Kristus on ylösnoussut!

Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Suomen Raamattuopiston Säätiön Raamattu keskelle elämää -blogi

toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen

Kristus on ylösnoussut!

”Joulu on tullut taas ja joulu on tullut taas, se pääsiäiseen asti kestää. Sitten on pääsiäinen, sitten on pääsiäinen, jouluun asti sitä kestää.” Näin rallatellaan vanhassa kansanlaulussa. Totta ainakin sen verran, että joulu ja pääsiäinen ovat meidän kristittyjen kaikkein suurimmat juhlat. Eikä syyttä.

Jumalan ainosyntyinen poika tuli jouluna ihmiseksi. Pääsiäisenä hän antoi henkensä sinun puolestasi ja voitti kuoleman. Ikuisesti. Tässä on meidän toivomme. Joka etsii kristinuskon ydintä tai sanomaa tämän ulkopuolelta, menee metsään ja pahasti.

Venäjän Ukrainassa käynnistämä sota ja sen tuhannet siviiliuhrit muistuttavat meitä katkeralla tavalla siitä, että ihmiselämä on hauras ja voi päättyä milloin tahansa. Voimme tehdä elämässä monenlaisia valintoja, mutta kaikkein isoimmat asiat eivät ole meidän hallinnassamme. ”Ihminen päättää, Jumala säätää”, sanoi vanha kansa.

Siksi pääsiäinen. Vain Jumala voi antaa avun, joka voi kantaa aina. Jopa sillä viimeisellä portilla.

”Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Suuressa laupeudessaan hän on synnyttänyt meidät uuteen elämään ja antanut meille elävän toivon herättämällä Jeesuksen Kristuksen kuolleista. Häneltä me saamme perinnön, joka ei turmellu, ei tahraannu eikä kuihdu. Se on varattuna teille taivaissa, ja voimallaan Jumala varjelee teidät uskossa, niin että te saavutatte pelastuksen, joka on valmiina saatettavaksi ilmi lopunaikana.” (1. Piet. 1:3–5)

Kristus on ylösnoussut! Totisesti ylösnoussut!

Lauri Vartiainen

Lue seuraavaksi: