.  Yhtiö on varsin riippuvainen esimerkiksi kristillisten kirjojen menekistä.

 

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen, puhelin 09 5123 9189

Rehtori Juha Vähäsarja, puhelin 09 5123 9150

sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!